R.N.L.B Ruby & Artur Reed 2 Cromer lifeboat
Postat 08 May 2017 - 10:10 PM
O seara frumoasa in continuare .
Postat 09 May 2017 - 07:48 PM
Toate cele bune si o seara frumoasa .
Postat 10 May 2017 - 11:09 AM
Postat 10 May 2017 - 10:25 PM
florin44, la 10 May 2017 - 11:09 AM, a spus:
Multumesc pentru aprecieri , incerc din rasputeri sa fac piesele cat mai bine posibil .Acesta este un model training , planul este deficitar iar poze ale navei reale putine . Cat despre pozat , folosesc masa de lucru pentru asta , spatiul meu de lucru este limitat . Si tocmai ca publicul sa realizeze dimensiunea pieselor folosesc catingmatul care este dimensionat .
Toate cele bune .
Buna seara din nou , lucrul continua cu tangoanele navei . Din nou am folosit alama si sarma de cupru .
Toate cele bune .
Postat 24 May 2017 - 07:13 PM
Confectionati din tabla de alama si sarma de alama si ceva lemn de scobitori mai de calitate . Urmeaza alti ocheti de cablu de balustrada la dimensiuni mici .
Toate cele bune .
Postat 29 May 2017 - 07:11 PM
flo, la 28 May 2017 - 09:54 PM, a spus:
Acum sa explic cum am procedat , am luat una bucata de teava de alama de 8mm diametru exterior pe care am taiat-o la dimensiunea ceruta de plan am prinso in menghina si am sectionat-o pe lungine in jumatate . Fiecare jumatate de teava le-am lipit de bucatele de tabla pentru a avea priza de lucru , am trasat pe fiecare semicerc de teava locul pentru gaurire cu un punctator dupa care am gaurit pentru control cu un spiral mic (0,5 mm ) dupa care am majorat gaurile la 1,6 mm . Dup acesta operatiune cu dremelul si discurile cele mai mici am taiat canale pana la gauri lasand semicercul fiecarei gauri intact . Urmatuarea operatiune a fost deslipirea jumatatilor prelucrate si confectionarea ramelor , aceste au fost intai desenate pe hartie aplicate pe tabla si punctate locul gaurilor si dupa aceia a urmat gaurirea cu spiral de 0,5 mm . A urmat taerea ramelor la interior si la urma exteriorul lipirea lor impreuna cu jumatile de teva urmate de confectionarea lateralelor si lipirea lor pe pozitie . Urmeaza multa finisare pe slefuitor si manual la piluta urmata in final de un strat de grund Duplicolor pentru ca alama si lipiturile au prostul obicei sa oxideze .
Cam asta ar fi lucrul cu metalele , mai usor ar fi fost in stiren dar teava de 8mm nu dispun .
Toate cele bune si nu ezitati sa punti intrebari cand sunteti nelamuriti , mai se anima forumul care trage a vacanta de vara .
Postat 29 May 2017 - 09:00 PM
flo, la 29 May 2017 - 08:02 PM, a spus:
Teava din plastic am mai obtinut din paiele de baut sau din cozile baloanelor publicitare sau de la McDonald's.
Da , dar teava de la paiele de baut nu sunt de stiren ci din pet. si se comporta altfel la lipire si numai cu cianocrilat . Poate culeele de la kiturile de plastic , dar nu stiu daca se gasesc la 8mm diametru .
Toate cele bune si multa bafta .
Postat 30 May 2017 - 01:53 PM
Din stiren se pot face folosind coala de stiren de 0,25 - 0,5. Se decupeaza o fasie, se baga in apa fierbinte (devine maleabila) sau se incalzeste cu un feon, se roluieste pe o coada de burghiu/ bara de lemn de 8 mm diam., apoi se baga in congelator (sau apa rece) pana se intareste si pastreaza forma cilindrica.
Varianta alternativa este prin vacuumformare/termoformare a foii de stiren (putin mai complicata, doar putin).
Apoi operatiile (chirurgicale ) sunt simple...
Oricum, m-ai innebunit cu intinzatorii de balustrade... chinezarie curata (adica migala si rabdare la microscop)!
Spor la treaba si rabdare.
Aceasta postare a fost editata de kromag: 30 May 2017 - 02:00 PM
Postat 03 June 2017 - 10:21 PM
Pentru polishat plexiglasul sunt cateva metode ; metoda veche , cu smirghel plecand de la 120 pana la 200 si in finala cu pasta de dinti si pasla ; cu toate hartiile abrazive de la mare la mic si in final cu o mana de lac ; cu toate hartiile abrazive de la mare la mic si in final la flacara .Atentei mare la prelucrarea plexiglasului , caldura nu-i prieste .
Toate cele bune .
Postat 04 June 2017 - 06:58 PM
Postat 28 June 2017 - 09:57 PM
Toate cele bune si o seara racoroasa va doresc .