Sd.Kfz 140/1 Italieri 1/35
Postat 09 June 2015 - 07:53 PM
As avea totusi o observatie legata de uzuri: unele zone mi se par cam lucioase, ai folosit metalic sau e din cauza fotografiei? Cred ca zonele respective ar fi trebuit sa fie la culoarea de sub galben, adica gri, nu prea e verosimil metalul descoperit (probabil ca acesta ar fi ruginit).
Si as incera sa mai nuantez uzura de pe senilele de rezerva, pare prea brusca trecerea dintre zona ruginita si cea de metal (de principiu senila de rezerva e pusa de "noua" pe tanc si in timp rugineste peste tot la fel, nu apare metalul ca in cazul utilizarii, cand aceasta se freaca de galeti si de sol)
Antenele din kit sunt putin cam groase, ai putea sa le inlocuiesti cu niste stiren tras la cald.
Dar astea sunt doar mici detalii, daca vrei poti sa le corectezi, daca nu, arata Ok si asa.
O singura observatie si gata, promit sa ma opresc: incearca sa descrii ceea ce faci, ce tehnici folosesti, vopsele utilizate, etc, chioar daca le consideri doar "incercari, cautari si improvizatii"
Spor la modelit in continuare
Aceasta postare a fost editata de panzerseba: 09 June 2015 - 07:58 PM
Postat 09 June 2015 - 09:10 PM
In privinta culorilor dupa uzura, sub galben ar tbui sa fie, ori grundul, ori culoarea de dinainte de relocare, daca e cazul. Daca uzura continua, in primul caz va apare metalul, care se va oxida, in al doilea caz va apare grundul, care, uzat la rindul lui, va dezvalui metalul. Rugina rosie e putin probabil sa apara in zonele frecate mereu, acolo metalul va primi o culoare maronie spre negru. Doar in zonele lovite va apare rugina rosie, daca s-a ajuns la metal.
Sbscriu la ultima observatie a lui Panzerseba!!!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 09 June 2015 - 09:13 PM
Postat 09 June 2015 - 09:20 PM
Popey1968, la 09 June 2015 - 06:38 PM, a spus:
Adica..."Sunt timid,dar ma tratez"...Nu?
Nu stiu cate ai mai facut,insa pe asta l-ai bibilit nitel si se vede
Am si eu kitul, in stand by. Nu emite pretentii,dar nici nu-i de lepadat.
Nu imi dau seama ce culoare ai folosit dar nu pare a fi "dunkelgelb".
Ai o problema cu toba de esapament si cu trenul de rulare de pe partea stanga: stau putin cîș.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 09 June 2015 - 09:21 PM
Postat 09 June 2015 - 10:36 PM
panzerseba, la 09 June 2015 - 07:53 PM, a spus:
As avea totusi o observatie legata de uzuri: unele zone mi se par cam lucioase, ai folosit metalic sau e din cauza fotografiei? Cred ca zonele respective ar fi trebuit sa fie la culoarea de sub galben, adica gri, nu prea e verosimil metalul descoperit (probabil ca acesta ar fi ruginit).
Si as incera sa mai nuantez uzura de pe senilele de rezerva, pare prea brusca trecerea dintre zona ruginita si cea de metal (de principiu senila de rezerva e pusa de "noua" pe tanc si in timp rugineste peste tot la fel, nu apare metalul ca in cazul utilizarii, cand aceasta se freaca de galeti si de sol)
Antenele din kit sunt putin cam groase, ai putea sa le inlocuiesti cu niste stiren tras la cald.
Dar astea sunt doar mici detalii, daca vrei poti sa le corectezi, daca nu, arata Ok si asa.
O singura observatie si gata, promit sa ma opresc: incearca sa descrii ceea ce faci, ce tehnici folosesti, vopsele utilizate, etc, chioar daca le consideri doar "incercari, cautari si improvizatii"
Spor la modelit in continuare
Va multumesc pentru observatii; asta-i si ideea, sa nu va opriti. Eu imi expun aici "productiile" tocmai pentru a invata din sfaturile celor avizati.
Dupa vopsirea de baza cu galben matt 88 de la Revell ( n-am avut la indemana dunkelgelb) a urmat un strat de lac auto lucios la spray, aplicarea decalurilor, un nou strat de lac mat de aceasta data, apoi uleiuri.
La arme am folosit negru acrilic urmat de drybrushing cu steel si creion.
Senilele: negru acrilic, spalare cu rust si drybrushing cu steel.
Imi dau seama ca unele efecte realizate pe muchii prin drybrushing cu steel sunt cam neverosimile dar altfel nu am stiut cum sa evidentiez muchiile.
Inca o data multumiri pentru sfaturi.
Postat 12 June 2015 - 02:24 PM
În rest, toate bune, un kit ”straight from the box” făcut frumos.
Pun pariu că te va prinde boala scratch-ului și a detalierilor mai amănunțite!
Postat 14 June 2015 - 10:20 PM
Sheniloiu, la 12 June 2015 - 02:24 PM, a spus:
În rest, toate bune, un kit ”straight from the box” făcut frumos.
Pun pariu că te va prinde boala scratch-ului și a detalierilor mai amănunțite!
Imi doresc sa pierd pariul. Numai bine.