Serbanescu
Postat 21 August 2015 - 09:36 PM
...si asa mai departe....
Capetele de plan...incerc o metoda mai pentru puturosi...in loc sa fac gemuletul din plastic transparent, cu beculetul obligatoriu ca o gaurica umpluta cu tus rosu/verde,
am degajat coltul , am pus un beculet acolo (plastic transparent tras la cald) si o sa umplu incet-incet cu superglue (picatura), care probabil (sper) ca odata uscat, pilit si polishat, va deveni cristal-clear.
Am lipit si jumatatile prizelor compresorului, dupa care am turnat inauntru o picatura din eternul alb revell, care ar trebui sa uniformizeze lipiturile.
Capetele de plan...incerc o metoda mai pentru puturosi...in loc sa fac gemuletul din plastic transparent, cu beculetul obligatoriu ca o gaurica umpluta cu tus rosu/verde,
am degajat coltul , am pus un beculet acolo (plastic transparent tras la cald) si o sa umplu incet-incet cu superglue (picatura), care probabil (sper) ca odata uscat, pilit si polishat, va deveni cristal-clear.
Am lipit si jumatatile prizelor compresorului, dupa care am turnat inauntru o picatura din eternul alb revell, care ar trebui sa uniformizeze lipiturile.
Postat 24 August 2015 - 03:41 PM
Mi s-a facut scarba sa tot tai bucatele mici de plastic transparent pe care sa ma chinui sa le potrivesc, gauresc, finisez, numai ca sa-mi sara din penseta sau de pe aripa la pilire si sa ajung in patru labe pe sub masa sa le caut prin covor... de aia am recurs la solutia asta de lenesi, care se pare ca de data asta a mers...
Postat 24 August 2015 - 06:51 PM
Inca nu am dat cu crema de polishat pe ele, probabil ca voi face asta ofata ce va fi definitivata nituirea aripilor.
Am frecat doar cu smirghel de 400 si 1000 , la ud.
Altfel, azi am cam frecat-o :) Am debavurat si curatzat o gramada de coafe, elici, capace si roti. Sa fie facute si pe viitor...ca mai am in dulap citeva joypackuri...
Am gaurit tevile de la esapamente, apoi le-am vopsit cu negru. Dupa aia "burnt metal" de la Model Master (metallic buffable) dat subtirel. Apoi frecush cu pigmenti (praf) de la Agama (rust) si "farduri" de la Tamiya.
Am frecat doar cu smirghel de 400 si 1000 , la ud.
Altfel, azi am cam frecat-o :) Am debavurat si curatzat o gramada de coafe, elici, capace si roti. Sa fie facute si pe viitor...ca mai am in dulap citeva joypackuri...
Am gaurit tevile de la esapamente, apoi le-am vopsit cu negru. Dupa aia "burnt metal" de la Model Master (metallic buffable) dat subtirel. Apoi frecush cu pigmenti (praf) de la Agama (rust) si "farduri" de la Tamiya.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 24 August 2015 - 06:54 PM
Postat 25 August 2015 - 11:47 AM
Asta e un motiv pentru care eu nu vreau sa fac mai multe modele in paralel. Automat ajungi sa faci rabat de la calitate, din dorinta de a castiga timp, din plictiseala sau oboseala pur si simplu. Prefer sa ma dedic unui singur model si sa scot untul din el. Evident, uneori, sunt situatii cand nu ne permitem luxul asta.
Postat 25 August 2015 - 12:09 PM
Maestre, tai o bucatica mica, indirent de foma, o gauresti pe post de bec, apoi o lipesti in locasul de pe aripa. Dupa ce se usuca bine, dai cu pila si hirtie abraziva pina la conturul aripii. Slefuisti sa iasa transparent si ...gata. Nu sare, nu se pierde, nu trebuie potrivit. Cind vopsesti, maschezi cu banda adeziva sau mascol.
Postat 25 August 2015 - 12:49 PM
aur, la 25 August 2015 - 11:47 AM, a spus:
Asta e un motiv pentru care eu nu vreau sa fac mai multe modele in paralel. Automat ajungi sa faci rabat de la calitate, din dorinta de a castiga timp, din plictiseala sau oboseala pur si simplu. Prefer sa ma dedic unui singur model si sa scot untul din el. Evident, uneori, sunt situatii cand nu ne permitem luxul asta.
Man, treaba e simpla...cind ai 2-3 stashuri cu 400-500+ machete, cumperi macar 20-30 pe an, esti (optimist spus) la jumatatea vietii si, statistic, in ultimii ani n-ai facut mai mult de 10 machete pe an pentru vitrina proprie , atunci ai (am) o problema. Solutia e sa scapi de ele nefacute (daca te lasa sufletul) sau sa te apuci sa le faci, la un mod la care sa te bucuri atat de drum (constructia in sine) dar si de rezultat.
Treaba cu untul scos e atat de relativa, avem amandoi machete din care la vremea constructiei am considerat ca am scos tot untul, numai ca sa ne dam seama dupa ceva vreme ca se putea si mult mai bine...
Postat 25 August 2015 - 01:05 PM
Vezi, aici e problema la mine. Stocul meu de modele este nesemnificativ. Am acasa in jur de 10 modele si nici nu cred ca o sa creasca foarte mult, pentru ca nu simt o nevoie aprinsa de a tot cumpara kituri. Important e sa am ceva prin casa de care sa ma apuc la un moment dat.