Forum Machete,Modelism,Hobby: caproni 314 maritim - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

caproni 314 maritim schema camuflaj

#1 Useril este offline   mdo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 27 August 2015 - 12:32 PM

Am gasit pe net o poza a unui Ca 314 cum n-am mai vazut .Pare vopsit intr-un navy blue peste verdele clasic, cu zone in care vopseaua este sarita, dar nu mi-e clar daca este bleu-gri peste verde sau invers. Are cineva vreo idee sau vreo poza mai clara? Mi se pare cel mai tare Caproni pe care l-am vazut...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ca 313t.jpg

#2 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 27 August 2015 - 05:28 PM

Cred ca nu-i poza ,mai degraba pictura....

#3 Useril este offline   mdo 

• Membru senior

Postat 28 August 2015 - 08:40 AM

Sigur e pictura. Ma intreb insa daca are la baza un avion sau macar un scenariu real. Am mai vazut genul asta de schema la Cant 506. Ar fi posibila sa fi aplicat aseasta schema si alte avioane de patrulare maritima, dar nu am gasit nicaieri nici macar o descriere a acestei variante

#4 Useril este offline   mdo 

• Membru senior

Postat 28 August 2015 - 09:01 AM

singura poza gasita in Ali DÍtalia cu un avion de patrulare maritima arata clar cele doua nuante pe aripi, dar nu pot sa-mi dau seama care ar fi modelul.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ca 314 mar.jpg

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 28 August 2015 - 09:16 AM

MDO, cred ca schema sa cheama "Grigio Azzurro Chiaro 1Azzurro 11" cu explicatia "Macchie sfumate Azzurro su fondo Grigio (Schema Non Confermato)"
Dupa cum vezi,in paranteza scrie "schema neconfirmata"
Imagine atasata: E2_1a.jpg
Eu cred ca pictorul acelui box art a exagerat putin nuantele (verdele ar putea fi un fel de azzurro) combinat in "lumina" ce razbate de pe cer/suprafata marii).
Oricum schema de mai sus s-a aplicat aparatelor de patrulare maritima.
Pentru alte detalii, uita-te pe linkul acesta
http://www.stormomag...rsinWWII_3a.htm

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 28 August 2015 - 09:26 AM

#6 Useril este offline   mdo 

• Membru senior

Postat 28 August 2015 - 10:49 AM

Foarte bun linkul Longinus, multumesc !
At the beginning of WWII the white Cross of Savoy replaced the tricolor on the rudder over a Verde Mimetico background. The directive issued in 1941 required the upper surfaces of maritime aircraft be painted a Dark Blue-Grey ? Grigio Azzurro Scuro 3 FS 36118. This color better suited combat missions over the Mediterranean Sea.
Adica ar fi posibil sa fi fost initial Verde Mimetico peste care s-a venit cu Grigio Azzuro, dupa care uzura/coroziunea a facut restul ?

#7 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 28 August 2015 - 11:50 AM

Vezi postareamdo, la 28 August 2015 - 10:49 AM, a spus:

Adica ar fi posibil sa fi fost initial Verde Mimetico peste care s-a venit cu Grigio Azzuro, dupa care uzura/coroziunea a facut restul ?

Cam asa ceva.
Chiar daca privim pictura respectiva ca pe o licenta artistica(ceea ce de fapt, este) un sambure de adevar tot trebuie sa contina, iar "samburele" este tocmai in linkul respectiv.
Totusi,schema descrisa de tine este una "neconfirmata" si ar constitui (tocmai din acest motiv) o raritate, insa nu lipsita de suport real.
Sincer, daca as asambla eu acel kit de Caproni, l-as vopsi chiar asa,fara nicio strangere de inima !

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 28 August 2015 - 11:51 AM

#8 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1773
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 28 August 2015 - 07:41 PM

Profilul color ce este figurat la sfîrșitul revistei Ali d'Italia nr.24 înfățișează acest avion în livrea standard verde mimmetico/griggio mimmetico , cu întraga secțiune a cozii , ușa de acces , porțiunea mediană a acoperișului și fragmente de bot într-un verde mai deschis , cu siguranță cel standard , dar bine uzată / ieșită la soare...
Spor !

#9 Useril este offline   mdo 

• Membru senior

Postat 31 August 2015 - 10:16 AM

Multumesc tuturor pentru opiniile pertinente. Cel mai logic un verde fadeúit ar fi raspunsul, dar, cum zicea si Longinus, tare l-as face intr-o combinatie verde-albastru. Un scenariu credibil, nu neaparat si real, ar fi OK pt mine.
Plus ca m-ar ajuta sa satbilesc planul de vopsire. Hmm...trebuie sa mai cuget.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi