Forum Machete,Modelism,Hobby: Decaluri Flying Colors - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decaluri Flying Colors Saab 37 Viggen 1/72

#1 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 05 October 2015 - 08:46 AM

Sunt "înnebunit" după 2 tipuri de avioane moderne (jeturi): Saab 37 Viggen si Panavia Tornado. Dacă pentru Tornado exista variante de decaluri aftermarket, pentru Saab 37 oferta este limitata (mai ales pentru scara 1/72).
Având în vedere că dețin 3 Viggen-uri 1/72 (2 Heller și un Matchbox) cu mari probleme la foile de decaluri, la recomandarea colegului niki, am găsit oferta de la Rebell Hobby. O mulțime de decaluri (doar) pentru tipurile de avioane din dotarea Forțelor Aeriene Suedeze.
Oferta lor este cam singura de pe piață pentru Viggen la scara 1/72 așa că am făcut o comandă la ei. Din discuțiile cu Max Nykvist (de la RH), am permisiunea lor să vă prezint coala de decaluri FCA 72109.

Review FCA 72109

Imagine atasata: saab viggen 1-72(1).jpg
Setul de decaluri este compus din 3 piese, cu stencils-uri, înmatriculări, cocarde, însemne de unitate.
Conține stencils-uri complete pentru 2 aparate (se folosesc în funcție de variantă, nu de camo), înmatriculări și însemne de unitate pentru 12 aparate (AJ, SH, SK și JA), atât pentru cele vopsite în spliter-camo cât și pentru cele intr-o singură culoare, 3 seturi de cocarde.
Printare foarte bună, fără margini supărătoare la decaluri, culori corecte și vii (scanarea este puțin ștearsă).
Deocamdată nu pot spune nimic despre cum se așează pe machete.
Ca observații, am constatat o singură problemă de printare și anume însemnele de unitate pentru aparatul JA 37D 37441 F17-41 Kallinge sunt puțin descentrate, dar la această scară sper să nu se observe.
Imagine atasata: saab viggen 1-72 (2).jpg
Pachetul mai conține un pliant cu instrucțiuni de așezare a tuturor pieselor de pe coli, foarte explicit, în limba engleză.
FCA 72109 costă 58 lei, iar transportul (par-avion) direct acasă cca. 16 lei!
Plata se poate face prin Pay-Pal sau direct din contul de card. Din momentul confirmării plății, transportul durează 2 zile!

În concluzie, pentru cei care au nevoie de decaluri pentru suedeze, Rebell Hobby și Flying Decals sunt o alegere pe care o recomand.

#2 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 05 October 2015 - 10:13 AM

Culorile scanate virează puțin în albastru (poz. E3, 92, 75-78 sunt negre), în realitate negrul e negru!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi