Forum Machete,Modelism,Hobby: NISSAN Patrol - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

NISSAN Patrol Mini grup de lucru pentru un prieten

#1 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 09 August 2015 - 05:26 PM

Buna seara,

Am un prieten pasionat, foarte, de machetism. Nu are ceva preferat si lucreaza din placerea de a lucra deoarece cel mai interesant este drumul parcurs pana la finalizarea machetei si nu produsul final.
L-am intrebat de ce nu scrie pe forumuri sau sa-si faca o pagina personala. Mi-a replicat, cam repede, ca nu are timp de asta ca, pana la urma, sa spuna ca nu scrie deoarece nu se ridica la un nivel ridicat si-i este frica sa nu-i taie elanul constructiv criticile. I-am spus ca pe forumuri nu se critica ci doar se fac observatii din care daca vrei inveti iar daca nu vrei nu inveti.
Pana la urma fiecare cu modul lui de a vedea lucrurile. Nu am mai continuat discutia pe aceasta tema ca nu ducea nicaieri.
Bun.
Gata cu divagatiile si sa revin la NISSAN-ul, scara 1:43, pentru un prieten mare pasionat de off road.
Mie nu-mi este frica de observatii/critici, cu atat mai mult cu cat jucaria a fost transformata si asezata pe vigneta impreuna cu Mecanno (Catalin) asa ca daca or fi observatii si critici, bine venite, greselile le impartim pe din doua ca doara de aceea am facut acest mini grup de lucru.
Prea multe nu sunt de spus, si asa am scris prea mult, iar daca se doresc detalii cu placere asa ca am sa va arat produsul final in viziunea noastra.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Spoor!

#2 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior
  • Postari: 171
  • Inregistrat: 04-January 15
  • Interests:modele CFR,camioane romanesti 1:87

Postat 09 August 2015 - 05:42 PM

frumos! Cam uscat traseulImagine postata

#3 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 09 August 2015 - 07:19 PM

Multumesc Catalin,

Nu o spun pe aia "In realitate se vede mai umed" dar chiar nu am stiut cum sa fac sa para noroi.
Nisipul chiar daca si-a schimbat culoarea si a devenit mai inchis tot nu aduce a noroi.
Balti nu puteam sa fac deoarece drumul este in panta.
Daca cineva are o idee cum sa dau aspect de noroi umed, nu uscat, il astept cu cea mai mare placere si, promit, aplic pe macheta.
Asta daca solutia vine repede deoarece maine dimineata "se livreaza".

Spoor!

Aceasta postare a fost editata de LDH: 09 August 2015 - 07:19 PM

#4 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 09 August 2015 - 07:22 PM

Eu as pune asa ceva la mine in vitrina :good:

Care ar fi insa povestea? S-a stricat masina sau de ce e nevoie de troliu? Traseul nu ar parea de netrecut...

#5 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 09 August 2015 - 07:55 PM

Lac de unghii de la doamnele noastre.
Se da usor cu pensula, se usuca repede (deci ii timp berechet pana maine), si luceste forever!
Eu dau cu asa ceva pe uleiul curs pe la motoaere sau pe motorina de la rezervoarele camioanelor!
Nu am poze, dar crede-ma este "the sheet" (se scrie altfel dar se citeste la fel :shiftyninja:).

#6 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior

Postat 09 August 2015 - 08:00 PM

@LDH eu am amestecat pamant de flori,foarte inchis la culoare,cu adeziv tip aracet concentratie 50-50 cu apa si a iesit exact ca si noroiul(am pus in bena basculantei facute de mine)care arata cam asa:
Imagine postata

#7 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 09 August 2015 - 08:06 PM

Multumesc mult pentru sfaturi.

Am sa incerc varianta lui michi deoarece este cea mai rapida si se aplica pe ceva existent deci nu mai trebuie refacut drumul.

Catalin, nisipul l-am amestecat cu aracet diluat, 50/50, si dupa aceea l-am aplicat - metoda am folosit-o impreuna cu colegii trenulisti pe modulele CF. Nu iese chiar noroi dar se inchide la culoare.
Cu pamant de flori nu am incercat dar primul drum cu noroi am sa-l fac dupa metoda ta.

Inca o data multumiri si daca mai este timp de poze, dupa aplicarea lacului, lefac si le urc pe forum.

Spoor!

#8 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 09 August 2015 - 08:57 PM

Am udat terenul.

Imagine postata

Nu se vede foatrte bine in poza dar am aplicat acelasi tratament si rotilor. Ca sa intervin si pe caroserie era deja prea mult.

Multumesc mult pentru sfaturi

#9 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior

Postat 09 August 2015 - 10:47 PM

Ce diferenta !!! A iesit de numa acumImagine postataImagine postataImagine postata

#10 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 10 August 2015 - 08:15 AM

Well done!
Chiar ca e diferenta. Acum avem impresia ca fara sufa troliului s-ar duce la vale! Pe bune!

#11 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 10 August 2015 - 08:00 PM

Salut,
faina lucrare.

In primul rand imi place baza, vegetatia arata a vegetatie, asimetria plansei este ceea ce trebuie sa fie. Referitor la noroiul umed, am vazut ca se poate folosi lac lucios (tutoriale youtube), care in amestec cu o nuanta de vopsea, modifica si stabilizeaza nuanta respectiva, adica da impresia de apa in amestec. Am cumparat si inca nu am folosit (nu ar fi prima oara) Imagine postatao zeama care creeaza impresia de apa de ploaie pe blindate, producator fiind AK. Dar cred ca si fara a baga bani in asa ceva, cu lac se rezolva.

La inceputul descrierii ma regaseam si eu partial: adica imi place mai mult activitatea si nu produsul final, nu sunt un mare maestru, dar regasesc in modelism placerea de a ma juca.

Acum, nu neaparat o critica, ci doar o parere personala: mie noroiul imi pare aplicat unidimensional, chiar daca asa ar trebui sa fie in majoritate, un pic de variatiune nu cred ca i-ar strica.

#12 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 11 August 2015 - 03:38 PM

Servus stageexp!

Multam pentru aprecieri si pentru observatii.
Acuma legat de noroi pot spune ca am fost cuminte in comparatie cu ce am vazut pe net si mai ales uniformitatea "asezarii" lui pe caroserie la masinile off road.
Daca-l faceam ca la masina model pentru realizarea machetei

Imagine postata

sau ca in fotografia facuta de Viorica Georgescu

Imagine postata

avand in vedere scara 1:43 iesea totul uniform si nu se mai intelegea nimic asa ca am preferat o "schema", poate putin nereala, dar care da alta imagine masinii, adica se mai vede ceva si din restul caroseriei - de la culoare la forme, imbinari, accesorii, etc.

Asa am gandit.
Probabil ca mai trebuia "lucrat" putin dar, sincer, nu stiu ce ar mai fi trebuit sa fac.
Astept opinii in continuare iar pe tine te rog sa dezvolti putin.

Multumesc,

#13 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 12 August 2015 - 04:49 PM

Aha, e ok.
De multe ori eu patesc ca supradimensionez efectele de murdarire poate nejustificat.

Ca parere personala, m-am uitat la ultima poza, unde noroiul este cumva orientat (in imagine) din stanga jos catre dreapta sus, ceea ce este normal, il consideram noroi aruncat de roti.
Peste (sau sub) eu as mai fi venit cu ceva mult mai fin, care sa completeze tusele grosiere datorate acelui traseu noroios, praf de pe drum si altele.

Scara oricum este migaloasa (cel putin pentru mine). La aceasta scara nu stiu cum s-ar comporta si varianta pulverizarii cu aerograful de pe pensula, dar cred ca ar fi ok.

#14 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 12 August 2015 - 07:09 PM

Nu-i rau noroiul.

Dar ce nu inteleg este: De ce-i nevoie de troliu? O asa rampa urca si prapaditul meu de LOGAN.

Subiectul este inedit. Imi place.

#15 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 12 August 2015 - 09:04 PM

Daca e noroi foarte ud, nu cred ca se urca usor pe acea panta cu o masina fara tractiune integrala.
Am experimentat ceva asemanator cand mergeam la gratare si coboram dimineata o panta usoara pe iarba, iarseara trebuia sa urc aceeasi panta usoara iarba fiind umeda. Evident tractiunea cu spatele nu se compara cu tractiunea in regim normal, insa cred ca in realitate foarte usor se va angrena noroi de catre roti ceea ce faceca tractiunea sa devina aproape inexistenta.

Lasand insa aspectele tehnice la o parte, troliul acela are rolul lui dupa parerea mea, si anume face parte din scenariu. Unii numesc astfel de aspecte licente artistice, desi aici nu este cazul, insa intotdeauna un astfel de element face trecerea de la o macheta monotona la una mult mai savuroasa. Exemple in acest sens sunt numeroase pe net.

#16 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 14 August 2015 - 06:00 PM

flo a spus:

Nu-i rau noroiul.

Dar ce nu inteleg este: De ce-i nevoie de troliu? O asa rampa urca si prapaditul meu de LOGAN.

Subiectul este inedit. Imi place.

Multumesc pentru aprecieri.

Vad ca stageexp mi-a luat-o inainte si ti-a raspuns.

stageexp a spus:

... troliul acela are rolul lui dupa parerea mea, si anume face parte din scenariu. ... intotdeauna un astfel de element face trecerea de la o macheta monotona la una mult mai savuroasa. ...

Spoor!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi