stageexp, la 23 June 2015 - 10:40 AM, a spus:
Ca intrebare, deoarece este bine de invatat diverse tehnici, exista vreo diferenta intre aplicarea de hartie de buda cu aracet si aplicarea de ipsos?
Cand am avut de facut machete feroviare, in unele situatii, peste hartia de tip prosop de bucatarie aplicata cu aracet pe structura am folosit fie o pasta de ipsos moale pe care am aplicat-o la pensula, fie nu am folosit nimic, deoarece trebuie aplicat nisip sau alte materiale. Deci, stie cineva, din experienta exista vreo diferenta comportamentala intre un strat de hartie cu aracet care practic se comporta ca o pasta si un strat de ipsos, sau este doare o chestie de gust si obisnuinta?
Cand am avut de facut machete feroviare, in unele situatii, peste hartia de tip prosop de bucatarie aplicata cu aracet pe structura am folosit fie o pasta de ipsos moale pe care am aplicat-o la pensula, fie nu am folosit nimic, deoarece trebuie aplicat nisip sau alte materiale. Deci, stie cineva, din experienta exista vreo diferenta comportamentala intre un strat de hartie cu aracet care practic se comporta ca o pasta si un strat de ipsos, sau este doare o chestie de gust si obisnuinta?
In primul rand greutatea. Mai mare la ipsos.
Indemanarea. Cand folosesti ipsos trebuie sa ai ceva abilitati de modelaj pentru a da forma.
Viteza de lucru si precizia. La pus ziare si hartie nu te grabeste nimeni ca "se intareste" pe cand la ipsos te cam impinge, din spate, materialul.
Daca ai "mana" de modelist formele rezultate din ipsos sunt mult mai apropiate de cele reale fata de hartie. Am folosit "amestecul" de hartie "dizolvata" in aracet, nu atata pentru a da textura ca oricum puneam iarba deasupra ci pentru a "ascunde" muchiile rezultate din combinatia coaste din carton/plasa de tantari/ziare.
Spoor!