Forum Machete,Modelism,Hobby: P-38 J Lightning - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

P-38 J Lightning Hasegawa 1\48

#1 Useril este offline   SorinTanase 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 638
  • Inregistrat: 17-March 12

Postat 08 April 2015 - 02:57 PM

salut,din nou.de data asta un kit japonez despre care am crezut ca se va asambla impecabil,dar cat de tare m-am inselat!este mult de chituit la imbinarile motoarelor cu aripa,botul care contine armamentul este mai mare decat restul fuselajului,la fel si partea frontala a motoarelor.cupola din 5 parti (de ce nu au facut inca una dintr-o bucata nu am inteles),nu se potriveste absolut deloc asa ca am facut-o deschisa.in sfarsit decal-urile au facut silvering cu toate ca suprafata de aplicare era lucioasa si cu tot Microset-ul folosit.in rest nu sunt probleme insurmontabile,dar te asteptai mai mult de la un kit Hasegawa.sper sa va placa(si asta).
Imagine atasata: p1.JPGImagine atasata: p2.JPG

Imagine atasata: p3.JPGImagine atasata: p4.JPG

Imagine atasata: p5.JPGImagine atasata: p6.JPG

Imagine atasata: p7.JPGImagine atasata: p8.JPG

#2 Useril este offline   aur 

• Membru senior
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 15-February 14
  • Interests:1/72, 1/48 Scale Models

Postat 08 April 2015 - 03:20 PM

Imi place, mai ales ca este un avion care mie-mi place foarte mult. Are o frumusete aparte.

#3 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14

Postat 08 April 2015 - 03:37 PM

Frumos lucrat! Felicitări.
PS- am observat ca foarte putini isi prezinta lucrarile din momentul in care deschid cutia si pana la final. E o "boală" cartula.ro?

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 08 April 2015 - 05:15 PM

Buna Sorin. Macheta ta arata bine, pacat de silveringul de la decaluri. Din experienta iti spun ca exista o metoda extrema care te scapa de silvering. Eu folosesc diluant universal D 20 ( foarte asementor cu Nitrosolv). Aplic cu pensula dar fara sa balteasca. Treci odata peste decal si al lasi un minut doua in pace, daca tot mai este mai treci odata peste. Metoda merge 100% doar sa fii atent.
De kit-ul Hasegawa am citit, multi sau plins de el. Clar, este un kit relativ greu de construit, cu siguranta a fost asa si la avionul real. Dar am vazut machete terminate care aratau teribil.
Iti urez spor in continuare!

Vezi postareasven_ss, la 08 April 2015 - 03:37 PM, a spus:

PS- am observat ca foarte putini isi prezinta lucrarile din momentul in care deschid cutia si pana la final. E o "boală" cartula.ro?

Nu este o boala cartula. Eu personal am avut chiar de multe ori impresia ca WIP-urile mele nu sunt atractive si nu intereseaza De cele mai multe ori nu se discuta mai nimic. Prefer sa va arat macheta gata, dar sincer ma bate gindul sa nu mai arat machetele nici asa. Nu stiu dece, dar parca nu mai are acelasi farmec ca in trecut.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 08 April 2015 - 05:32 PM

#5 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 08 April 2015 - 05:46 PM

@tibi- nu e nimic de comentat, se vede ca sunt bine făcute, ce-ar mai fi de spus?...:)
Ma gandesc ca un WIP ar ajuta si pe altii sa descopere plusurile sau minusurile unui kit, tehnici noi sau cum s-a trecut(sau nu) peste o problemă, iar dacă e ceva de corectat sa se aibă timpul necesar pentru a o face. Stim bine ca īn general, atunci cand declari "finalizată" o machetă, nu prea mai pui māna pe ea. Părerea mea.

#6 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 08 April 2015 - 05:52 PM

Din punctul meu de vedere , WIP-urile ( in special ale celor avansati ) sunt foarte utile/necesare in special pentru noi ,incepatorii.
Eu am salvat o groaza de poze si de explicatii , ba chiar am conversat telefonic pe marginea unor procedee .
Cand un meserias face un WIP nici nu prea ai ce sa-l intrebi deoarece da si explicatiile necesare. Insa cand e vre-o nelamurire , se intreaba .
Eu personal cred ca v-am luat in focul intrebarilor pe toti .
Si , inafara de intrebari , doar foarte bine ,extraordinar , super.... ce poti sa mai zici ?
Mai riscam din cand in cand o parere(de obicei gresita ) asa , ca incepatorii .
Dar ,repet , WIP-urile celor avansati sunt necesare " ca painea ,ca aerul " -citat din Stalin.
Poate ar trebui si noi , ca incepatori , sa punem WIP-urile noastre si sa ne corectam greselile in timpul lucrului -nu dupa ce modelul e gata......

Aceasta postare a fost editata de busila: 08 April 2015 - 05:54 PM

#7 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 08 April 2015 - 05:58 PM

Am ceva amintiri legate de kit-ul asta... Frumos realizat :clapping: :clapping:

Spor!

#8 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 08 April 2015 - 06:10 PM

@busila- extraquote pentru ultima frază.

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 April 2015 - 06:49 PM

Frumoasa macheta. Am inteles ca ai avut ceva de munca la ea, dar rezultatul este pe masura.
Pe viitor pune decalurile numai pe suprafete lucioase. Urmeaza sfaturile lui Tibi, si se rezolva. Atentie doar, dupa ce ai pus diluantul, nu mai atinge cu nimic decalul. A, mai e o gaselnita, nu obligatorie, dar trebuie executata tot cu mare atentie: inteapa decalul, in zona cu silevring, usor, cu virful unui ac de seringa. Inca ceva, daca decalul a fost tratat cu zemuri de fixare, s-ar putea sa nu raspunda la tratament.
Sven, in "epoca de piatra" a forumului, toti puneau poze din timpul constructiei. Epoca vitezei insa a redus constant acest lucru. Pentru a pune poze din timpul lucrarilor, trebuie sa ai timp sa faci fotografi, sa le editezi, sa le ridici pe forum, sa scrii o gramada de text explicativ. Ori asta cere timp. Cum nu toti suntem tineri ...pensionari, WIP-urile (nu VIP-urile :-P ) au scazut simtitor. Apoi, de multe ori iti vine sa renunti din cauza unei aparente lipse de reactii din partea celorlati forumisti. Nu-i o problema, insemna ca lucrarea e atit de buna incit nu prea ai ce comenta, doar privesti si ...inveti, cind e cazul. Atunci cind vor fi de facut observatii, ele vor fi facute, fii sgur! :whistle: Reactiile vin doar la final.
Ma rog, ar mai fi o cauza, dar eu spun, cu mina pe inima, ca e pur subiectiva!!!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 08 April 2015 - 06:55 PM

#10 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 08 April 2015 - 07:43 PM

"Ma rog, ar mai fi o cauza, dar eu spun, cu mina pe inima, ca e pur subiectiva!!! "

:) Trădare sa fie, dar sa stim si noi!

#11 Useril este offline   SorinTanase 

• Membru senior
  • Postari: 638
  • Inregistrat: 17-March 12

Postat 08 April 2015 - 09:56 PM

multumesc Tibi si Z Mare pt sfaturi,cu siguranta o sa le folosesc.interesant eu credeam ca nitrosolv-ul ataca decalul inclusiv pelicula de vopsea de sub el.pana acum am mai folosit diluant X-20A TAMYIA dar fara rezultate concrete.Sven,nu am avut pur si simplu timp sa stau sa fotografiez si sa postez tot montajul de la cap la coada asa ca am pus si o sa pun in continuare poze doar cu produsul finit .in rest ma bucur ca va place si inca o data mersi pt sfaturi.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi