Serbanescu
Postat 29 August 2015 - 08:06 PM
Spirala e un decal fantastic de la Az-model, s-a pus foarte bine. Nu e un avion "de concurs", deci n-o sa ajunga la BKCSB (late edit ..plus ca nici coafa nu-i corecta :)) . Poate urmatoarea serie, ca mai e timp :)))))
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 29 August 2015 - 08:13 PM
Postat 30 August 2015 - 11:45 PM
M-am gandit sa o incerc, si chiar merge, dar trebuie sa ai vopsele foarte fine, caci se aduna mai multe straturi. Plus ca iti ia de trei ori mai mult timp.
Insa marele bonus pentru mine e ca vopseaua cu care dau, duco, are aderenta peste baza neagra, iar asta nu se intampla peste alte branduri...de pe surfacer sau revell se exfoliaza foarte usor, facand mascarea imposibila cu banda clasica.
Un al doilea bonus e ca al meu RLM76, lasat 10-15 ani intr-o sticla transparenta, s-a alterat, in sensul ca acum e mult mai deschis...dat peste negru parca da mai bine...
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 30 August 2015 - 11:45 PM
Postat 31 August 2015 - 11:35 AM
http://doogsmodels.c...e-black-basing/
Cam ce ai zis si tu, cu mici variatii..
Postat 31 August 2015 - 07:54 PM
Azi, privind mai atent , am gasit carenajul mic de sub cel al mitralierei drepte, care e tipic pentru variantele de G6 late, pe "1 galben" al lui Serbanescu, in loc de "10 albastru" :)
A trebuit sa-l dau jos de pe "1 galben" si sa pun unul pe "10 albastru".
Cu ocazia asta am revopsit si albastrul de pe directie, sa se pupe mai bine cu cel al numarului:
1 alb si 1 galben :
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 31 August 2015 - 11:26 PM
Postat 31 August 2015 - 11:10 PM
In cartea lui Melinte si TLM apare ca incepe in dreptul ultimei linii de panou (cea cu gaura de ridicare) si se termina un pic mai in fatza, fiind destul de ingust.
In prospectul de la decalul lui Radub, apare ca incepe mai din spate un pic.
Initial l-am facut asa dar privind cele doua poze in care se vede cit de cat coada, m-am razgandit.
Radu, daca nu ai o poza mai clara cu coada, imi esti dator cu 5 cm de banda de mascare si 20 minute :))
Acum evident ca asta era 1 galben in primavara lui 44, nu cind a primit emblema Gr9.Vt DS.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 31 August 2015 - 11:12 PM
Postat 01 September 2015 - 01:29 PM
E destul de intunecata poza, din pacate.
Am revopsit, cu alb, galben , negru si la final cu 76.
Pe 1 galben am incercat o schema cu demarcatii mai soft, care insa nu prea imi place.
La 1 alb, camoul de baza e gata (mai putin un flaps pe care-l pusesem la vopsit pe dos), cit de curand voi incepe acoperirea cu verde.
Postat 01 September 2015 - 11:39 PM
Pentru 1 alb e un pic mai complicat...pe acea serie de avioane sunt mai multe feluri de cruci si pozitionate diferit, in special pe aripa...
Unele sunt mai stranse, cu M-urile ascutite si fundalul alb bont,
...altele sunt mai labartate si boante, ca la 109E.
Numarul 3 - par pozitionate mai spre mijlocul aripii:
Posibil 4 (sau 7) - pe asta par mai aproape de captul aripii..
Numarul 7:
Pentru cruci, am de ales intre cele din kitul AZ7488 de la Azmodel , foaia de decaluri de la Techmod 72050A si cele din setul RB-D72001 ,( cele de 860 mai subtiri) de la Radub.
Pentru intrados, aici chiar nu inteleg, pentru ca , desi au existat poze bunicele, publicate de ani de zile, cam peste tot apar ca fiind mult mai spre centrul aripii, peste cele germane, cind de fapt in toate pozele pe care le-am vazut , erau aproape de sectorul galben.
Pozele sunt din AirMagazine HS1Les Messerschmitt Bf-109 Roumains.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 02 September 2015 - 12:01 AM