Pagina 1 din 1
Degresare machete
Postat 17 November 2015 - 01:20 PM
Salutare tuturor.
Imi cer scuze daca s-a mai intrebat, dar am cautat pe forum si nu am gasit exact ce cautam
Stiu ca machetele ar trebui degresate inainte de vopsire. Din cate am inteles, de obicei se spala macheta sub apa amestecata cu detergent de vase.
Insa, in cazul meu, nu cred ca asta ar fi o idee prea buna. Macheta in cauza e Bismarck 1/200 din revista, si sectiunile din suprastructura in cauza contin si placaj, care nu se impaca prea bine cu apa.
Cum ar trebui sa procedez? Sa dizolv intr-un pahar cu apa niste detergent de vase si sa-l aplic cu pensula? Sau sa folosesc ceva alcool?
Unele piese sunt partial vopsite cu grund auto spray DupliColor; de asemenea, am folosit chit auto si super glue. Orice folosesc, trebuie sa nu atace nimic.
Multumesc.
Imi cer scuze daca s-a mai intrebat, dar am cautat pe forum si nu am gasit exact ce cautam
Stiu ca machetele ar trebui degresate inainte de vopsire. Din cate am inteles, de obicei se spala macheta sub apa amestecata cu detergent de vase.
Insa, in cazul meu, nu cred ca asta ar fi o idee prea buna. Macheta in cauza e Bismarck 1/200 din revista, si sectiunile din suprastructura in cauza contin si placaj, care nu se impaca prea bine cu apa.
Cum ar trebui sa procedez? Sa dizolv intr-un pahar cu apa niste detergent de vase si sa-l aplic cu pensula? Sau sa folosesc ceva alcool?
Unele piese sunt partial vopsite cu grund auto spray DupliColor; de asemenea, am folosit chit auto si super glue. Orice folosesc, trebuie sa nu atace nimic.
Multumesc.
Postat 17 November 2015 - 02:48 PM
NU este absolut nevoie să speli ORICE piesă . De regulă , se recomandă spălarea culeelor de stiren (plastic) , pentru a fi sigur că s-a īnlăturat orice urmă de agent de gresare ( cu care se ung matrițele pentru a ușura extragerea culeelor din respectiva matriță) . Unii producători de kituri fac ei acestă operațiune , alții nu. Īncazul tău , piesele de lemn și cele de metal nu este nevoie să le speli cu ceva īnainte de vopsire ( la lemn este chiar contraindicat să-l uzi , se poate degrada ) , īn cel mai rău caz poți să le grunduiești doar , dar cu atenție , să nu īncarci inutil detaliile.
Spor să ai !
Sorin
Spor să ai !
Sorin
Postat 18 November 2015 - 10:02 AM
bubba_000, la 17 November 2015 - 09:00 PM, a spus:
Dar cum ramane cu grasimea de pe degete, ca sa nu mai vorbesc despre mici urme de praf de chit? Grasimea asta nu se depune pe piesele din plastic si pe cele din alama?
Dupa ce ai dat cu grund folosesti manusi pana la fi alizarea machetei. Eu asa procedez.
P.S. Manusi gasesti la farmacie.
Postat 27 November 2015 - 09:22 PM
OK, voi folosi detergent de vase pentru ca e mai sigur (am piese de plastic si piese metalice amestecate).
Insa, mi-a venit o idee mai...creata
Oare cum ar fi daca as aplica apa cu detergent, precum si apa de clatire, cu aerograful? Oare nu ar curata mai bine decat cu pensula, mai ales la o presiune mai mare?
Insa, mi-a venit o idee mai...creata
Oare cum ar fi daca as aplica apa cu detergent, precum si apa de clatire, cu aerograful? Oare nu ar curata mai bine decat cu pensula, mai ales la o presiune mai mare?
Postat 03 December 2015 - 02:39 PM
Tocmai ce am spalat o caroserie din zamac de auto 1:72.
M-am spalat bine cu sapun pe maini apoi am frecat caroseria bine cu o periuta de dinti veche cu apa si sapun lichid si apoi am limpezit bine macheta cu apa din belsug si am sters-o cu un servetel, din acel moment pana la vopsire am umblat cu ea numai cu un servetel.
As fi putut folosi manusi sterile dar eu am mainile mai mari si oricum sunt greu de pus manusile.
Din cate vad pana acum la vopsire nu au aparut probleme.
M-am spalat bine cu sapun pe maini apoi am frecat caroseria bine cu o periuta de dinti veche cu apa si sapun lichid si apoi am limpezit bine macheta cu apa din belsug si am sters-o cu un servetel, din acel moment pana la vopsire am umblat cu ea numai cu un servetel.
As fi putut folosi manusi sterile dar eu am mainile mai mari si oricum sunt greu de pus manusile.
Din cate vad pana acum la vopsire nu au aparut probleme.
Postat 15 December 2015 - 05:15 PM
AdyAero, la 03 December 2015 - 02:39 PM, a spus:
Salut,
vezi ca se gasesc manusi gen menaj, din cele ce se folosesc prin superkmarket la raioanele de autoservire (paine si similar) care sunt de o marime XXXXL.
sunt la acelasi pret sau chiar mai ieftine decat cele chirugicale fie sterile sau nu.
bafta.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1