Am spus-o de mai multe ori,in mai multe ocazii,aici pe forum, dar o sa mai spun si de aceasta data, acelasi lucru: daca va plac masinile "vintage" atunci n-are cum sa nu va placa Fordul T. Mie unul, imi place si il consider tocmai esenta notiunii de masina istorica.
Istorica nu doar pentru ca cel mai "nou" exemplar nu poate fi mai tanar de 88 de ani, ci pentru ca masina aceasta reprezinta istoria auto insasi.
S-au scris si cu siguranta se vor mai spune si se vor mai scrie multe, cu si despre Ford-ul T, pentru ca el continua sa atraga atentia asupra lui.Nu conteaza motivele,care pot fi foarte diverse, conteaza doar faptul ca atrage.Ba chiar as spune, naste pasiuni. Marturie acestei afirmatii, stau zecile,poate chiar sutele de cluburi ale impatimitilor de Ford T, din lumea larga.
Cineva,candva, a rostit un adevar,atunci cand a folosit sintagma "Zeul Automobil". Cu siguranta acest zeu are mai multe intruchipari: unele se cheama Daimler,altele Benz, ba s-ar putea spune ca mai are si cateva nume de origine franceza,italiana sau engleza.
Insa dupa parerea mea, cea mai corecta denumire a veneratului Automobil, este T. Ford T.
Si dupa cum este firesc, o istorie a acestui zeu, trebuie consemnata.
O sa revin si o sa incerc sa vorbesc de el.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 02 May 2015 - 10:20 AM