Undeva pe malul Dunarii
De cand ma stiu …
Daca merg la Vinga si nu ajung la gara nu am fost la Vinga.
Daca merg la Cetate si nu ajung in port nu am fost la Cetate.
Ca vii direct de la Craiova, iesind prin Bucovat si trecand prin Caraula si Unirea, ca vii de la Craiova, via Maglavit, de la Severin, prin Simian si Cujmir, sau de la Calafat, trecand prin Maglavit, cand ajungi in centru, la Cetate, ai un indicator
care te indruma spre port – 2 km, 3 km dupa altii si 4 dupa numarul pietrelor kilometrice. Probabil ca o sa se mai dezbata problema.
Treci pe langa monumentul eroilor din “Primul Rasboiu”
si cobori pe panglica de asfalt spre Dunare. Lasi in stanga ruinele “Scoalei primare de fete”
si zaresti, in vale, in spatele unei perdele de pomi, castelul si acareturile mosiei lui Barbu Druga, astazi “Fundatia Joana Grevers” – casa de creatie pe timp de vara.
Depasesti castelul, aflat pe mana dreapta, moara lui Druga, amplasata tot pe aceiasi parte
Drumul face stanga. O curba stransa la 90 grade. Inainte vreme aici era fasia arata ce delimita granita. Nu puteai merge decat pe drum. Drumul este ca un fel de dig in fata apelor atunci cand Dunarea se infoaie si se revarsa. Dungile alb-gri de pe trunchiurile pomilor sunt marturie a nivelului apei din diferiti ani.
"Şuşeaua" serpuieste prin padure si face stanga “La Pietre”, vechea plaje de la Dunare, amplasata intre fosta statie de pompare, aflata in amonte si portul situat in aval.
Exact in dreptul ultimei borne kilometrice este intrarea in port.
…
Aceasta postare a fost editata de LDH: 16 October 2015 - 08:08 PM