Salutare,
am primit cadou de la un prieten un kit Italeri, camion american cu un tun, pe care am apucat in sfarsit sa il termin. Din start precizez ca nu sunt un mare fan al tehnicii de lupta americane, nu ca as avea ceva cu performantele, dar parca ii lipseste savoarea celei rusesti sau germane. Oricum am ales sa il fac, mai putin tunul pe care l-am pastrat pentru eventuale proiecte ulterioare. Asamblarea s-a facut relativ ok, si pentru ca doream sa il fac mai harbuit, nu am mai montat unele repere cum ar fi oglinzi retrovizoare, stergatore, decaluri de inmatriculare. Nu voi povesti foarte mult, in general asamblarea componentelor cu lipici Revell, vopsirea in culorile standard, fara nici un fel de camuflaj, dupa care cateva tehnici simple de weathering si anume un wash negru si ceva mizerie uleioasa, dupa care prafuri in cateva nuante de sol. In principal am folosit gama de maro si de gri.
Fata de ceea ce s-a dat in kit, am completat macheta cu cateva elemente. Astfel, am folosit butoaie partial intacte dintr-un kit Tamyia, canistre de combustibil de la Italeri, precum si motorul camionului pe care l-am urcat in bena. Aici precizez ca initial am vrut sa la smotorul la locul lui, insa nu stiu de ce cauza, cabina cu cadea perfect pe sasiu, asa ca nu am mai investigat prea mult care e treaba, mai ales ca totul parea initial ok, si am cocotat motorul in bena acoperit partial de o prelata. Prelata s-a facut printr-o tehnica pe care am mai prezentat-o cu alte ocazii, si anume carton imnuiat in apa si mototolit, dupa care preformat pe suprafetele pe care se si lipeste cu aracet.
Ca baza de expunere am folosit o rama pe care o aveam prin casa (am defrisat un tablou de nu mai imi placea) si am procedat la confectionarea unei suprafete simple, asimetrice din pavaj si iarba. Contrastul este voit si evident intre starea relativ ok a postamentului si starea machetei, nu am mai adaugat alte elemente de decor, iarma este un covor noch initial de culoare galbena pe care l-am vopsit cu nuante de verde. Am optat pentru aceasta varianta doar pentru a scoate macheta in evidenta, chiar daca poate nu este cea mai reusita combinatie.
Pagina 1 din 1
Camion american Lend Lease US Truck Scara 1:35
Arata acest topic
Pagina 1 din 1