Postat 03 June 2015 - 01:35 PM
La un moment dat am folosit un plastic translucid, disponibil in mai multe culori, care avea striatii uniforme, insa fara a reprezenta la scara liniile in dublu v sau romburile care exista in realitate pe tabla antiderapanta. Erau mai mult serii de puncte in relief, foarte apropiate, care insa dupa vopsire si weathering se apropiau cat de cat de ceea ce doream a reprezenta. O parte a materialului era striata, alta nu. Din pacate am cumparat astfel de coli acum cativa ani, am terminat stocul intret timp, dar magazinul de unde le-am luat nici pomeneala sa vrea sa aduca altele.
Am mai gasit ceva material textil, dintr-un fel de matase mai ciudata sau ceva sintetic, nu-mi dau seama, pe care vreau sa il incerc cu proxima ocazie, prin impermeabilizare cu aracet si vopsire.
La scara mai mare am folosit pur si simplu forex de 1 mm, caroiat cu un varf de compas (scari cu adevarat mari, unde acest lucru era apropiat de realitate).
M-am gandit si la alta varianta si anume sa folosesc o presa rece sau calda si o sita metalica (gen plasa de tantari) cu care sa presez forme tot pe o coala de forex.
Oricum, metoda pe care ai folosit-o, aceea de utilizare a unui material original, profilat este cea mai buna. Eu incerc in anumite situatii, din considerente subiective, sa reduc costurile de realizare a machetei, iar in alte situatii, obiective, nu am vazut pe ebay coli preformate la scarile necesare.