Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, mai 2015 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, mai 2015

#41 Useril este offline   Teo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 10-October 06

Postat 06 May 2015 - 09:38 AM

http://www.rsvlts.co...ilitary-photos/

Niste instantanee

#42 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 06 May 2015 - 09:52 AM

Nu vreau sa extrapolez subiectul,doar ca...
Bunule Caporal...Rusia este un stat imperialist.Tot asa cum este (sau a fost) Anglia,Franta,Spania,SUA si de ce nu Portugalia(din perspectiva istorica).
Toate imperiile,din cele mai vechi timpuri,si-au cheltuit banii cu inzestrarea si intretinere armatelor.
Aceste imperii s-au pastrat (si) prin cultura si civilizare(unele dintre ele) dar absolut toate s-au format cu armele.
Imperiul Persan,Imperiul lui Macedon,sau venind mai aproape Imperiul Roman.In secolele ce-au urmat,la fel(Imperiul Otoman),sau mai tarziu cel Habsburgic,cel Tarist sau cel Britanic.(nu le-am enumerat pe toate,n-ar avea rost- ai inteles ideea).
De pilda: romanii si-au pastrat imperiul prin reforme,inlcusiv(sau mai ales) in domeniul justitiei, prin cultura,arta,inginerie civila sau militara.L-au format,insa,prin forta.
Romanii i-au cucerit pe greci, dar nu i-au "desfiintat" pentru ca grecii aveau o cultura mult evoluata,iar cuceritorii au fost destul de intelepti ca sa pastreze asta; le-au imprumutat cunostiintele in arta, astronomie, matematica,medicina,arhitectura s.a.m.d..La Roma,in vremea Imperiului, daca erai un om cult,educat,rafinat (sau asa lasai impresia),era musai sa cunosti si sa vorbesti limba greaca.
In fine.
Ce vreau sa spun este ca toate imperiile sau statele cu veleitati imperialiste, isi cheltuiesc resursele pe inarmare,intimidare, osti si osteni.Rusia nu face exceptie.Doar ca unele dintre aceste imperii,sau state, lasa,ori au lasat ceva in schimb,in urma lor. Rusia face exceptie !
Desigur, nu este singura "exceptie", dar este una dintre ele. Noi,romanii, am simtit asta, din plin.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 May 2015 - 09:59 AM

#43 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 06 May 2015 - 12:02 PM

Don Longinus aveti dreptate la faza cu imperiile si cu ceea ce au facut rusii ca istorie !!! Eu insa le prefer tehnica de lupta ! Despre cheltuirea banului si ce ramane in urma e valabila si la altii ! Ce se intampla in Mediterana e unul din efectele la fel si cu cea ramas in Irak si alte state acel ISIL al asa zisei "democracy si freedom " realizat de altii care se joaca de a marile puteri ! Dar vorba dvs deja extrapolam si o dam in politica . Spor la machetit cu sanatate si cer senin ! :hi:

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 06 May 2015 - 12:03 PM

#44 Useril este offline   Teo 

• Membru senior
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 10-October 06

Postat 06 May 2015 - 12:25 PM

Vezi postareaLonginus, la 06 May 2015 - 09:52 AM, a spus:

Ce vreau sa spun este ca toate imperiile sau statele cu veleitati imperialiste, isi cheltuiesc resursele pe inarmare,intimidare, osti si osteni.Rusia nu face exceptie.Doar ca unele dintre aceste imperii,sau state, lasa,ori au lasat ceva in schimb,in urma lor. Rusia face exceptie !
Desigur, nu este singura "exceptie", dar este una dintre ele. Noi,romanii, am simtit asta, din plin.

Nu as putea sa zic ca Rusia nu a lasat ceva in urma. Pana la urma au avut ceva scriitori, oameni de stiinta, balet, etc. cu care au contribuit la cunoasterea universala. Un Mendeleev, un Tolstoi, Pavlov, Popov, etc.
Aici il cam exclud pe Kalashnikov :-)
Toate tarile mici au de suferit de pe urma unor vecini mai puternici. Noi nu facem exceptie. De fapt cam toti vecinii Romaniei au cam vrut ceva de la noi, dar Rusia si acum prezinta un pericol. Nu stii cine vine la putere si are acces la butoane.
Altfel, dpdvd economic suntem incalecati de tarile occidentale puternice.

#45 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1372
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 06 May 2015 - 01:00 PM

Nu pot sa ma abtin, trebuie sa intervin - ce au lasat americanii in urma? Dar britanicii? Britanicii au lasat in urma zone de conflict - vezi Palestina (ca eu nu-i pot spune israel). Americanii? Cu astia e mai simplu - la cata dioxina (agent orange) au dat prin Vietnam, inca se nasc copii cu malformatii pe acolo. Si exemple sunt multe.
Nu spun ca rusii sunt mai buni, spun ca americanii sunt la fel de nemernici. Ideea e ca noi romanii nu avem nimic de castigat si sa ne fereasca Dumnezeu de o trozneala ca Romania o sa se transforme in campul de lupta al NATO. Buni sau rai, pana la urma rusii ne sunt vecini si cred ca trebuia luata in consideratie treaba asta.

http://www.history.c...ar/agent-orange

Aceasta postare a fost editata de bogy: 06 May 2015 - 01:21 PM

#46 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 06 May 2015 - 02:27 PM

Vezi postareabogy, la 06 May 2015 - 01:00 PM, a spus:

Buni sau rai, pana la urma rusii ne sunt vecini si cred ca trebuia luata in consideratie treaba asta.
http://www.history.c...ar/agent-orange

Bunule prieten Bogy...exact asta facem: tinem cont ca rusii ne sunt vecini.Daca am fi ...cat China,probabil ne-ar durea la basca, dar nu suntem.
Optiunea? aliantele. Cand esti mic si prapadit(chiar daca esti prapadit de multe ori si din cauza ta) musai sa-ti cauti aliati.Noi romanii asta am facut,cam toata istoria noastra,doar ca de multe ori aliatii au fost la fel de "buni" ca si dusmanii.
Uite: dupa incheierea razboiului ruso-turc (noi il numim Razboiul de Independenta), la 1877-1878,cand rusii s-au retras din sudul Dunarii,in trecerea lor spre Tara Mama,au gasit de cuviinta sa "lipeasca" si doua judete din sudul Basarabiei,care au ramas la ei pana in noiembrie '918.Cum am fi putut sa ne opunem ? Cine ? Principatele Unite (Regat aveam sa devenim peste cativa ani)? Cu ce ?
Vad si citesc o droaie de pareri...inepte (ca sa nu le zic idioate) inclusiv din partea unor oameni politici din zilele actuale (Doamne,cat urasc termenul acesta) care spun ca Antonescu a tradat interesele Romaniei cand s-a aliat cu Germania. Am intrebat: "bon,si care ii erau optiunile,in toamna lui '40 sau primavara lui '41 ? Ce avea de ales ? Sovieticii inca erau aliati cu Germania. Franta era ocupata,Anglia strangea din c.r ca o invadeaza Hitler, America,neutra si oricum chiar daca n-ar fi fost,se afla pe partea cealalta a planetei. Polonia nu mai exista,iar la Belgrad defila Werhmachtul. Ce optiuni avea Antonescu ? Sa faca...ce ? Cat timp le-ar fi luat nemtilor sa ne ocupe in totalitate ?"
Altii,mai breji, au criticat atitudinea MS Regele Mihai si decizia de a "intoarce" armele impotriva Germaniei,23 august 1944 bla,bla,bla.Unii dintre acei critici l-au facut pe Rege, agentul lui Stalin ! Nu vreau sa-i numesc,pentru respectul ce vi-l port,voua si acestui forum.
Dar tot asa, am intrebat " fratilor,in august 44,sovieticii erau la Iasi/Chisinau si se deplasau inspre vest miscand cateva Armate si mai multe tancuri decat a vazut aramata romana in toata existenta ei !!!
Pe deasupra tarii americanii puteau veni in voia buna,cu mici exceptii,aviatia noastra de vanatoare nu mai punea probleme sau in orice caz,nu in raport cu forta USAF. Cu rusii in tara si nemtii pe fuga...ce trebuia sa facem ? Sa fim eroii...cui ? Sa aparam ...ce ? Cat le-ar fi luat rusilor sa ne ocupe ?
Ce vreau sa spun: cand esti mic si amarat, te aliezi,chiar daca aliatzii nu sunt cu mult mai buni decat "dusmanii" Si inca ceva: cand aliatzii sau dusmanii iti sunt vecini...chiar ca trebuie sa te uiti in toate directiile, inainte de a te apleca !
Cat despre "subjugarea economica" in slujba tarilor vestice, as aduce o completare : petrolul si gazele cam tot la rusi au ajuns. Mai vedeti exemplul Mechel SA Targoviste,Campia Turzii si naiba mai stie cate altele. Si a doua completare: spuneam ca esti amarat, de multe ori si din cauza ta.La asta m-am referit: ei ne subjuga pentru ca au pe cine,si mai ales au cu cine.
Pana una alta...rusii chiar ca au bani sa produca 2000 de tancuri T14 Armata,a cate 9 milioane de coco/piesa.Unii dintre acesti bani,li-i dam chiar noi. :sorry:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 May 2015 - 02:33 PM

#47 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4850
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 06 May 2015 - 04:06 PM

Citeaza

Dany asta cu frumosul impresia vizuala faina stii destul de bine ca nu are treaba cu tehnica militara , tot ce conteaza e sa fie cum tu ai spus o "ingineresc " si mai ales eficace pe un camp de lupta /conflivt militar !

Citeaza

Ca sunt astea uratele ?!! Iartama dar nu cred ca vreodata se va pune accent pe design

Nu ... chiar la asta ma refeream ,camarade . :friends:
Sti ... exista o vorba : "naturii nu-i plac lucrurile urate/strambe" .
Ce doresc sa spun .Stiinta si arta merg mana in mana , sint legate printr-un liant , e vorba de matematica ,iar suma lucrurilor pe care le creaza un popor ,arata prin forma acestora starea de spirit, modul de viata , etc. al acelei comunitati . Argumentul de genul eu sint om de stiintza ,n-am nevoie arta , e in opinia mea gresit iar ponoasele acestei mentalitati se pot vedea lesne in tot spatiul ex.sovietic , la tot pasul si in toate domeniile . Trebuie doar sa ma uit pe fereastra la blocul de vis-a-vis ( care culmea e mai prost decat o casa din chirpici ca practicabilitate ; de aspect ce sa mai vorbesc).
Bun , acum sa revenim la "ale noastre" .
Eu cand spun ca sint urate ,ma refer la asta . Arata ambiguu, neinteresante , nefinalizate , fara forma , disproportionate . Probabil ca dat fiind faptul ca rusii trec acum printr-o schimbare majora de strategie sau mod de a purta lupta ,sint in fatza unui drum nou , neumblat inca ,iar asta sa se reflecte si in forma acestor masinarii militare . Ar fi de bine ( pentru ei :-D ) . De rau ar fi ca de fapt nu mai au resursa umana potrivita sa le conceapa ceea ce inseamna decaderea sau cel putin o generatie mai slaba decat cea de dinainte .
De asta sint foarte curios sa vad cum se comporta in teren si ce stiu sa faca .

Aceasta postare a fost editata de dany: 06 May 2015 - 04:54 PM

#48 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 06 May 2015 - 06:34 PM

Bogy , sti cum e , cand esti amentiat , trebuie sa-ti alegi o tabara .
Asa a fost si in WW2 si acum . Da un search dupa "german propaganda leaflet" si spune-mi ce nu este adevarat sau cata minciuna a fost amestecata cu putin adevar . Scopul desigur nu era sa le faca un bine celor carora le erau destinati acei fluturasi :-D
De naivitatea ta sau bunele tale intentii pot profita extrem de usor prin mijloacele de propaganda specifice cei ce probabil ne vor fi dusmani la un moment dat .

Citeaza

Cat despre "subjugarea economica" in slujba tarilor vestice, as aduce o completare : petrolul si gazele cam tot la rusi au ajuns. Mai vedeti exemplul Mechel SA Targoviste,Campia Turzii si naiba mai stie cate altele. Si a doua completare: spuneam ca esti amarat, de multe ori si din cauza ta.La asta m-am referit: ei ne subjuga pentru ca au pe cine,si mai ales au cu cine.

Bine spus , Longinus .
Bogy , poate ca americanii au ucis indienii , dar bunicii mei/nostri au murit prin lagare din dragostea pe care ne-au purtat-o rusii si nu doar ca au vrut sa-i omoare dar i-au torturat cu o asemenea bestialitate incat rar cineva isi poate inchipui ca un om e in stare de asa ceva . Fiindca nu doreau doar sa-i omoare , dar sa-i si desfinteze ca oameni .Bine ca stim ca americanii au omorat indienii...sau ca au dat cu agentul ala prin Vietnam,
Iar acum nivelul nostru de trai este foarte scazut tot din cauza lor , nu a americanilor . Deci , ce ma intereseaza ca rusii spun ca americanii au distrus indienii , atata vreme cat rusii mi-au distrus sau vor sa-mi distruga tara ?
Macar americanii au recunoscut asta si o regreta , la fel si cu Vietnamul , ori altceva , dar i-ai vazut pe rusi vreodata sa-si ceara scuze macar sau sa recunoasca ca au gresit ? Nu, niciodata , doamne fereste sa fi facut ei rau ceva . Cand a fost prea groasa fie au aruncat toata vina in carca unuia de parca nu contribuisera toti , daca se putea sa nici nu fie rus ( ex.Stalin) , daca nu au pretins ca au facut un bine ,smiorcaindu-se in schimb ca totul sa intamplat din vina celorlalti .
Si mai este ceva . Toate imperiile colonialiste din trecut ,fie englez , francez , german, olandez , etc . au impus e drept o politica nu intotdeauna justa ,dar au adus si bunastare , cultura , infrastructura ,tehnologie, etc.. Rusii nu . Ei doar au luat si distrus dupa care au cerut sa li se si multumeasca pentru asta .Totodata ceea ce ma enerveaza personal la ei este faptul ca singura lor doctrina sau mod de a functiona este minciuna ridicata la rang de virtute .
Ah ca-mi plac filme ori scriitori ,ori muzicieni rusi sau ca-i gasesc amuzanti pe rusii betzi din filmuletele de pe tube , sau niste masinarii de razboi , da , dar sa fie cat mai departe de tzara mea ; sa stea acolo la ei ,intre ei . :-P

Aceasta postare a fost editata de dany: 06 May 2015 - 07:28 PM

#49 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 07 May 2015 - 02:55 AM

Klimov VK-1 cu motor de MiG-15, folosit ca suflător (blower? Ca să topească gheața de pe pistă?):
Imagine atasata: FB_IMG_1430959882277.jpg

Și oarece noutăți de la TRUMPETER și RODEN:
Imagine atasata: FB_IMG_1430960940091.jpg

Aceasta postare a fost editata de florin44: 07 May 2015 - 03:12 AM

#50 Useril este offline   gavril 

• Membru senior
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 24-November 11
  • Interests:Istorie militara si in special WW2

Postat 08 May 2015 - 12:21 PM

Assault Rifle Disassembly-US Marines vs Blindfolded Romanian Soldier.(hai Chireata )

https://www.youtube....h?v=HlO1TEoLg1M

#51 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 08 May 2015 - 01:29 PM

Interesant.
Bine de stiut, dar pe mine m-au "amuzat" unele dintre comentariile care insotesc postarea.
Unii care scriu acolo ( si nu ma refer la cei cu nume romanesti) chiar ca vorbesc din "fundul pesterii"- asta ca sa nu spun altfel.
In fine.

In acelasi ton:
http://www.businessm...-video-14228461
retineti: detaliile sunt date de o publicatie ruseasca,dintr-o sursa "loco"

#52 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 08 May 2015 - 02:27 PM

F-16 portugheze la Bacau,asadar se misca lucrurile.

Imagine postata

#53 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 08 May 2015 - 05:18 PM

Citeaza

In acelasi ton:

... "fashastai tankai " ... ala o fost corupt de homosexuali :-D
Cred ca li-o picat inima-n chiloti cand l-au vazut .

Oare de la ce i s-o fi tras ?

#54 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 08 May 2015 - 05:40 PM

Deci( care este): a trecut si Russlan cetiristo si T14...tot acolo( adica pe loc).
Pai, Dany...stiu si eu...ce sa zic ?
Poate i s-a tras de la motor. Poate i-ar trebui un motor nou; un Caterpillar sau, mai bine un MTU MB . Cred ca Merkel le-ar da, mai repede decat Obama.Sau .ceva de la General Dynamics Landing Systems...un GD833, obtinut via Israel( ca astia-s dispusi sa vanda orice,oricand).
Rogozin are de unde alege.
Ca veni vorba :eu ii doresc sa se ridice si sa "mearga" la fel de ..."stationar" si Tu160 ala, in care ar urca el( si sa-l ia in echipaj si pe Ted Bennett).

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 08 May 2015 - 05:43 PM

#55 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 08 May 2015 - 06:09 PM

Motoare hai ca ar mai putea sa faca si nu prea imi vine sa cred ca l-au calat .
Imi zicea fratelo ca s-a chinuit "ala micu'" sa-l traga de-i sfaraiau rotitele si tot nu putea ,in timp ce "gheroi"-ilor cred ca le iesea vodca prin toti porii .
Ma gandesc ca ar putea sa fie de la vreun sistem electronic care a blocat toate comenzile.
Ar mai putea sa fie si o "hiclenie" aici , in sensul ca sa o fi facut-o intentionat , stiind ca toata lumea e cu ochii pe ei ,desi ... la cata nevoie au sa faca o impresie buna , in special fata de ai lor , nu stiu ce sa zic ...

Citeaza

( si sa-l ia in echipaj si pe Ted Bennett
:-D

Aceasta postare a fost editata de dany: 08 May 2015 - 06:15 PM

#56 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 09 May 2015 - 06:51 AM

Am dat o geana pe tube sa vad ce zic (tradus cu google), dar nu prea stiu sa faca haz de necaz , sint mai mult nervosi sau dezumflati ori se iau de nemernicii de occidentali sau gasesc scuze cum ca si la americani se intampla ( tipic) ; pana la urma m-am plictisit .
. 2 mai dragute :"under Stalin would have already been shot designers, drummers, the audience, the driver of the tug"
" Russian tank "shame"("Срамота")

Aceasta postare a fost editata de dany: 09 May 2015 - 07:02 AM

#57 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 09 May 2015 - 11:49 AM

Salut !
Rusii ca rusii da romanii de prin MApN is si mai tembeli !!!! Dovada : http://www.evz.ro/um...uri-de-voi.html

Asa ca macar sa ne amuzam dupa ce citim de astfel de dobitoci https://www.youtube....e&v=OLuiwe4lQ6s

#58 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 09 May 2015 - 04:08 PM

Astă seară, de la 23:30, pe TVR 1, un film clasic, realizat în 1971 de Henry Hathaway: "Atac împotriva lui Rommel", cu Richard Burton! Vehicule de epocă, berechet...măria ta!

Aceasta postare a fost editata de florin44: 09 May 2015 - 04:12 PM

#59 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 09 May 2015 - 05:08 PM

Parada de 9 mai in Rusia: link
Televiziunile capitaliste au titrat :"Biggest V-Day parades"
Filmarile sunt din mai multe orase (Moscova, Sevastopol, Rostov, Novosibirsk, Vladivostok, Severomorsk si altele, in total 25). La Sevastopol se titreaza "Sevastopol, Russia" ca nu cumva sa incurce cineva orasul...
In Piata Rosie filmari cu drone si camere mobile, impresionante.
Tehnica militara in Piata Rosie incepe defilarea la 3.54.00, iar la 4.00.05 mult-asteptatul T14 Armata...
Vizionare placuta (5 ore si 12 min.!).

#60 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 May 2015 - 06:17 PM

Rusi incep sa atraga atentia americanilor ca nu-i bine sa stirnesti ursul siberian!

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi