Recunosc : Am boala machetistului...adică : Nu contează câte termini, important este câte începi !
Am să încep cu o mică povestioară...Sper să nu vă plictisesc; De obicei, înainte de a mă „apuca" de o dioramă, dau un „sărci" pe Goagăl să văd dacă şi altcineva a mai avut acea idee...Ei, aici este problema. La începuturile mele pe acest forum (martie 2008), Călin (Wurger) îmi spunea că „modeliştii, în general, gândesc la fel"...Nu am înţeles atunci ce voia să spună...dar m-am lămurit...
Par exampăl (citat din reclama la Pizetti) :
Sunt un mare fan Stephen King, mi-a plăcut foarte mult „Christine", povestea acelui Plymouth Fury posedat de un demon... Şi, precum Baiazid, mi-am şoptit în barbă(eram nebărbierit): „Frate, fac o dioramă cu machineta, jumate nouă, jumate rablă !"...la primul sărci pă Goagăl, ete ce găsesc :
http://www.modelcars...showtopic=25613
M-am dezumflat...
A trecut un timp...Titanicul este unul dintre subiectele mele preferate...Am cumpărat revista NATIONAL GEOGRAFIC, numărul în care este prezentată noua teorie despre scufundarea transatlanicului... Am hotărât să materializez ideea scufundării într-o dioramă...Dau sărci şi...
https://www.youtube....h?v=tTgUPkI3wMc
Am făcut această introducere, pentru a nu fi acuzat de plagiat (am văzut că e la modă...)
În speranţa că nu se va întâmpla acest lucru, m-am gândit că aceeaşi temă poate fi abordată de modelişti ...fiecare în felul său.
GATA !
Subiectul este cel din titlu...cu o interpretare în stilul meu (adică un pic ...HORROR !)
Am început cu materia primă ( Kitul TITANIC 1/1200 – Revell) şi documentaţia :
Nr. 108 / 2012 al publicaţiei „NATIONAL GEOGRAFIC", „The discovery of the TITANIC" by Dr. Robert D. Ballard (carte primită de la un bun prieten englez,stabilit în România)
Am început cu sacrificarea „lu` nescufundabilu`"
Pentru reprezentarea punţilor, am folosit fâşii de stiren (cred) de la cutiile de iaurt, pe care le-am crestat, şi le-am „asezonat" cu nişte beţe de chibrit şi le-am suprapus...
Deocamdată, cam atât !
Vă salut şi vă respect !
Aceasta postare a fost editata de anakinu: 08 June 2015 - 09:52 PM