Organizatori: Federatia Romana de Modelism si CSU Galati.
Perioada de desfasurare: 29 iunie - 5 iulie (de fapt 4 iulie).
Spatiu expozitional: Holul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati.
De vreo cateva zile ma hotarasem ca sambata sa merg la Galati, la Expozitia de Navomodele. Am studiat ceva harti pe gogu' si am zis ca pe la 9 (sambata dimineata) nu-i tarziu sa plec. Nu-s dacat 100 km. de la Ramnic la Galati, iar drumul stiam ca-i bun (asfalt, gropi-less si destul de drept). Inarmat cu aparatul foto, m-am suit in masina (singur, ca fi-miu n-a mai vrut sa mearga) si dai bataie. Pe drum am prins si ploaie si soare. Am ajuns in Galati pe la ora 11. Pentru cine n-a fost in Galati, se intra dinspre Braila (cand vii dinspre Regat) si se tine bulevardul pana la capat (cam 4 km. mi s-a parut mie). In capat se face stanga pe str. Domneasca si dupa vreo 400 m dai de cladirea impunatoare a Universitatii (pe stanga). A, si e sens unic. Am parcat unde am gasit, mi-a luat rucsacul cu aparatul foto, am urcat scarile si m-am trezit in spatiul expozitional. Multi dintre organizatori si participanti erau prezenti si asteptau festivitatea de premiere. Vizitatorii (cam putini dupa parerea mea), in general insotitori ai unor copii curiosi (asta e de bine), admirau machetele expuse si erau lamuriti, cand cereau detalii, de catre unii dintre expozanti. Cam 300 de machete isi asteptau premiile...
In sala, dupa cateva priviri, l-am regasit pe crios, atat in calitate de participant, cat si ca arbitru din partea Federatiei la eveniment. Ne-am intretinut putin apoi am trecut la poze...