Forum Machete,Modelism,Hobby: Container scratch build - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Container scratch build

#1 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 11 July 2015 - 02:47 PM

Salutare,
in paralel cu lucrarile de modelism pe care le desfasor, un coleg a venit cu rugamintea de a face un container pentru una dintre jucriile sale, de fapt o macheta auto siku, platforma pentru containere. Am decis sa realizez acest proiect, intr-o forma de detaliere medie sa spunem, pentru motivul ca fiind foarte prins de alte activitati modelistice si nu numai nu puteam sa il fac foarte elaborat, omul trebuid sa il primeasca destul de repede. Am folosit forex de 2 mm pentru a face toate componentele containerului, iar pentru colturile de prindere si fizare am folosit forex de 1 mm. Detalierea structurii striate am facut-o prin gravare cu o scula de tip sula, iar muchiile sunt dublate cu profil L din stiren. Pentru usile containerului am detaliat partea de etansare si inchidere cu diverse de prin cutia cu sroturi. Primeruirea s-a facut cu spray revell, care este foarte ok in acest caz, dupa care uzura cu washuri uleioase si pasteluri, plus tehnica buretelui cu aluminiu si rugina.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0092.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0088.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0001.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0207.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0093.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0094.JPG

#2 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior
  • Postari: 171
  • Inregistrat: 04-January 15
  • Interests:modele CFR,camioane romanesti 1:87

Postat 11 July 2015 - 10:28 PM

A iesit bine!

#3 Useril este offline   gabrielglodean 

• Membru senior
  • Postari: 437
  • Inregistrat: 07-August 12
  • Interests:???

Postat 12 July 2015 - 06:45 PM

Containerul asta de cat vrea sa fie de 40 sau de 45 piciioare fiindca pare f lung. In rest frumos.

#4 Useril este offline   combat18 

• Membru senior
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 15-May 11

Postat 12 July 2015 - 09:10 PM

salut! de unde as putea cumpara materialul folosit de tine? ai un link pentru forex?

#5 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 28 July 2015 - 03:02 PM

Salut gabrielglodean,
lungimea a fost "pe masura clientului" adica a venit cu platforma si l-am facut dupa ea, a iesit din cauza colturilor cca 2 mm prea lung, dar in rest ok.

Salut combat 18,
materialele de acest fel le iau direct din magazin, nu online. Daca esti din Londra cum apare la nickname, problema este simpla, pe ebay.co.uk si probabil si in magazinele clasice se gaseste stiren in forme si profile la greu de la evergreen, care este foarte bun. Stiren am folosit si eu pentru colturile acestui container, in rest forex deoarece iau la coala mare fiind mai economic.

#6 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior

Postat 28 July 2015 - 07:47 PM

@stageexpert ,si evergreen au styren la coala,am gasit de 0,5 si de 1mm si costul e mai mic decat "la puguta".Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de catalinkat: 28 July 2015 - 07:48 PM

#7 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 29 July 2015 - 08:07 AM

Salut catalinkat,
da, este ok, insa eu am cautat intotdeauna repere de dimensiuni mici pentru a nu avea costuri de transport mari. Chiar daca pretul de transport ar fi convenabil exista riscul de deteriorare si cum nu cumpar cantitati mari nu avea rost sa ma complic. Imi este comod sa cumpar din oras, de la magazinul unde ajung in 10 min in pauza de lucru forex de 1, 2, 3 mm la coala de 1 X 0.7 m, iar cand am facut comenzi online am luat profile de diferite tipuri care se gasesc mai greu pe aici. Ultima data pretul a fost ok, cativa ron coala de 1 mm.

#8 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior

Postat 29 July 2015 - 05:20 PM

Am noroc ca am in oras un magazin care are stand Evergreen si au pret bun la tot,profile,coli mai mari,etc.Sincer forex nu am incercat ,nu stiu ce fel de material este...Aici la mine gasesc doar styren.
Sigur exista la magazinele de specialitate multe materiale interesante doar ca aici anumite lucruri se pot cumpara doar de cei cu firme inregistrate nu si de catre pesoanele fizice.Deh Suedia...

#9 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 02 August 2015 - 12:32 PM

Pentru modelism stirenul este un material mult mai bun decat forexul, mai ales datorita varietatii de grosimi si proprietatilor de lipire. Am folosit forex pentru ca aprovizionarea cu stiren mi s-a parut mai complicata, si trebuie sa recunosc nici nu am demarat multe proiecte de tip scratch build pana acum. E interesanta chestia cu posibilitatea de a cumpara numai cu stampila de firma, oricum, de multe ori m-am uitat la tutoriale unde erau si reclame ale magazinelor de modelism si imi puneam intrebarea cand va fi asa prosperitate si pe plaiurile mioritice. Evident ar fi necesara si o prosperitate a individului, pentru ca altfel, nimeni nu ar putea sustine un astfel de magazin daca nu ar avea si vanzari pe masura.

#10 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior

Postat 03 August 2015 - 09:29 AM

@stageexp,poate ca nivelul de trai are un rol determinant in dezvoltarea acestui hobby,modelismul,pe care cred ca ar trebui sustinut/readus in actualitate in randul copiilor/tinerilor. Palatele pionierilor nu erau totusi un lucru rau si ajuta mult la dezvoltarea aptitudinilor celor talentati...sau mai sintetizat "ce e bun trebuie sa dispara"...Imagine postata

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi