Longinus, la 15 July 2015 - 06:54 AM, a spus:
"Unuşapteşapte" din tot ce-ai scris, rezumīnd, vorbim cumva despre organizare ?? Inventarierea mărunțişurilor, paza componentelor, etc.
Eu spun că asta ar īnsemna organizare şi interes. Adică ceva ce (ne) lipseşte.
Cred ca pentru aceasta meserie iti trebuie vocatie.
Daca vei intreba un angajat al muzeului despre elicele aflate in curtea institutiei, vei avea o surpriza foarte mare; vei descoperi ca va trebui sa faci tu insuti identificarea trimitand fotografii insotite de dimensiunile aproximative (atunci cand nu sunt stantate) catre fosti membrii ai echipajelor navalisti etc. Rezulta de aici o satisfactie a muncii de detectiv pentru care tre' sa le multumesti celor de la mmr.
Socanta pentru mine este lipsa fotografiilor din muzeu. Cine nu stie mare lucru despre Marina Romana, nu se va lumina de la mmr. Lipsesc ORICE informatii despre:
torpiloarele de la 1888, Alexandru cel Bun 1882, salupele canoniere de la 1882, salupele graniceresti de la 1882, remorcherul Constanta 1887, NFR, SRD, SMR etc. Machetele navelor din perioada de dupa 1877 sunt in proportie covarsitoare de o calitate mizera (vezi macheta corveta clasa POTI). Au fost puse, din loc in loc, niste DVD (care in general sunt oprite) pe care ruleaza documentare despre nave.