Flyboy, la 1 Sep 2006, 14:47, a spus:
Cred ca omiteti ceva in discutia asta
Cineva tocmai a intrebat ce presupune sediul social !!!
Oare de ce ???
Daca imi permiteti, incerc sa va lamuresc eu:
Sediul social e un fel de "sediu juridic" al firmei, fiind o adresa pe care este inscrisa firma(in cazul nostru asociatie, dar e la fel) , unde te pot contacta autoritatile( acolo vin facturile
). Acuma` ca folosesti fizic sediul ala sau folosesti altul, te priveste.
Si daca tot am ajuns aici, imi ung si eu gandurile pe postul asta:
Pana la urma, mai trebuie:
-Statut juridic si moral
-Sediu(atat social cat si fizic)
-Sponsori
-Activisti de partid
Atat. Ca vointa este peste tot dar nimeni nu ia initiativa. Si nu spun asta in nume de rau, ci asta am observat.
Sa le luam pe rand:
Statutul juridic se rezolva usor, nu stiu ce criterii trebuie sa indeplineasca o asociatie dar sigur nu sunt cele ale unei firme. Poate va ajuta LDH, el are
experienta Cat despre codul CAEN, din cate tin minte de cand si-a facut mama firma
e valabil exclusiv pentru societati
comerciale, care prin definitie produc, vand, presteaza servicii, etc. Per total, produc capital.
Cum asociatia modelistilor nu ar produce nimic ( de uz comercial ma refer, ca in rest stim noi ce si cum) nu vad de ce ar avea nevoie de cod de identificare a actiunilor. Daca vreti ma mai interesez ca am pe-aici codul CAEN printat.
Statutul moral va creste si el dupa cateva expozitii( nu neaparat organizate) atat in tara cat si in afara si colaborari cu diverse reviste ( nu neaparat Modelism ca nu-i singura din lume) De asemenea, s-ar putea sa avem o
aparitie anuala, in care sa expunem diverse lucrari . Dar ma rog, asta nu e important.
Sediul social se rezolva cand se infiinteaza asociatia, fiind ceva necesar. Banuiesc ca o alegere buna ar fi ca aceasta sa fie adresa clubului( daca va exista) iar daca nu, adresa "sefului de trib" , ca pana la urma reprezentantul juridic e cel care inscrie asociatia. Sediul fizic se rezolva ceva mai usor, daca nu-i rost de ceva garsoniera, se poate face cum s-a facut si pana acum, adica MMN sau machete.ro Nu dau ordin, ci doar sugerez.
Sponsori vor fi, banuiesc, Pavel si Olaf ocazional, cu cateva machete , dar pun pariu ca se vor gasi frati care sa doneze cate ceva din marea de kit-uri. De asemenea, tin minte ca pentru asociatiile nonprofit se poate face o cerere de redirectionare a 2% din impozit catre acestea; asa au facut si astia de la scoala cu Asociatia Parintilor sau asa ceva. Citez:
Citeaza
Conform art.57 alin. 4 din legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii pot redirectiona pana la 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea asociatiilor( entitatilor) nonprofit care se infiinteaza si functioneaza comform legii.
De asemenea, cu cateva posturi mai in spate, Garide spunea ca e dispus sa suporte el vopselele. Nu stiu daca e sigur ce implica asta dar daca da, ar fi super.
Activisti se gasesc destui, cum spuneam vointa este dar initiativa nu. Si reamintesc ca , prin postul asta nu vreau sa fac lege, ci doar imi expun parerea despre ce se poate face. Sincer, mi-ar placea sa pot ajuta mai mult, dar sunt unele "probleme" care ma impiedica sa fac mai mult.