Sarbatori cu bine !
Ref. la linkul de mai sus...
Imi place sa cred despre mine ca sunt credincios, nu enorias.
Daca stai sa te gandesti, modul in care gandesc (sau nu mai gandesc) si actioneaza ISIS-i aia si altii ca ei, deriva din secole de credinta institutionalizata, de frecventare obligatorie a lacaselor lor, care la noi se numesc biserici. Mai prescurtat, ce se intampla acolo este rezultatul evolutiv al influentei reprezentantilor cultului lor - musulmanii (cu toata pleiada de secte si curente).
E cam ce se intampla cand ajungeau crestinii catolici prin diverse locuri ce urmau sa devina colonii. In perioada aia, frecventarea bisiericilor era la fel de obligatorie in societate, cum e la astia azi, mersul la moschee. Asta nu inseamna ca reprezentantii bisericii crestin ortodoxe nu ar fi gustat din acelasi jar, doar ca fiind de mai mica intindere geografica a ramas mai putin.
Mi se pare paradoxal ca incepi practicarea unei religii pentru a-ti vindeca sufletul, indiferent la ce religie ne referim, si ajungi la...... Razboi.
Cam la fel ca si in cazul hobby-ului. Te apuci sa-l faci ca sa te linistesti si sa te bucuri, dar ajungi zelot, asupritor sau martir (pe forum).
Aceasta postare a fost editata de wurger: 10 April 2015 - 09:02 AM