Inceput odata cu alte proiecte , micul Valentine a reusit sa ma captiveze prin forma sa inconfundabila ce imbina foarte placut elemente moderne cu arhaismul formelor si solutiilor constructive / tehnice ale anilor '30 .
Deasemenea utilizarea intensiva a acestui tanc in teatrul african a primat in alegerea de-al finaliza inaintea celorlalte teme .
Reimbuteliat spre marea mea placere de Italeri dupa batranul Esci , in ciuda varstei venerabile a acestui model , este extraordinar de bine realizat surprinzand nu doar prin corectitudinea formelor dar mai ales prin multitudinea detaliilor foarte fine si precise , putand inca rivaliza dupa atatia ani chiar cu modelele recente . Un kit de-a dreptul avangardist pentru acea perioada ,un mare plus constituindul chiar alegerea subiectului in sine .
De construit este deasemenea foarte usor , fara probleme majore .
Vopsirea am efectuat-o cu emailuri Revell pentru baza , dupa care am venit cu efecte ,in majoritate culori de ulei si putin praf "sand" de la Agama .
Decalurile desi nu-mi displac , m-ar fi "coafat" mai bine daca ar fi fost usor mate , insa se asaza foarte bine cu solutiile Agama , chiar si pe suprafata mata .
Varianta aleasa nu corespunde chiar intru totul masinariei reale ce avea demontate acele aparatori de praf de pe lateral , in momentul fotografierii sale de catre ... germanii care il distrusesera , insa acea inmatriculare cu un caracter inedit precum si acel grafism al "ochiului chinezului "* m-a atras mai mult .
* Parca asa-i spunea si era legat de o povestioara nostima .Daca bine imi amintesc > Se pune ca in perioada de inceput a tancurilor , un chinez contempla stupefiat pentru prima oara o astfel de hardughie . Dupa un moment de mirare se adreseaza unui tanchist englez ce privea la randui cu multa admiratie masinaria , spunandu-i ca au creat un monstru( dragon) de metal orb ,care nu vede/stie pe unde sa mearga .Oricat s-a straduit englezul sa-i explice ca are niste vizoare ,etc ., chinezul o tinea pe a lui , pana cand pierzandu-si rabdarea ,tanchistul englez a luat o creta si a desenat niste ochi pe tanc ,intrebandu-l scos din sarite pe chinezi : " Acum e bine?! " Iar chinezul a fost multumit .
Destul demulte tancuri britanice au preluat apoi acel motiv .
...Acum vazand fotografiile facute cu blitz ,parca ar mai fi putin de lucrat in zona capotelor motorului , insa inafara de niste pete de ulei pe langa busonul rezervorului ( apropos acela e rezervor pentru apa sau ulei ; combustibil ?) si poate niste grafit pe la manerele capotajelor nu cred ca am sa-i mai fac mare lucru .Ah am omis sa-i montez o lopatica , dar se rezolva .
In incheiere va multumesc mult pentru atentie , sper sa va fi facut placere micul meu Valentine si va astept cu drag la comenturi daca doriti .
.P.s. As avea si o mare rugaminte , desi acum este cam finalizat .
Intrucat eu nu mai gasesc prin arhiva sau pe net fotografia tancului real , va rog mult daca cineva o are /gaseste sa o posteze . Cu multumiri anticipate .
P.p.s.... e asa o senzatie faina sa ma uit acum la ramele goale ,pe care nu mai este nici macar o piesulica
Aceasta postare a fost editata de dany: 29 April 2015 - 11:51 PM