Pauza ... competitionala Sfaturi achizitionare kit compresor-aerograf
Postat 09 July 2015 - 01:39 PM
Am inceput sa strāng bani pentru un kit complet, tot ce depăseste 3-400 RON reprezintă o suma importantă pentru mine si sper sa fiu in curānd posesorul nazdravanului instrument. Am căutat pe olx, okazii, Revell si chiar dacă am găsit cate ceva, nu am idee care ar fi mai potrivit pentru un īncepător ca mine. Ar mai fi soluția autoconstructiei unui compresor (de frigider)cu butelie, dar exclud posibilitatea asta pentru ca am nevoie de ceva cat mai silentios posibil, nu am un spatiu al meu si nici prea mult timp liber ziua, imi rămān doar seri si nopti(cand de obicei ceilalti din casa dorm).
Voi ce folositi? Ce ma sfătuiti? Compresor cu butelie? Cati litri sa aiba? Fără butelie?
Multumesc
Postat 09 July 2015 - 03:09 PM
http://www.pk-pro.de...tarter-Set-01_1
Postat 09 July 2015 - 04:21 PM
Eu folosesc unul construit de el si merge strună.
Desigur,dacă nu cumva te legi să-ţi construieşti unul singur.
Aerograful l-am achizitionat de pe hobbyx.ro.Din păcate ei au cam pus de mămăligă.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 09 July 2015 - 04:25 PM
Postat 09 July 2015 - 07:56 PM
Aerograf musai sa iei cu dubla actiune (BD-urile sunt bunicele, chiar daca se duc garniturile mai repede, gasesti de schimb ieftin). Cupa de 5 ml e buna eventual cu capac, ace si duze de 0.2, 0.3 si 0.5.
Spor.
Postat 09 July 2015 - 09:43 PM
Compresor aerograf fara ulei GUDE
Specificatii: Alimentare: 230 V Frecventa: 50 Putere maxima: 148 W / P1 Turația motorului: 1450 rpm 1 Presiune maxima: 4 bar Debit aer refulat: 23 l / min. Nivelul de putere acustică LWA 52 dB Presiunea de lucru: 1,7 bar Greutate aprox. 3.5 kg Dimensiuni L x L x H mm īn: 300x130x210
Aceasta postare a fost editata de sven_ss: 09 July 2015 - 09:48 PM
Postat 09 July 2015 - 10:12 PM
In partea cilindrica e doar motorul electric si mecanismul biela-manivela al pistonului compresor. In plus, butelia te scapa de variatii de debit (asta face si regulatorul, dar depinde cu presiune lucrezi).
PS: acum am vazut intrebarea. Da, e mai silentios. Intra pe youtube si vezi ce zgomot face un AS 182 sau 186 (sunt filme) si compara-l cu ce zgomot iti face combina frigorifica/frigiderul acasa.
Asta e important daca stai la bloc. Daca stai la casa nu mai este o conditie (poti sa-l tii in garaj si sa nu-l auda nimeni si tragi un furtun la atelier).
Aceasta postare a fost editata de raccoon: 09 July 2015 - 10:16 PM
Postat 09 July 2015 - 10:34 PM
Poți folosi cu īncredere un compresor cu motor de frigider , este ultra-silențios , dacă are o butelie mai mărișoară ( 6-8 litri) va merge destul de puțin .Eu folosesc unul făcut de colegul Viopa , și este foarte bun. La aerografe...nu am să-ți dau sfaturi , eu īnsumi sīnt prea rookie pentru asta . Deocamdată folosesc un aerograf polonez , Adler , copie după Iwata. La nivelul unui īncepător , este chiar bun , mai ales că se demontează și se curăță foarte ușor. Oricum ai da-o īnsă , compresor + aerograf + furtunărie , zic eu că bate la 700 lei , cu ușurință. Dar ca sculă , este priceless !
Spor să ai !
Sorin
Postat 09 July 2015 - 11:51 PM
Asta ar face cam 350-450 lei ( functie de mai multi factori).
Un Fengda ( cu 1/2 duze/ace de schimb) e numa bun pentru inceput . Cam inca 100-150 lei.
Plus un airbrush holder pentru aerograf . Inca 50 lei
Deci ar fi cam 500-650 lei . Mai incolo mai vezi tu ce mai trebuie ...
Postat 10 July 2015 - 09:33 AM
Daca cumperi si set de duze, ai grija sa fie musai pereche ac-duza.
Postat 10 July 2015 - 07:17 PM
CatalinKat- nu degeaba Ikea e Ikea...:)...felicitări, frumoasa sculă.
Postat 10 July 2015 - 09:28 PM
Asa arata compresorul meu facut de Viopa, de care sunt foarte multumit. Mi se pare de departe varianta cea mai buna tinand cont de pret, zgomot, usurinta in utilizare. Volumul si forma buteliei / buteliilor difera in functie de volumul dorit si de ce butelii are la dispozitie in momentul realizarii lui.
In privinta aerografului, si eu sunt de parere ca un Fengda mai ieftin e cel mai potrivit ptr. inceput.
Bafta si spor :)
Vasile