Foker 70 Carpatair
Postat 26 September 2015 - 05:52 PM
cam asta am reusit sa fac astazi dintr-o coada de mop si komatex ...Foker-ul are 19cm lungine....si sper sa va placa.
Postat 26 September 2015 - 06:12 PM
Oricum, imi place modelismul adevarat/ de la zero pe care il practici
Daca vei folosi ca si un cazul Boeing-ului metoda de inmatriculare via cutter-plotter, as aprecia foarte, foarte mult un In-Progress/ Step-by-Step cat mai detaliat (de la idee la executie; concret cum, unde si cat). As vrea sa imi dau seama care ar fi avantajele si dezavantajele fata de procesul de a-ti tipari propriile decal-uri...
Postat 27 September 2015 - 06:35 PM
singurul lucru de care trebuie sa ti cont este, presiunea de taiere a autocolantului, majoritatea au linii foarte fine sub 0.5mm si atunci trebuie sa
fac finisarea autocolantului dupa ce l-am lipit deja pe macheta (apoi indepartez autocolantul pe care nu il folosesc).
nu am avut niciodata ocazia sa folosesc decaluri tiparite pe imprimanta...asa ca nu stiu diferenta dintre cele doua variante de executie, desi in mod logic varianta decalurilor tiparite pe imprimanta iti da o gama infinita de desene, mult mai bogata decat la cutt plotter.
Postat 27 September 2015 - 08:59 PM
Referitor la proiectul tau...mie mi se pare fantastic ce iti iese din mana! Succesuri va dorim!
Aceasta postare a fost editata de andrei_ilie: 27 September 2015 - 09:08 PM
Postat 29 September 2015 - 07:43 AM
Cum despre Corel Draw doar am auzit ca exista iar despre cutter-plotter nu stiu mai nimic in afara numelui sau , sunt interesat de felul fisierului [extensie] care trebuie salvat in Corel Draw, de modalitatea/ procesul de a te asigura ca desenul este perfect scalat pentru ceea ce va iesi din plotter si va ajunge pe macheta, de rezolutia maxim obtenabila dintr-un plotter (cat de mici pot fi literele a.i. sa fie inca lizibile), pe unde se gasesc plotter-ele astea de fapt, cat de mare sau mica poate/ trebuie sa fie coala care iese din plotter, cam cat costa ea,...?
Pentru inscrisuri si grafica de culoare aplicate pe fond alb (mare parte din schemele purtate de avioanele de pasageri) printarea de decal-uri acasa imi pare si mie mai la indemana, insa as fi interesat de posibilitatile plotter-ului in conditiile in care as putea obtine niste masti pentru a aplica litere/ grafica/ vopsea peste fonduri inchise la culoare. Un exemplu vis-a-vis de ceea ce incerc extrem de stangaci sa explic ar fi realizarea schemei de mai jos (cu toate ca pentru ea exista deja decal-uri):
Asa ca te urmaresc in continuare cu atentie
P.S.: suportul ala nici nu zici ca nu a iesit dintr-o matrita si plastic injectat!
Postat 29 September 2015 - 08:20 AM
Extensiile sunt multe la numar,depinde de plotterul folosit(spre exemplu un Roland care este asa un fel de Mecca al plotterelor citeste pana la 10 tipuri de extensii)dar cu siguranta cea mai intalnita este cea .PLT
Corelul foloseste Vectori(nu pixeli)este acel tip de program ce se foloseste in tipar,obiectele/reperelele selectate se masoare in inch/m/cm/mm.Simplu: aflam dimensiunea reperului vectorizat si tastam valorile.Plotterul va citi si taia exact ceea ce noi ii ordonam.
Eu folosesc in momentul de fata un plotter made in china asamblat(resuscitat,cu diferite"transplanturi"efectuate aici,in Bucuresti)ce se numeste StarCut.vine si cu un soft ce e relativ simplu de folosit.Partea interesanta a lui este senzorul optic ce-mi permite o taiete pe contur(imi cer scuze pt limba chineza pe care o folosesc)
Suprafata maxima de taiere(deschiderea plotterului)difera in functie de aparat.poate ajunge la 2metri.Bucata de colant minima este determinata de pozitia rolelor aflate pe suprafata de taiere(poza nr 2)la mine spre exemplu e de 10-15cm.In ultima poza este cutitul de taiere(cutitul ce poate fi inlocuit cu o mina de pix.
Un plotter capabil poate scoate caractere cu o latime de 3-4 mm fara probleme.Eu personal nu recomand treaba asta scoasa la plotter aici.Varianta decalurilor printate e mult mai oke,asa cum si Lucian a spus,imprimanta ofera mult mai multe avantaje,plotterul poate fi folosit pentru taierea mastilor atunci cand aplicam lacul si dorim ca fiecare decal sa poata fi scos individual.
Acum Niki....sper ca iti sunt de folos cele scrise de mine,pentru orice fel de problema/intrebare/nelamurire imi poti trimite PM
p.s. un plotter decent cu o deschidere mica respectiv 60cm la mana-a-2-a se gaseste pe la 400-600 euroi.
Sanatate multa! :)
Postat 29 September 2015 - 04:19 PM
Postat 29 September 2015 - 04:45 PM
nu am folosit nici un fel de utilaj mecanizat la realizarea machetelor (polizor , freza CNC...etc)mai putin decacalurile care sunt taiate pe cutt-plotter...in rest ,totul este BIO
Aceasta postare a fost editata de Civilairliners: 29 September 2015 - 04:49 PM
Postat 29 September 2015 - 09:50 PM
Citeaza
Felicitari pentru Fokker! Nu arata cu nimic mai prejos decat macheta aia 1/100 de F100 Carpatair
Si felicitari si pentru literele de 0,3mm de pe Mi!
Postat 30 September 2015 - 05:01 PM
...daca se mai indreapta vremea afara ma mai apuc de cioplit si la un Boeing 727, inca nu m-am hatarat ce companie va fi .
Aceasta postare a fost editata de Civilairliners: 30 September 2015 - 05:03 PM