Forum Machete,Modelism,Hobby: asociatia modelistilor - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

asociatia modelistilor

#61 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 15 August 2008 - 01:32 PM

Ca de obicei, torn gaz pe foc...

Singura realizare a acestei comunitatii au fost:
1. Prima intalnire "face to face" (dupa o/alte intalniri asemenea) - Urmata de intalnirile periodice.
2. Acest forum/site
3. O prima, si singura expozitie integral organizata si sustinuta de comunitate.
4-5-6. Expozitii realizate prin bunavointa si cu sustinerea unor terti. Aparitia - de voie de nevoie - a unor (altor) furnizori locali. Alte intalniri in tara prin (puterea exemplului... deh).

Dati cu paru' daca am uitat ceva important...

#62 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 15 August 2008 - 01:52 PM

@cartula

In nici intr-un caz n-am avut intentia sa ma refer la niste persoane. Ma refeream la o stare de lucruri. Stare de lucruri pe care care ai punctat-o foarte bine (cele 4 "liniute"). In prostia mea ma gandesc ca, poate, exprimandu-se constant si explicit niste critici generale si obiective, se va schimba - pe ici pe colo - mentalitatea gresita.

Aceasta postare a fost editata de eugen: 15 August 2008 - 01:59 PM

#63 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 15 August 2008 - 02:01 PM

Eugene,
Expozitiile de la Alba Iulia, Cluj, Satu Mare sunt tot rodul acestei comunitati. Si vor mai exista si altele.
Iar intilnirile sunt nenumarate, deja ne-am plictistit sa facem poze.
Asta daca nu ne consideri cumva terti :-)
Spor,
Bill

#64 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 15 August 2008 - 02:17 PM

Vezi postareaBill, la 15 Aug 2008, 15:01, a spus:

Eugene,
Expozitiile de la Alba Iulia, Cluj, Satu Mare sunt tot rodul acestei comunitati. Si vor mai exista si altele.
Iar intilnirile sunt nenumarate, deja ne-am plictistit sa facem poze.
Asta daca nu ne consideri cumva terti :-)
Spor,
Bill

Expozitiile sunt - clar - rodul participarii comunitatii. "Tertii" sunt cei care au asigurat cadrul de desfasurare. Comunitatea a participat, dar "tertii" (nu noi) au asigurat conditiile desfasurariii. Discutam strict despre faptul ca nu noi am pus la dispozitie si spatiul, si machetele, si alte "resurse" necesare expozitiei. Deci meritul - in acele cazuri - nu este EXCLUSIV al comunitatii. :hi:

Aceasta postare a fost editata de eugen: 15 August 2008 - 02:20 PM

#65 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 15 August 2008 - 02:28 PM

Eugen,
Strict vorbind asa e. Insa vreau sa-i vad si eu pe cei care ne cauta si se roaga de noi sa venim la ei sa expunem.
Cam atit am avut de zis.
Spor,
Bill
P.S. mi-a placut explicatia tertii = nu noi :-)

#66 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 15 August 2008 - 02:37 PM

Vezi postareaBill, la 15 Aug 2008, 15:28, a spus:

Eugen,
Strict vorbind asa e. Insa vreau sa-i vad si eu pe cei care ne cauta si se roaga de noi sa venim la ei sa expunem.
Cam atit am avut de zis.
Spor,
Bill
P.S. mi-a placut explicatia tertii = nu noi :hi:

Nenea Bill :-o
:hi: :pardon: Adica cum adica "Insa vreau sa-i vad si eu pe cei care ne cauta si se roaga de noi sa venim la ei sa expunem."???
...Si "terti" nu inseamna "altii, nu noi"? Ca io asa stiu...:-)

#67 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 15 August 2008 - 02:53 PM

Treaba e ca eu unul nu am plangeri despre asociatiile din care fac parte. Da, e adevarat ca exista si oameni care se plang despre anumite lucruri, dar astea sunt chestii interne cum ar fi cifra cotizatiei, regulile de jurizare, etc. Dezavantaje? Nu prea vad.
Treaba e ca un club se va forma de la sine. Este sensul firesc al lucrurilor. Poate ca nu va fi format de membri ai acestui forum. Poate ca da. Dar va fi format cand se va crea acea masa critica de care tot vorbesc eu, adica atunci cand vor fi destui oameni care sa creada in acest concept, asa cum de exemplu se poate forma o galerie de fotbal cand esxista destui oameni care cred in echipa.
Radu

Vezi postareaeugen, la 15 Aug 2008, 11:33, a spus:

@ radub
Fiind primul care raspunzi, ai, din punctul meu de vedere, jumatate de bila alba, jumatate de bila neagra.
Juma' alba pentru ca ai punctat "avantajele". Juma' neagra ca n-ai punctat "dezavantajele".
Ceea ce ne-ai "povestit" in postul de mai sus este mai mult decat frumos. La noi nu s-a ajuns inca la "masa critica". Am vrea si noi "o masa critica"! Sa ne-o dea si noua cineva! Ca dupa aia o sa vezi de ce suntem in stare!

P.S. "Sudam" discutia de aici cu alta, din alta parte?

#68 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 15 August 2008 - 03:08 PM

Vezi postareaeugen, la 15 Aug 2008, 12:21, a spus:

As vrea sa vad - de la fiecare participant la discutie - 3 argumente pro dar si 3 contra (asociatiei).
La fel si 3 chesti - necesare asociatiei - la care: "eu ma bag, pa' cuvant!", si tot 3 "pe mine asta nu ma intereseaza, descurcati-va!".

CONTRA:
1. Sediu si hartogaraie (expert contabil nominalizat la Registru Comertului, il schimbi, se schimba si acolo, probabil trebuie iar statutul schimbat, etc.)
2. Nu vad la ce ajuta. Daca as fi considerat ca ajuta la ceva ma faceam presedinte autocrat de asociatie de modelisti.
3. Inceputul diviziunii accelerate a membrilor comunitatii. La scurt timp dupa aparitia unei asociatii vor mai aparea 2 concurente, asa, sa le arate alora cum se face o asociatie si sa fie si altii presedinti.

PRO:
1. Pot sa fac niste bani daca va brodeaza sotia ecusoanele. Insigne nu facem deocamdata.
2. Cand intreaba lumea pe forum cu cine vorbeste ca vrea sa organizeze o expozitie in cadrul unei manifestatii a motociclistilor il indicam pe presedinte. Ati observat ca ne-au solicitat doar motociclistii pentru asa ceva.
3. E de bon ton sa avem asa ceva. Poate aparem si la stiri daca ne batem la sedinte si le punem pe youtube.

La organizare de expozitii in Bucuresti ma bag pe cuvant, daca nu se suprapun cu targurile la care participa sotia.
La hartogaraie nu ma bag nici mort si nici la drumuri de facut in interesul asociatiei.
La cotizatie poate ma bag depinde de suma lunara.
La consumat de bauturi din struguri ma bag cu incredere.
La saleuri nu ma bag ca ingrasa. La pastrama si carnati sunt campion regional.

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 15 August 2008 - 03:10 PM

#69 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 15 August 2008 - 04:28 PM

Acuma, daca stam sa ne gandim, fiecare are dreptate in felul lui, pentru ca nu toti privim problema din acelasi unghi.
Dupa cum spune si Radub, deocamdata nu avem acea masa critica , daca ar fi, sa zicem, in jur de 50 de pers./ oras probabil ca ar fi o idee buna, deocamdata nu prea. Si Bill are dreptate, nu mai e multa lume interesata de subiectul modelism si cei care vor sa intre sau sa re-intre in bresa nu stiu unde si cui sa se adreseze.
Vedeti voi, deocamdata miscarea modelistica nu e prea cunoscuta, si daca ar vrea cineva sa afle unde, ce si cum nu prea ar avea pe cine sa intrebe, nu cum a "patit" Radub.

Pe Olaf nu-l comentez, ca vikingii nu mananca saleuri :-)

Pareri pro

- Comunitatea ar fi mai stransa, s-ar putea organiza expozitii nationale, la care sa participe toata lumea
- Incepatorii ar fin in contact cu veteranii, ca sa afle ce si cum
- Satisfactia de a avea ceva organizat, cu acte in regula (parerea mea)

Pareri contra

- Membrii din alte judete decat bucuresti ar trebui sa faca, oarecum, o filiala
- ?
- ?

Cazul ideal ar fi:
O garsoniera sau ceva asemanator, unde sa existe de toate pt toti(luate din bani cotizatii) unde sa vina toata lumea sa munceasca, fara sa fie stresat de nevasta/copii/alte cele.

Parerea mea

#70 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 15 August 2008 - 04:39 PM

Vezi postareaOlafTheViking, la 15 Aug 2008, 16:08, a spus:

CONTRA:
1. Sediu si hartogaraie (expert contabil nominalizat la Registru Comertului, il schimbi, se schimba si acolo, probabil trebuie iar statutul schimbat, etc.)
2. Nu vad la ce ajuta. Daca as fi considerat ca ajuta la ceva ma faceam presedinte autocrat de asociatie de modelisti.
3. Inceputul diviziunii accelerate a membrilor comunitatii. La scurt timp dupa aparitia unei asociatii vor mai aparea 2 concurente, asa, sa le arate alora cum se face o asociatie si sa fie si altii presedinti.

PRO:
1. Pot sa fac niste bani daca va brodeaza sotia ecusoanele. Insigne nu facem deocamdata.
2. Cand intreaba lumea pe forum cu cine vorbeste ca vrea sa organizeze o expozitie in cadrul unei manifestatii a motociclistilor il indicam pe presedinte. Ati observat ca ne-au solicitat doar motociclistii pentru asa ceva.
3. E de bon ton sa avem asa ceva. Poate aparem si la stiri daca ne batem la sedinte si le punem pe youtube.

La organizare de expozitii in Bucuresti ma bag pe cuvant, daca nu se suprapun cu targurile la care participa sotia.
La hartogaraie nu ma bag nici mort si nici la drumuri de facut in interesul asociatiei.
La cotizatie poate ma bag depinde de suma lunara.
La consumat de bauturi din struguri ma bag cu incredere.
La saleuri nu ma bag ca ingrasa. La pastrama si carnati sunt campion regional.

Primul care stie ce vrea, ce nu vrea, ce poate si ce nu. In principiu si eu "da", nici eu "nu"! Continuam?

Aceasta postare a fost editata de eugen: 15 August 2008 - 04:40 PM

#71 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 15 August 2008 - 08:30 PM

Sincer ... noroc cu Cartula ca mi-a semnalat interesul unei part a comunitatii asupra subiectului ca risca sa-mi scape.
Pentru cei care nu s-au prins inca, atrag atentia ca avem asociatie. N-avem una cu personalitate juridica, dar avem acesta asociatie si contrar tuturor parerilor suntem chemati sa participam la diverse manifestari tocmai pentru ca aceasta asociatie este recunoscuta. Se creaza aceste manifestari tocmai pentru ca exista aceasta organizatie care chiar daca n-a trecut pe la judecatorie a trecut prin viata.
Nu uitati ca am fost conactati direct pentru organizarea Centenarului Vuia.
Nu uitati ca manifestarea de la Cluj se afla la a doua editie, iar cea de la Alba Iulia se afla la a treia editie.
Unii membrii din conducerea Federatiei Romane de Modelism ar dori sa readuca Salonul National de Modelism pe calendarul expozitional si n-am cazut inca la pace pentru ca s-ar suprapune cu Alba asa ca poate ca acest salon se va tine pana la urma la Alba. Inca negociem. :-)
Poate va deveni o manifestare in plus, dar care depinde doar de noi. Pentru cei ce se prind repede, alturarea da bine dar nu esta conditie esentiala.
In cadrul acestor manifestari putem tine cate concursuri vor muschii nostrii.
Straini ne invita in cadrul manifestarilor lor si probabil vor participa in cadrul manifestarilor noastre.
La ora actuala suntem singura forma oraganizata de manifestare publica a acestui hobby.
Asa este! Nu suntem un club!
Suntem insasi federatia. :hi:
Toate celelalte sunt doar decaluri (ca sa ma exprim modelistic).
Si ca sa-l contrazic un pic pe Radub, mie, Calusarii nu mi s-a parut ca ne-au intrerupt. Au completat minunat discutia si berea. O intalnire ca intre membii
(nu din acelasi club, dar cu siguranta din aceiasi federatie) care s-a incheiat foarte tarziu in noapte.
Pentru mine asa a fost si la Lugoj, la Alba, la Galati, la Iasi...

#72 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 16 August 2008 - 06:51 AM

Vezi postareacartula, la 15 Aug 2008, 14:20, a spus:

- cam cati participa activ pe forum strict pe partea de machete (excluzand vanzari si alte alea, strict postand ce lucreaza)
- cati contribuie cu articole
- cati fac efortul de a ii invata pe altii
- cati doar bat gura

DIXIT ! Oricum, personal cred ca suntem pe drumul cel bun. Dovada vie e forumul asta si manifestarile organizate pina acum. Evident, dupa bunul si permanent fascinantul obicei romanesc, trebuie sa ne dam o vreme cu stingul in dreptul.

#73 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 16 August 2008 - 11:25 PM

Vezi postareacrios, la 15 Aug 2008, 21:30, a spus:

....ca sa-l contrazic un pic pe Radub, mie, Calusarii nu mi s-a parut ca ne-au intrerupt. Au completat minunat discutia si berea. O intalnire ca intre membii (nu din acelasi club, dar cu siguranta din aceiasi federatie) care s-a incheiat foarte tarziu in noapte...

Hai ma omule ca unul din ei era gresit in forme si linii de gravaj...calusarii nu ar trebui sa aiba rezervoare suplimentare!!!! :hi: :hi:

In rest, ai sumarizat foarte bine un "status quo" care va mai dainui ceva...cum spunea si Ovidiu: trebuie sa ne MAI dam o vreme cu stingul in dreptul si cu capu' de pragu' de sus!!! :-)

#74 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 August 2008 - 03:54 PM

Desi discutia asta, de citiva ani buni, se aprinde si se stinge ca focul pe miriste, cred ca interventia lui Crios e punctul punctului pe "i"!

#75 Useril este offline   Fane 

• Membru deplin
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 01-June 07

Postat 19 August 2008 - 05:05 PM

hai sa-mi dau si eu cu parerea ;)

stiu din proprie experienta ca la inceput entuziasmul este maxim ;) si ca - asa cum a zis crios - subiectul asociere/asociatie bantuie diferitele comunitati on-line ca o stafie dintr-un castel scotian ;)

personal am inceput sa infiintez trei asociatii, si am terminat de infiintat doua :hi: .
Una s-a pierdut pe drum din motivele arhicunoscute : lipsa finantare pentru cheltuieli strict necesare, lipsa viziune comuna a membrilor fondatori, lipsa certificate fiscale eliberate concomitent :-)

daca stau sa ma gandesc bine, asociatia este o jucarie periculoasa, o data pusa pe picioare are viata proprie si implica ceva raspundere ( nu e srl, dar tot trebuie condusa cumva ).

cred ca principala functie a ei este cea de "umbrela juridica", de sub care se pot organiza diferite evenimente, cu care "ai fata" in relatia cu mass-media, si sub care se pot strange cei 2% anual din impozitil pe profit fara batai de cap prea mari ;)

in rest, este cam "useless", pe langa faptul ca infiintarea si mentinerea ei in viata costa :pardon:

succes membrilor fondatori si tot respectul pentru punerea in practica a ideei de asociere :hi:

P.S.
poate este util de cunoscut diferenta dintre asociatie si fundatie ( unul dintre fondatorii asociatiei nenascute s-a retras tocmai din aceasta cauza ) :

Asociatia functioneaza pe baze democratice ( adica periodic membrii schimba prin vot conducerea, deci fondatorii isi pierd ceva drepturi daca nu sunt pe faza ), pe cand in cazul fundatiei fondatorii sunt pe viata , finanteaza tot, si nu le pasa daca membrii sunt carcotasi ;)

#76 Useril este offline   Fane 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 05:10 PM

si inca ceva : daca totusi se naste, este obligatoriu sediu la strada, , masina neagra si secretara blonda :-)

si, lasand gluma la o parte, prezenta sanatoasa pe net si promovare non-stop.

#77 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 20 August 2008 - 07:40 AM

Ideea cu secretara blonda ar fi un punct forte in plus in favoarea infintarii unei asociatii, in rest deja nu-i vad rostul.
Avem si am avut pana acum ceea ce ne-am dorit.
Este adevarat ca asta se datoreaza catorva dintre membrii "clubului" cartula.ro (se stiu ei prea bine cine sunt), dar au facut asta in slujba comunitatii.
Cand cineva va dori mai mult cu siguranta va fi mai mult.
Pana atunci nu pot decat sa pun o intrebare: noi de ce nu facem o asociatie?
Am sa si raspund la aceasta intrebare (raspuns valabil si pentru alte intrebari de genul - de ca nu facem un concurs? de ce nu facem o expozitie? etc) si raspunsul este foarte simplu: pentru ca este o intrebare in loc sa fie o afirmatie.
Bafta! :-)

#78 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 21 August 2008 - 09:19 AM

Am auzit ca primaria ar fi obligata sa puna la dispozitie un sediu pt. asociatiile non profit. Nu prea imi vine sa cred dar merita intrebat macar ca idee.

#79 Useril este offline   Fane 

• Membru deplin

Postat 21 August 2008 - 12:16 PM

Vezi postareaOlafTheViking, la 21 Aug 2008, 09:19, a spus:

Am auzit ca primaria ar fi obligata sa puna la dispozitie un sediu pt. asociatiile non profit. Nu prea imi vine sa cred dar merita intrebat macar ca idee.

daca as avea un sediu, l-as inchiria cu ziua sau cu ora, la cate "asociatii" sunt :-)

apropo de evenimente, ele se pot "provoca", la nevoie: detalii aici

Aceasta postare a fost editata de Fane: 21 August 2008 - 12:17 PM

#80 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 21 August 2008 - 08:17 PM

Vezi postareaFane, la 21 Aug 2008, 13:16, a spus:

apropo de evenimente, ele se pot "provoca", la nevoie: detalii aici

Fireste ca pot fi provocate.
Gasca din Cluj a provocat unul mare si urmeaza in noiembrie cel provocat de gasca din Alba Iulia si discutam de intre 400 si peste 600 de machete si facem chestia asta de 4 ani si unii chiar dinainte si tot n-avem club, asociatie, etc.
Starea asta de fapt este destul de interesanta pentru ca e forma de organizare destul de ciudata (zic eu).
Are nevoie cineva de complicatii ca sa obtina acelasi lucru?
Element ajutator: Federatia Romana de Modelism nu poate face ceea ce facem noi la capitolul expozitii modelistice si este ditai federatia, nu un club care nici macar nu exista. :hi:

Bafta! :-)

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi