Forum Machete,Modelism,Hobby: Blindate 1/35 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blindate 1/35 disponibile pe e-bay

#1 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:WW2 armor, Sci-Fi scratchbuilding

Postat 16 September 2015 - 04:26 PM

Salutare tuturor.

Am găsit, pe e-bay, un spaniol care vinde niste machete Italeri, blindate 1:35.
Are cinci tipuri: Marder III, Panther, Tiger I, Pz IV F1/F2 și Sherman M4A1. Sunt disponibile mai multe exemplare din fiecare tip.

Din câte mi-am putut da seama, machetele sunt formate din piese care au fost vândute împreună cu niște reviste, pe piața spaniolă, cum a fost și în România cu cuirasatul Bismarck. Oricum, par complete (bănuiesc că se vindea o culee pentru un număr de revistă).

Detalii sunt la link-ul de mai jos. Preturile mi se par bune. În privinta expeditiei, pentru România transportul din Spania costă 15 USD pentru o machetă, plus 2 USD pentru a doua machetă cumpărată. Așadar, la două machete, prețul de transport la București devine 17 euro, câte 8,50 USD pentru o machetă.

Pe mine m-ar interesa un Panther, poate și un Pz IV. Am cont pe Ebay, PayPal, card euro, am mai luat diverse de pe Ebay, nu am avut probleme și nu întrevăd nici în cazul de față.

Dacă vrea cineva o machetă din tipurile disponibile la același vânzător, (popmania este nick-name-ul spaniolului, are claificative destul de multe și bune), aștept PM. Ideea ar fi să împărțim transportul la București. Desigur, ne asumăm riscul aferent machetei cumpărate, adică să lipsească ceva, dar nu cred să fie o problemă, spaniolul are prea multe și nu cred că ar fi în interesul lui să ne țepuiască, pentru că primește calificativ negativ.

În principiul, pot să avansez eu euro (folosesc PayPal pentru plată), apoi, după ce machetele ajung la București, ne întâlnim și reglăm conturile, cu factura PayPal și confirmarea de cumpărare de la E-bay.

Pentru cei interesați aflați în provincie, vor suporta costurile de expediție cu Poșta Română de la București la localitatea dorită.

Aștept înscrieri aici, în spiritul transparenței, apoi detaliile logistice le stabilim pe pm.

PS: i-am trimis ieri un mesaj spaniolului, cerând detalii despre machete, de unde le are etc. Încă n-am primit reply.

http://www.ebay.com/...TALERI&_sacat=0

#2 Useril este offline   kvogel 

• Membru senior
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 20-April 05

Postat 16 September 2015 - 04:31 PM

Vreau eu Tigerul si P4 daca te razgandesti. Cam ce bani ies pe macheta, poate iau si Shermanul?

#3 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 16 September 2015 - 06:40 PM

Vezi postareakvogel, la 16 September 2015 - 04:31 PM, a spus:

Vreau eu Tigerul si P4 daca te razgandesti. Cam ce bani ies pe macheta, poate iau si Shermanul?

Conform indicatiilor din licitatii (care, de fapt, sunt cumpărări la preț fix, deci prețul nu mai crește), prețurile sunt următoarele (am trecut pe Euro, să ne fie mai simplu):

Pz IV = 11, 28 USD = 10 Euro
Tiger I = 12,97 USD = 11,50 Euro
Panther = 11,28 USD = 10 Euro
Sherman = 11,28 USD = 10 Euro
Marder III = 10,71 USD = 9,50 Euro

La fiecare produs, prețul expediției în România este indicat 15 Euro pentru o machetă + 2 Euro pentru a doua machetă.
Prin urmare, pentru o comandă de două machete, transportul Spania - București este 17 euro, adică 8,50 euro per machetă).

@Vogel
Tu vrei un Tigru și un Pz IV, asta înseamnă 10 euro + 11,50 euro + 17 euro expediția, total 38,50 euro. Per machetă iese 19,25 euro.
Voi calcula euro la 4,6 lei, pentru a acoperi comisioanele PayPal, de unde rezultă 88,55 lei per machetă.

Nu e clar cât ar costa transportul pentru 3 sau patru machete. Putem presupune ca pentru patru machete, transportul este 17 euro x 2, adică 34 euro.

Dacă vă uitați în link, în josul paginii, veți vedea că spaniolul vinde și la set de 5 machete, câte o machetă din fiecare tip (Sherman, Tigru, Panther, Marder și Pz. IV), la 50 de euro pentru 5 machete, cu 22 euro transportul internațional pentru tot pachetul. Asta ar însemna 14,40 euro per machetă, adică 66,24 lei.

Aceasta postare a fost editata de Cyborg: 16 September 2015 - 06:42 PM

#4 Useril este offline   kvogel 

• Membru senior

Postat 16 September 2015 - 09:55 PM

Hai sa luam atunci un set. Sigur ia cineva un Marder la 50 de lei. Daca ma gandesc bine, la 180 3 machete convine. Cum facem?

#5 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 16 September 2015 - 10:53 PM

Vezi postareakvogel, la 16 September 2015 - 09:55 PM, a spus:

Hai sa luam atunci un set. Sigur ia cineva un Marder la 50 de lei. Daca ma gandesc bine, la 180 3 machete convine. Cum facem?

De fapt, trei machete (dintr-un set de cinci) ar iesi la 198 lei...

Dar ai dreptate, e mai rentabil la setul de cinci.

Hai că mai vorbim pe pm.

#6 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 24 September 2015 - 05:28 PM

UPDATE
pentru cei interesați:

Eu și un alt coleg de forum am făcut o comandă spaniolului de pe Ebay, senior Jose Alonso.

Pentru șapte machete, am plătit (via PayPal) 105 euro, dintre care 35 de euro a costat transportul pachetului la București, iar machetele câte 10 euro. Pretul final rezultat a fost de 15 euro per machetă, inclusiv transport. Adică 68 lei, la 4,5 lei pt. un euro.
Am comandat 2 Pz IV, 2 Tiger, 2 Panther și un Sherman.

Machetele urmează să sosească în vreo două săptămâni. Spaniolul mi-a confirmat că vor arăta exact ca în pozele indicate pe Ebay. Pun aici link-ul la produsul de pe Ebay: http://www.ebay.com/...=item2355b35688

În acest moment, mai există un coleg care mi-a trimis pm și dorește două machete - Tiger și Panther.
Dacă mai strângem cel puțin trei machete, pot face o nouă comandă de cinci machete, sau chiar mai multe.

Pentru cinci kituri, costul total va fi 50 euro pentru machete + 28 euro pentru transport = 78 euro, adică 15,60 euro per machetă, transport inclus (la București). La un euro = 4,5 lei, e vorba despre 70 - 72 lei.

La link-ul de mai sus, care duce la postarea de pe Ebay a setului de 5 machete, veti vedea că acest pret de expeditie (28 euro) este mai mare decât cel indicat teoretic de vânzător pentru țările UE (22 euro) dar mai mic decât cel indicat pentru țările europene din afara UE (32 euro). Cum ar veni, România este europeană, dar e doar cu un picior în UE..:rolleyes: Dar să nu ne enervăm: spaniolul mi-a explicat că este vorba despre "pretul Postei Spaniole pentru Europa de Est, cea mai îndepărtată zonă UE în raport cu Spania". E drept, suntem cam departe de ei, adică în celălalt colț al continentului.:whistle:

Un alt detaliu:
Senior Alonso a acceptat inclusiv să pună mai multe machete de un anumit tip in setul de cinci (de exemplu, n-am vrut Marder 3 și l-am inlocuit cu un al doilea Pz IV). Pot apărea insa variatii de unul sau doi euro dacă o machetă de 10 euro (cum sunt Panther, Pz IV si Sherman) sau una de 9,50 euro (cum e Marder 3) este înlocuită cu una de 11,50 euro (Tiger). Oricum, cu spaniolul se poate comunica pe sistemul de mesagerie al Ebay și pe e-mail, o să stim clar cât ne costă înainte de a face comanda și plata.

Nu în ultimul rând, îi rog pe cei interesați să se uite la pozele postate de spaniol pe Ebay, atât la link-ul postat de mine cât și la celelalte pagini cu machete pe care vânzătorul respectiv le are în lista lui de produse. Așa cum se vede acolo, machetele sunt in cutii diferite de cele standard Italeri. Insist asupra acestui aspect deoarece nu vreau discutii ulterioare: asta se vinde, asta vom primi.
Spaniolul m-a asigurat că nu există piese lipsă, toate machete sunt complete, cu instrucțiuni și decaluri. Nu am motive să cred că ar fi neserios. Omul are 2019 calificative, din care doar patru (4) negative, iar mai multe zeci de calificative pozitive i-au fost acordate de persoane care au cumpărat machete din cele cinci tipuri pe care le vinde (el mai vinde și alte chestii, inclusiv masini de scris vechi și jucării...) Personal, pe mine ma interesează machetele și mai puțin cutiile, dar recunosc faptul că alte persoane pot fi mai pretentioase, e dreptul lor. De-asta am si pus link-urile, să fie clar pentru toată lumea.

Toate acestea fiind spuse, dacă mai există cineva interesat, aștept înscrieri aici, în spiritul transparenței.

Numai bine tuturor.

PS: for the record, eu nu câștig bani din această întreprindere, singura satisfactie (pe lângă faptul că am cumpărat câteva machete la un preț decent) este calificativul pozitiv pe care spaniolul este obligat să mi-l dea pe Ebay de îndată ce îi plătesc banii :good: Dar, pentru că și eu am primit sfaturi și ajutor de la diverși colegi de pe forum, de-a lungul timpului, mi se pare normal să contribui și eu cu ceva la comunitatea asta. Dacă deranjez pe cineva, prezint scuze anticipat, nu asta este intenția mea. Stimă și sănătate!

Aceasta postare a fost editata de Cyborg: 24 September 2015 - 05:32 PM

#7 Useril este offline   stefan 

• stefan
  • Postari: 1007
  • Inregistrat: 09-November 05

Postat 25 September 2015 - 08:26 AM

Salut,
Interesant. Totusi: probitatea spaniolului?
Merg la risk: o Pantera. Cum facem cu banii?

#8 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 25 September 2015 - 09:47 AM

Vezi postareastefan, la 25 September 2015 - 08:26 AM, a spus:

Salut,
Interesant. Totusi: probitatea spaniolului?
Merg la risk: o Pantera. Cum facem cu banii?

Spaniolul pare serios. Plata a fost făcută prin Paypal, iar achiziția pe Ebay. Nu cred să se pună problema că nu ne-ar trimite machetele. Într-o astfel de situație puțin probabilă, Ebay îmi acoperă paguba și îi suspendează lui contul, la fel și Paypal. Omul face comerț serios, am văzut că pe Ebay este înregistrat ca firmă, deci n-are interes să ne faulteze, dimpotrivă. Eu mă bucur că i-am plătit în avans banii, așa cum cere sistemul Ebay, pentru că mi-era teamă de o posibilă reticență a lui privind românii și România (pe baza imaginii proaste existente în mass-media...).

Ramane totusi riscul să lipsească vreo piesă, la vreo macheta. Din acest motiv, cea mai bună idee ar fi ca, după ce primesc coletul, să ne întâlnim toți cei care am participat la comandă și să-l desfacem împreună, luând la mână machetele și verificând conținutul, culee cu culee, pe principiul "mai multe perechi de ochi văd mai bine decât una singură". Nu cred că ne-ar fi greu să ne punem de acord asupra unui moment și a unui loc prin oraș (mă refer la bucureșteni), eventual într-o zi de week-end.

In privința banilor, sugerez să așteptăm până avem situația clară a comenzii și apoi ne organizăm în funcție de cât este de plată, mai ales în ce privește costul transportului.

Plata prin PayPal se face în euro, deci eu va trebui să depun euro pe cardul Mastercard pe care l-am asociat contului de PayPal. Probabil cea mai bună idee ar fi să vă cumpărați din timp niște euro, în bancnote mici (5, 10) în marja costurilor descrise în postarea precedentă. În acest mod scăpăm și de grija convertirii din lei în euro, la ce curs etc.

La prima comandă am avansat eu banii, din propriu FSN, adică Fondul Fără Știrea Nevestei :whistle: și voi recupera partea cuvenită de la colegul de forum împreună cu care am făcut comanda.

La o viitoare comandă, până într-o sută de euro pot avansa eu banii, urmând să recuperez costurile aferente fiecărui participant la comandă la momentul sosirii și predării machetelor.

Deocamdată, avem două Pantere și un Tigru, de la doi participanți la o comandă de cinci machete, ambii din București.

Cine mai dorește, cine mai poftește?
Așteptăm inclusiv provincia! :good:

#9 Useril este offline   stefan 

• stefan
  • Postari: 1007
  • Inregistrat: 09-November 05

Postat 25 September 2015 - 12:10 PM

Deci inteleg ca ar fi pe drum cateva si se pregateste o noua comanda pentru care ar fi nevoie de inca 2 machete?
Daca e asa si totul e ok, sa ne spui cum sta treaba. Cu nevasta, fara nevasta, mi-ar trebui inca un Tigru si un Marder.
Numa sa fie treaba treaba.

#10 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 25 September 2015 - 12:50 PM

Bun,
deci lista include acum 2 Tigru, 2 Panther si un Marder,
din care Marder, 1 Tigru si 1 Panther pentru Stefan.

In acest moment, la pachetul de cinci machete, ar trebui să coste 78 de euro (adică 50 euro machetele și 28 euro transportul la Bucuresti). Asta inseamna 15,60 euro/machetă, inclusiv transport.

Eu propun să vedem dacă mai apare cineva peste week-end. Apoi, indiferent dacă mai crește lista sau nu, luni îmi bag niste euro in cont. Apoi ii dau mesaj spaniolului să-mi confirme că are machetele dorite, precum si să mă asigur de pret. Am văzut că răspunde la mesaje de pe o zi pe alta, ceea ce inseamna că marti, dacă totul e ok, as putea să dau comanda pe Ebay si să fac plata.

#11 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 26 September 2015 - 01:41 PM

Update listă de inscrieri:

Radu74: 1 Panther și 1 Tigru
Stefan: 1 Marder, 1 Tigru si 1 Panther
Caraianu: 1 Pz. IV

#12 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 26 September 2015 - 07:58 PM

Vezi postareaCyborg, la 26 September 2015 - 01:41 PM, a spus:

Update listă de inscrieri:

Radu74: 1 Panther și 1 Tigru
Stefan: 1 Marder, 1 Tigru si 1 Panther
Caraianu: 1 Pz. IV

UPDATE 2

Radu74: 1 buc. Panther și 1 buc. Tigru
Stefan: 1 buc. Marder, 1 buc. Tigru si 1 buc. Panther
Caraianu: 2 buc. Pz. IV

Aceasta postare a fost editata de Cyborg: 26 September 2015 - 08:16 PM

#13 Useril este offline   kvogel 

• Membru senior

Postat 30 September 2015 - 08:21 PM

Au sosit taraboantele. Concluzii:
1. Sunt fix kiturile Italeri, vandute in regim "Cuirasatul Bismark" - cate o plansa de piese pe numar.
2. Verificat fiecare kit (7) pentru piese lipsa; nici o piesa lipsa, toate sunt ambalate in plastic individual, cu decaluri senile, instructiuni.
3. Pret foarte mic (60 lei de macheta)
4. Eu am avut noroc: Tigerul e Late, Pantherul e D.

Recomand. Parca as pacatui si cu un Marder...

#14 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 30 September 2015 - 09:39 PM

Confirm sosirea primei comenzi.

Primele concluzii, suplimentare la cele trase deja de colegul Kvogel:

1. Transportul este rapid: coletul a fost expediat in dimineata zilei de 25 septembrie (conform mesajului transmis de Jose) si a ajuns astazi la Bucuresti, respectiv la oficiul postal de care apartin (Veteranilor). Total, 5 zile lucratoare.

2. Costul final per macheta: 15 euro, adica 67,5 lei, la 4,5 lei pentru un euro.

3. Cea mai importanta chestie: spaniolul este serios.

Prin urmare, propun să mergem inainte cu următoarea comandă. Maine il sun pe senor Jose ca să-i confirm primirea coletului si sa ma asigur că totul e ok. Voi reveni cu detalii, după caz.

UPDATE lista comanda, la 30 sept.

Stefan: 1 buc. Marder, 1 buc. Tigru si 1 buc. Panther
Cyborg: 1 buc. Marder
--------------------
Total: 8 machete x 15 euro/machetă.

Sau, dacă Kvogel chiar cade în păcat, mai punem un Marder pe listă și avem 9 machete...

Aceasta postare a fost editata de Cyborg: 30 September 2015 - 09:45 PM

#15 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior

Postat 01 October 2015 - 04:36 PM

Update 1 octombrie 2015

Cyborg: 1 buc. Marder, 1 buc. Pz. IV, 1 buc. Tigru
-----------------------------
Total: 7 machete

Mai primesc inscrieri doar azi, până la ora 21.00. Doritorii sunt rugați să posteze aici, la topic.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi