Este vorba despre tancul R35 din dotarea armatei romane.Stiu,subiectul a mai fost prezentat aici pe forum si tocmai din acest motiv trebuie sa-mi aleg cu atentie metodele de lucru.
Multa istorie nu vreau sa scriu; nici despre tanc,nici despre ispravile lui in mainile tanchistilor romani. S-a scris destul pana acum, nu vad ce as putea spune eu, in plus.
Trecind la subiect, poate mai abrupt decat imi sta in obicei, vrea sa spun ca voi folosi arhaicul kit de la Heller la care am de gand sa schimb senilele(dupa parerea mea o operatiune absolut obligatorie), operatiune pentru care m-am pregatit de multa vreme. In aceasta idee am achizitionat up-grade-ul celor de la Model Kasten,anume setul de senile destinat special acestui kit.Setul nu era un lucru tocmai usor de obtinut, dar am avut noroc cu ocazia concediului pe care l-am facut in Germania, cu doi ani in urma.
In rest, folosind surse de inspiratie oferite de diverse site-uri modelistice,dar si fotografiile postate aici pe forum,de Crios, cu exemplarul de R35 din curte Muzeului Militar, vreau sa mai aduc unele imbunatatiri,prin adaugarea de mici detalii, scop in care am mai achizitionat doua coli de nituri si suruburi de diverse dimensiuni, de la MengModels.
Lucrarea va fi una de durata, tocmai datorita celor doua aspecte pe care le-am amintit mai sus: "colectia" intreaga de "nuts&bolts" de dimensiuni absurd de mici,pe care le plasez in locurile "de origini" si confectionarea senilelor ModelKasten care presupune o munca foarte migaloasa, tipic pentru logo-ul made in Japan.
Acestea fiind zise, sa purcedem.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 01 December 2015 - 10:11 PM