Serbanescu
Postat 20 September 2015 - 11:20 AM
1-0-9, situatia sta in felul urmator, atat Aeronautica Romana cat si Luftwaffe, atinci cand un avion era scos din uz dupa aprobarea PV de reformare se realoza o operatiune care se numea TRIERE, respectiv piesrsele in stare buna - refolosibiele erau demontate de pe avion si stocate, apoi ce ramanea se reintorcea in circuitul economic.
Se recuperau, fuzelaje, aripi, tren, ampenaje, elemente din cabina, etc, asta in functie de stricaciunile suferite de avionul reformat. Acel Nr.10 are un fuzelaj recuperat de pe un Bf 109G2, un exemplu este in foto atasata, respectiv Bf 109E caruia i sau inlocuit aripile cu unele de la un avion reformat, poti observa crucile.
Conform reglementarilor privind imatricularea avioanelor un Bf 109G6 nu poate avea cruci cu margin la baza "M"-ului.
Sunt multe exemple in acest sens.
Se recuperau, fuzelaje, aripi, tren, ampenaje, elemente din cabina, etc, asta in functie de stricaciunile suferite de avionul reformat. Acel Nr.10 are un fuzelaj recuperat de pe un Bf 109G2, un exemplu este in foto atasata, respectiv Bf 109E caruia i sau inlocuit aripile cu unele de la un avion reformat, poti observa crucile.
Conform reglementarilor privind imatricularea avioanelor un Bf 109G6 nu poate avea cruci cu margin la baza "M"-ului.
Sunt multe exemple in acest sens.
Postat 20 September 2015 - 12:31 PM
Cu tot respectul, e destul de greu de presupus ca un fuselaj de G2 romanesc, avariat, a ajuns inapoi la MTT regensburg (camoul e standard si sunt zeci de poze care confirma dispozitia petelor ca fiind clasica pentru acea fabrica), ca apoi sa primeasca mitralierele de 13 cu toate acareturile lor, cabina erla in loc de cea clasica, antena IFF si bechia mare cu carenaj, in tot acest timp ramanand cu crucea lebartzata, veche din 43, pentru ca apoi sa ajunga cumva inapoi la romani numai pentru a fi revopsit cu cocarde...
E mai probabil sa fi fost unul ultimile aparate , noi noutze, cum povestea Dobran, primite de la germani de aviatia romana in iulie -august 44 (e foarte similar de exemplu , cu cel pe care a zburat Bazu in italia ) si in valtoarea evenimentelor sa fi fost vopsit cu sabloane "vechi", ca alte avioane din Gr 7 care sigur zburau si luptau in vara lui 44 cu aceste cruci , fie ele G-uri 2 sau 4. Intr-adevar, G6 nu am mai vazut cu aceste cruci, dar nu e timpul pierdut...poate o sa mai apara poze :)
E mai probabil sa fi fost unul ultimile aparate , noi noutze, cum povestea Dobran, primite de la germani de aviatia romana in iulie -august 44 (e foarte similar de exemplu , cu cel pe care a zburat Bazu in italia ) si in valtoarea evenimentelor sa fi fost vopsit cu sabloane "vechi", ca alte avioane din Gr 7 care sigur zburau si luptau in vara lui 44 cu aceste cruci , fie ele G-uri 2 sau 4. Intr-adevar, G6 nu am mai vazut cu aceste cruci, dar nu e timpul pierdut...poate o sa mai apara poze :)
Postat 20 September 2015 - 12:56 PM
Mi-am amintit ca mai exista o poza asemanatoare, de data asta cu un G6 cu coada inalta.
Sigur in vara lui 44 alte avioane din Gr7 zburau cu crucile astea, asa ca nu vad ce ce cele noi n-ar fi fost vopsite macar "sa fie cam la fel toate"...
Un exemplu ar fi no 233 , 1 alb, care apare aterizat fortat in urma unei lupte cu americanii , in 31 iulie 44 :
Am facut poza cu telefonul dupa cartea lui TLM si Dan melinte, pagina 166.
Sigur in vara lui 44 alte avioane din Gr7 zburau cu crucile astea, asa ca nu vad ce ce cele noi n-ar fi fost vopsite macar "sa fie cam la fel toate"...
Un exemplu ar fi no 233 , 1 alb, care apare aterizat fortat in urma unei lupte cu americanii , in 31 iulie 44 :
Am facut poza cu telefonul dupa cartea lui TLM si Dan melinte, pagina 166.
Postat 18 August 2016 - 10:01 PM
Am reusit azi sa vopsesc "35"-ul; mai intai un negru lucios peste tot, apoi RLM-65 de la gunze pe intrados, apoi un RLM71 (home mixed - Duco ) ..apoi un lac superlucios de la Gunze.
De lene, am folosit un set de masti de la montex, care nu s-au conformat prea bine, in special in zona gemuletului superior de la parbriz.
Dupa cum merg lucrurile, maine va fi zi de decaluri...
De lene, am folosit un set de masti de la montex, care nu s-au conformat prea bine, in special in zona gemuletului superior de la parbriz.
Dupa cum merg lucrurile, maine va fi zi de decaluri...
Postat 21 August 2016 - 08:59 AM
Problema e de fapt ca am alte planuri cu cele doua coli de la Radub...Mai sunt atatea de facut (9, 47, 64, 63, 39, 54 plus un 37 pre-war...) si prea putine decaluri :))
Aveam o cutie intreaga cu decaluri de la Parcmodels si am zis ca trebuie sa le folosesc si pe ele candva/cumva...aplicate cu grija merg excelent (am stricat o cruce care s-a faramat) si au aceeasi culoare de galben cu cele de la Radub, dar numerele, neavand suport alb pe sub galben, nu sunt de folosit, asa ca am luat "35"ul de pe foaia de la Radub.
Aveam o cutie intreaga cu decaluri de la Parcmodels si am zis ca trebuie sa le folosesc si pe ele candva/cumva...aplicate cu grija merg excelent (am stricat o cruce care s-a faramat) si au aceeasi culoare de galben cu cele de la Radub, dar numerele, neavand suport alb pe sub galben, nu sunt de folosit, asa ca am luat "35"ul de pe foaia de la Radub.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 21 August 2016 - 09:04 AM
Postat 14 July 2018 - 06:44 PM
Am mai terminat trei messere de la Azmodel, doua facute pentru un eveniment de comemorare a 75 de ani de la operatiunea Tidal Wave, eveniment care se va intampla in curand.
Anyways, primul e avionul lui Willy Steinmann. Cu el a doborat doua liberatoare la 1 august '43
Decaluri din cutia cu maimute, vopsele Gunze.
Al doilea e avionul lui Toma Lucian din esc 53, cu care Mitrica Enicioiu a zburat la 1 aug si a doborat si el un liberator.
Decalurile de la Techmod.
Pentru ca mai aveam vopsea in aerograf, am terminat si un "Bazu", pentru un prieten :
Decalurile de la RaduB.
Anyways, primul e avionul lui Willy Steinmann. Cu el a doborat doua liberatoare la 1 august '43
Decaluri din cutia cu maimute, vopsele Gunze.
Al doilea e avionul lui Toma Lucian din esc 53, cu care Mitrica Enicioiu a zburat la 1 aug si a doborat si el un liberator.
Decalurile de la Techmod.
Pentru ca mai aveam vopsea in aerograf, am terminat si un "Bazu", pentru un prieten :
Decalurile de la RaduB.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 14 July 2018 - 06:46 PM