Forum Machete,Modelism,Hobby: Camion transporturi postale RSR - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Camion transporturi postale RSR

#1 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 171
  • Inregistrat: 04-January 15
  • Interests:modele CFR,camioane romanesti 1:87

Postat 23 June 2015 - 08:53 PM

Imagine postata
Salutare !
Ma intereseaza cat mai mute detalii despre acest camion al postei din anii 80. Am in plan de mai mult timp(plus o incercare nereusita) constructia unui exemplar la scara 1:87 provenind din "donatori" Herpa. Orice informatie cu privire la modelul 1:1 imi este de mare folos,fotografii,planuri etc. Mentionez ca aceasta fotografie nu-mi apartine ,am gasit-o via google.ro.Rog Admin sa mute topicul daca se afla in loc inadecvat!
Multumesc anticipat!

#2 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2486
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 23 June 2015 - 09:46 PM

Astfel de masini au fost fabricate pe sasiuri de autocamioane fie in intreprinderile ( IRA, URA) apartinand fostei centrale CIRA, fie in intreprinderi care carosau autospeciale , cunoscutele AUTOMECANICA si uneori chiar si la intreprinderea AUTOBUZUL.

Masina in cauza, dupa cum se vede a fost fabricata pe sasiu ROMAN 8135 sau in jargon SAVIEM (pt. ca avea motorul SAVIEM). Seamana foarte mult cu stilul adoptat de AUTOMECANICA Bucuresti ( actuala SC ROMPRIM SA) in carosarea autospecialelor pentru pompieri. Ba mai mult, in partea frontala dreapta se vede un proiector psi (in cazul de fata un far de tractor). In concluzie eu as zice ca 90% a fost facuta de AUTOMECANICA Bucuresti ( actuala SC ROMPRIM SA).
Asadar, luind ca baza ampatamentelul se pot estima dimensiunile. Din cate tin minte, in partea din spate avea doua usi.

#3 Useril este offline   catalinkat 

• Membru senior
  • Postari: 171
  • Inregistrat: 04-January 15
  • Interests:modele CFR,camioane romanesti 1:87

Postat 23 June 2015 - 10:14 PM

Sunt curios de configuratia interioara a cabinei ,la geamul 2 specialImagine postata.Curios ca am locuit in Berceni la 15 minute de Automecanica...daca stiam ce va urma ca o sa ma "imbolnavesc" cu modelism , luam ceva prospecte de la fabrica...Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de catalinkat: 23 June 2015 - 10:15 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi