Forum Machete,Modelism,Hobby: Cum ne raportam la hobby-ul nostru? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Cum ne raportam la hobby-ul nostru?

#21 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 05 April 2015 - 11:49 AM

Stimati colegi,

Ma bucur ca articolul v-a provocat. Eu, unul, m-am gandit ca ne va fi util, nu l-am postat nici ca un pretext pentru critici la adresa forumului acesta, nici ca pe o incurajare a unor metehne traditionale (de la "merge si-'asa!" la "da-i in ma-sa de destepti/prosti!").
Alexelu_Marinelu are perfecta dreptate, nu suntem "modelati" dupa un tipar unic. Categoric ca exista diferente intre cum privim, cat putem, cat de mult vrem sa mergem mai departe. Dar fiecare face asta in functie de reprezentarea pe care o are fata de acest hobyy! De exemplu, cei care sunt preocupati de acuratete istorica, vor urmari, chiar "maniacal" (celebrele discutii despre RLM-uri), realizarea unor avioane, tancuri, figurine cat mai "realiste". Sunt de condamnat? Nu cred. Eforturile pe care le fac pentru a se documenta, a face niste scratchuri bune care-i aduc cat mai aproape de realitate, sunt doar o dovada a dorintei de perfectiune (si deja cred ca aici depasim faza hobbyului, cred ca se merge mai sus). Sunt modelisti care merita toata stima pentru asa ceva si nu cred ca o sa le ia nimeni respectul binemeritat.
Nu poti, decat daca esti lipsit de onestitate si plin de autosuficienta, sa nu apreciezi un "meserias". Problemele apar in momentul in care ajungem la situatii de genul "Because you’re right, damnit, and that other guy is just a dipshit because he won’t realize how right you are" (Doog, http://doogsmodels.c...ten-up-francis/). Din putina mea experienta in profesia mea, stiu un lucru: oricat de multe documente ai parcurs, oricat de multe carti ai citit, a pretinde ca detii monopolul adevarului este o mare prostie. Nu esti Dumnezeu, maine, oricand, poate aparea un document, o fotografie, care pot rasturna toata demonstratia ta, care pot face praf toata munca ta de ani de zile. A nu fi constient de asta, inseamna ca esti deja bine atins de "osteoporoza".
Pe de alta parte, cred ca nu trebuie facuta o confuzie simpla intre relaxarea asupra careia atrage atentia "Doog" si superficialitate. Intre a te detasa putin de munca ta, chiar a o privi zambind (e pana, la urma, o atitudine tip zen) si a proclama virtutea superficialitatii cred ca e o distanta destul de mare.
Da, se poate si ca un astfel de articol sa fie gresit inteles, fie de cei care se iau prea in serios, fie de cei care confunda "atitudinea relaxata" cu cea de tipul "oul invata pe gaina".
Dany cred ca a sintetizat foarte bine situatia noastra.
Personal, va multumesc pentru comentariile exprimate! Si dincolo de aprecierile, criticile, rezervele, nemultumirile noastre, important este sa nu renuntam la ceea ce avem, sa regasim motivele care ne-au adus aici si sa facem un pas mai departe. Fara a muri de grija altuia, dar apreciind onest fiecare mana de ajutor primita, fiecare timp "pierdut" cu cate un nou experiment, bucurandu-ne nu doar de rezultatele noastre, ci si de cele ale colegilor.

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 05 April 2015 - 11:52 AM

#22 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14

Postat 05 April 2015 - 12:16 PM

Ai perfectă dreptate JangBogo! Sper din tot sufletul ca această discutie sa fie un pas înainte pentru toti. Spor!

#23 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 05 April 2015 - 12:33 PM

Vezi postareaJangBogo, la 05 April 2015 - 11:49 AM, a spus:

Ma bucur ca articolul v-a provocat... Fara a muri de grija altuia, dar apreciind onest fiecare mana de ajutor primita, fiecare timp "pierdut" cu cate un nou experiment, bucurandu-ne nu doar de rezultatele noastre, ci si de cele ale colegilor.
.

Nicule, ideea ta cu acest topic este nobila, dar nu stiu cat din ea se va "lipi" acolo unde-i nevoie.
Cat despre mesaj...mi-ai adus aminte de ceva.
Nicolae Iorga a spus :
"Să deosebeşti între mâna ce ţi se întinde ca să te ridice şi aceea care te prinde pentru a te opri. "

Eh,mie asta mi se pare destul de greu.
:hi:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 05 April 2015 - 12:34 PM

#24 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 05 April 2015 - 03:01 PM

Longinus, multumesc. Marele nostru istoric stia el ce stia (desi a cazut si el in capcana asta).

#25 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 05 April 2015 - 03:22 PM

Nicule, multumesc pentru semnalare. Excelent articolul! Imagine postata
S-au exprimat destule pareri si fiecare are doza ei de adevar. Asa ca nu o sa incerc sa despic si eu firul in patru.
Eu cred ca fiecare trebuie sa aiba discutia asta cu el insusi si sa decida ce il multumeste pe el si ce satisfactii are el din hobby-ul asta (si din orice altceva).
In rest, categoric critica este benefica, dar cu conditia sa fie pozitiva si adresata la un nivel la care sa poata fi si receptata. Altfel devine nociva si in loc sa ajute usuca lastarul. Am picat si eu o data in capcana asta aici pe cartula cu un incepator care cerea indrumare si o regret si azi. Dar cel putin am invatat ceva si stiu ca nu as mai repeta acea atitudine. Asta nu inseamna ca nu imi voi mai exprima parerile (mai ales fata de cei care cer feedback), insa categoric imi voi cantari cuvintele ininte de a le lansa.
Si daca tot suntem la capitolul exprimat nemultumiri, voi profita de ocazie sa imi spun si eu oful. Nu inteleg cum se poate ca un topic sa adune si peste 100 de vizualizari si sa ramana cu doar cateva raspunsuri. Asta in conditiile in care in postare se cere exprimarea oricaror pareri (adica nu se cauta laude ci feedback). Nu pot sa cred ca te uiti la niste imagini si (eventual) citesti o postare si nu ai o parere ori un gand despre ceea ce ai vazut si (eventual) citit. Oare de ce nu se ofera feedback? Eu am cateva teorii, dar o sa va las pe fiecare sa va raspundeti la asta (si poate sa impartasiti si cu noi).
Happy modelling! Imagine postata

#26 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 05 April 2015 - 03:39 PM

@boogie- am vrut si eu sa intreb acelasi lucru in legatura cu raportul vizualizari/răspunsuri. Sa fie o boală mai veche?

#27 Useril este offline   andrei_nsts 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 April 2015 - 07:26 PM

Parerea mea este ca nu critica deranjaza ci tonul exprimarii. Nu cred ca cineva se va supara daca ii arati ce a gresit punctual exprimindu-te decent. Daca il iei peste picior asta e o alta poveste si cred ca tine in totalitate de lipsa celor sapte ani de acasa. Mai degraba "criticul" ar trebui sa faca un curs de comunicare.

Din experienta acumulata in ceea ce-i priveste pe oameni am ajuns la concluzia ca cei care "dau cu parul" la modul ciobanesc sunt numai oamenii frustrati. In general respectivii au in cel mai bun caz au un singur lucru reusit in viata iar la restul este un mare gol. Mereu cind te prind ca nu esti la fel de perfect ca ei la capitolul respectiv te vor lua peste picior la modul grosolan si iti vor spune ca nu ai ce sa cauti cu prostiile tale de doi lei pe forum. De regula omit sa spuna ca la restul vietii sunt sunt un mare zero barat.

In general cei care isi fac un cont pe forum o fac se invete ceva. Cum zicea si modelistul francez, macheta a iesit asa pentru ca respectivul nu a putut mai mult, nu pentru ca nu a vrut sa faca.

Ar mai fi un lucru de luat in seama cind vorbim de un anumit tip de modelism in raport cu celelalte. Ma refer aici in special la domeniul meu (modelism feroviar) in raport cu modelismul static. Vehiculele mele trebuie sa functioneze optim, sa pot accesa partea electronica motiv pentru care anumite detalii trebuiesc eliminate sau supradimensionate. Nu mai vorbesc aici de compromisul razelor de curbura care sunt complet ireale la scara pentru a avea cum sa te joci instr-un spatiu casnic. De multe ori producatorii consacrati incearca sa mita realitatea cu diverse rezolvari functionale.
Nu acelasi lucru se intimpla la modelele statice pe care le pui in vitrina si pe care rar pui mina, care nu vor trebui niciodata sa foloseasca un diferential sau la care nu trebuie sa desfaci macheta sa umbli la motor.

Aceasta postare a fost editata de andrei_nsts: 05 April 2015 - 07:28 PM

#28 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 06 April 2015 - 06:49 AM

Vezi postareaandrei_nsts, la 05 April 2015 - 07:26 PM, a spus:

Parerea mea este ca nu critica deranjaza ci tonul exprimarii. Nu cred ca cineva se va supara daca ii arati ce a gresit punctual exprimindu-te decent. Daca il iei peste picior asta e o alta poveste si cred ca tine in totalitate de lipsa celor sapte ani de acasa. Mai degraba "criticul" ar trebui sa faca un curs de comunicare.

1. Zmare, vroiam sa iti răspund dar as fi scris exact asta. Asa ca "decât" citez.
2. Daca ar fi ca cineva sa rupă o macheta de a mea, in mod voluntar, în semn de critica, i-as rupe mana cu care materializează gestul criticii. Asta daca as fi calm. Daca ma enervez...hmmm
3. Si ar mai fi ceva: cauta pe google "how to give a correct feedback".
In concluzie, marea problema pe forumul asta este ca nu se critica cu staif! Se da direct in plex de-ti vine sa te duci naibii.
Si ca sa revenim la "Cum ne raportam la hobby-ul nostru?"
In ceea ce ma priveste modelismul este insula mea de liniște. Si principalul mod de "destresare". Asta pana pun ce am facut, intr-un entuziasm copilaresc, de sinucigas, pe Cartula. Dupa acest moment, hobbyul meu devine sursa de nervi. Imi pare rau sa spun, dar asa simt. Si ce ma deranjaza nu sunt criticile, ci aerul de detinator al adevarului absolut al unora dintre cei ce scriu. Partea rea este ca ceilalti nu scriu! he he he
In fine, din pacate pentru mine, parca vad ca o sa continui sa postez.... dar vreau sa ma calesc, asa ca folosesc Cartula. Este un bun loc unde poti profita de critica in cea mai rudimentara forma a ei (asta daca ne raportam la pct 3).

Aceasta postare a fost editata de michi-ro: 06 April 2015 - 07:14 AM

#29 Useril este offline   panzerseba 

• Membru senior
  • Postari: 446
  • Inregistrat: 24-December 04
  • Interests:Figurine, AFV si diorame, in special Germania WW2

Postat 06 April 2015 - 10:10 AM

Chiar frumos articolul, la fel de tari sunt si comentariile.
Nu pot insa sa nu remarc ca s-au iscat deja anumite discutii si au aparut "contre".
Vorba cuiva, iti vine cateodata sa te lasi de modelit (sau de postat) si au fost cateva momente din astea, in care m-au deranjat discutiile interminabile si certurile pe cate nituri avea tancul pe burta sau cat de RAL este galbenul de pe cocarde (precizez ca nici macar nu am participat la discutii, doar le-am urmarit).
Fratilor, chiar nu putem sa ne relaxam, trebuie sa fim tot timpul incordati si gata de a sari la gatul celorlalti?
Chir nu putem sa criticam cu blandete sau sa ne abtinem de la a ne arata ca suntem "mai" superiori?
Si din partea cealalta, nu putem sa acceptam niste sfaturi (daca sunt facute pe un ton adecvat) fara sa ni se para ca ne ia cineva de sus?
Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu cele de mai sus, fiecare dintre noi cred ca s-a aflat in una din ipostaze.
Poate de acum incolo sa ne gandim si la articolul asta inainte de a posta.
Spor la modelit tuturor si bucurati-va de inca cateva zile ploioase (astea sunt momemntele mele preferate, daca e prea frumos nu-mi mai arde de stat in casa)

#30 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 06 April 2015 - 10:13 AM

Problema e cand asa-zisul "critic" se erijeaza in cineva "mai informat". Si aici sunt cateva probleme... cei mai acerbi "critici" si "contristi" pe acest forum nu au nici macar minimul de informatii, ci doar infumurare si tupeu. Am vazut aici "critici" aplicate de "cativa" care nu construiesc machete, nu scriu articole, dar regurgiteaza chestii de pe Google (machetele altora, articolele/cartile altora) de parca ei au produs acele date. Pe acest forum avem "absolventi Magna cum Laude de Google" pentru care nu exista "mistere" atata timp cat au acces la un search engine. Aia nu sunt experti, nu sunt "mai informati" iar "critica" lor are zero valoare.
Nu am nici cea mai mica problema cu critica unui om care a investit timp, efort si cheltuiala in ceea ce zice.
Radu"

#31 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 06 April 2015 - 10:46 AM

Salutare , baieti .
Mai da voi chiar sinteti nevorbiti :-D
Acuma sincer eu nu stiu in ce categorie ma incadrez , dar nici nu-mi fac prea multe probleme din cauza asta , afara de faptul cand mai fac vreo boroboatza .
De ce m-am gandit sa revin > eu chiar nu-mi dau seama ce va supara de fapt ... Incercati sa dati exemple sau sa fiti mai expliciti ,ca sa vedem ce am putea sa facem ca si comunitate ( comportament)
Eu chiar ma gandeam ,in zilele acestea, cat de bine ne merge , dupa toate furtunile/greutatile ce-a ne-au lovit din plin forumul ( poate unuii isi mai aduc aminte de vremurile acelea) , ca in sfarsit avem parte de liniste , intelegere ,libertate de exprimare si chiar de un anumit progres , daca nu neaparat in ceea ce priveste domeniul de activitate , cel putin la nivelul relatiilor dintre noi .
Bine , eu nu urmaresc in deaproape tot ceea ce se intampla pe forum si la toate sectiunile si rezumandu-mi des comunicarea la vreo cativa "tavarishi si pretini" de "suferinta" , nu mi-am dat seama de starea de conflictualitate si nemultumire ce vad ca bantuie pe aici .
Aici insa apare o problema care se regaseste de fapt in orice comunitate ,adunatura ,societate,, etc .> O COMUNITATE NU SE POATE ADAPTA DUPA DORINTA FIECARUI MEMBRU , DEPINDE DE ACESTA CUM , UNDE SI DACA SE POATE INTEGRA (am scris astfel fiindca am dorit sa subliniez , nu sa tip)
Am intalnit aceasta situatie , oriunde , insa in armata , pe langa toate lucrurile urate , am observat ca aproape oricine se poate integra si mai mult decat atat se poate schimba in asa fel incat sa-i pese mai mult de altcineva (comunitate , echipa, prieteni ,camarazi) decat de propria lui persoana , pentru care ar putea sa ajunga sa-si puna la nevoie chiar si viata in pericol . Probabil cei ce au facut armata stiu despre ce vorbesc .
Moment de piosenie :-D > manelisti unsi cu toate alifiile , imbracati doar in haine de firma , plini de nazuri , care ar fi vomat o zi si si-ar fi plans de mila o saptamana , daca gaseau un fir de par in farfurie ajungand sa curate cu mainile rahatul de pe un camarad ( rocker) caruia ai venise buda in cap ( o conducta taiata) si lesinase . S-au bagat cu el sub dus ,in apa rece , iarna , si apoi incercau sa-l duca in carca .
Eu desi nu ma mai batusem cred ca din copilarie si eram slab ca un tzr ,ma-s fi luat de piept cu o intreaga unitate militara de vis-ŕ-vis ,fiindca un camarad " trotilat" in loc sa sara gardul la noi am crezut ca picase in ograda celorlalti ( probabil cunoasteti tratamentul celor prinsi de paza unitatii) ,Din fericire nu a fost cazul , dar si cand gasindu-l ne-a imbratisat cu lacrimi in ochi , spunand :" Fratilor ! Uite ca nu m-au uitat ! " , in momentul acela as fi incasat si un glontz pentru el .
Etc.,etc.
Ok , eu inteleg ca in civilie ,fara sa ajungi sa depinzi realmente de cineva (camarad , echipa sau grupa ta de soldati ) lucrurile stau altfel si inteleg de asemenea ca avem personalitati,caractere diferite si fiecare doreste sa fie inteles , respectat si apreciat . Dar trebuie inteles ca nici noi ceilalti nu ne putem mula realmente pe toate nevoile , necesitatile sau caracterele a unuia sau altuia fiindca avem grade de perceptie si intelegere si personalitati diferite .
Eu zic ca trebuie sa invatam impreuna sa ne toleraram si sa comunicam . Altfel vor incepe iar sa se stranga bisericutele ... iar la un moment dat popcornul v-a curge in valuri iar cola v-a unje gatlejurile din nou ... ;-) ... Va mai amintiti cum e ... :-D

#32 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 06 April 2015 - 11:00 AM

Bine că n-am facut armata.:))))))

#33 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 06 April 2015 - 11:03 AM

Of, ce articol misto (nu frumos, misto), si eu n-am avut timp sa intru in WE pe net.
Dar poate ca e mai bine ca au scris mai multi inainte.

" the people who take these to absolutes or use them to disparage others who aren’t like them generally turn out to be assholes"
Citatul asta cam sumarizeaza totul.
De fapt ar mai fi ceva extrem de important:
E vorba despre cat de in serios ne luam pe noi insine in general.
Eu zic ca e bine ca tot timpul sa pastrezi in minte o doza de autoironie. E foarte sanatoasa. Te ajuta sa nu te crezi savant in modelism.
Va imaginati ca daca nu ar fi aparut netul, poate multi dintre noi ar fi parasit acest hobby acum cativa ani buni. Sau l-ar fi practicat numai in momentele de absoluta libertate (foarte rare).
Probabil fiecare ar fi avut cateva avioane lipite semi-aiurea, 2 tancuri cu senile de cauciuc si o figurina mazgalita cu niste emailuri si cu ochi albi beliti.
Netul si forumul a dat nastere la savanti modelistici. Le-a exacerbat stima de sine si i-a facut sa creada (in miniuniversul lor prafuit) ca sunt de importanta vitala pentru societate.
Cu toate astea majoritatii oamenilor desprinsi de subiect, tot mai trebuie sa le explici indelung cu ce se mananca hobby-ul asta. Asta-i semn clar despre cat de importanti suntem.

Este adevarat ca si un incepator se tot framanta pana sa puna 2 poze din cauza propriilor complexe. Si cu cat sta mai mult, cu atat acestea se vor amplifica in mintea lui. Si daca are norocul, cand in sfarsit pune amaratele alea de poze, sa dea peste un "destept" din asta care nu are nimic de facut si pazeste netul toata ziua si care ii naruie incepatorului toate sperantele cu o replica justa dar ciobaneasca...... Se apuca omu de tricotat sau macar nu mai intra in veci pe forumuri.

Suficienta "veteranilor" ar fi atunci cand cineva intreaba cu ce sa amestece vopseaua si in loc sa i se raspunda scurt si la obiect - cu un bat - veteranul suficient incepe: Cum ma, nu stiiiiiii !?! Pai unde ai fost pana acum nenishorule ca vorbim de asta din 2006. Ia du-te matale la pagina 25 din topicul 3 de la sectiunea Tz sa vezi ce spunea maria sa "Cur pansat". Asta e suficienta si nu asta - vezi ca RLM 74 e gri nu verde. Asta din urma e observatie.

Si ca tot ajunseram aici..... Cum adica critica. Adica ar putea cineva sa ma critice cum fac goblen sau cum mulinez vobleru'. Ce critica mai nene !?
E vorba de atragerea atentiei asupra unei greseli. Pe care daca vrei poti sa o iei in seama sau poti raspunde politicos ca n-ai chef sa-ti strici macheta ca sa-i faci unuia pe care nu l-ai vazut in viata ta pe plac.
Asa incat modelistul care STIE, ar trebui doar sa atraga atentia si nu sa impuna corectarea.

Mi-e dor de timpul cand luam un kit si il terminam in cel mult 2 zile. Aia era distractie si satisfactie. Erau cei mai bine cheltuiti 15000 de lei vechi.
Acum nu mai sunt capabil nici fata de mine sa trec cu vederea anumite greseli. Mai mult, nu mai am chef sa pun pe forum tot ce lucrez pentru ca vine vreunul si-mi spune despre weatheringul meu (altfel gandit decat majoritatea) ca nu respecta regulamentul de weathering. Sau sa-l fac atent cand termin ca rosul ala e departe de a fi terminat ca n-are luminite roz asa cum scrie in cartea lui Cartacci.

AM STRICAT HOBBY-UL !!! L-am industrializat. Exista un mainstream si toata lumea vrea acolo, nu sa inoveze. Daca vrei sa inovezi trebuie sa stai ascuns.

#34 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 06 April 2015 - 12:02 PM

"E vorba de atragerea atentiei asupra unei greseli. Pe care daca vrei poti sa o iei in seama sau poti raspunde politicos ca n-ai chef sa-ti strici macheta ca sa-i faci unuia pe care nu l-ai vazut in viata ta pe plac.
Asa incat modelistul care STIE, ar trebui doar sa atraga atentia si nu sa impuna corectarea
...
AM STRICAT HOBBY-UL !!! L-am industrializat. Exista un mainstream si toata lumea vrea acolo, nu sa inoveze. Daca vrei sa inovezi trebuie sa stai ascuns. "

Caline, ai pus si tu un punct la I.
Tare-as vrea sa te contrazic (asa,ca sa par ) dar n-am cum. Ai al dracu' de multa dreptate.
Si ca sa vezi ca sunt de acord cu tine, uite mi-ai adus aminte de alte doua vorbe de duh,rostite de marele Iorga:
una ar spune asa:

I"n cele mai multe religii, preotul se crede ceva mai mult decat zeul"

iar cealalta :

" Intr-o polemica sa raspunzi cand are nevoie publicul, nu adversarul"

#35 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 06 April 2015 - 12:10 PM

Salutare !
Dle Radub ultima dvs postare seamana cu a altui cpleg de prin alte parti car s a referit tot ca si dvs in principal ca cei ce " nu construiesc machete , nu scriu articole " si folositi un termen mai departe pentru IDEEA ca isi EXPRIMA OPINIA PERSONALA de parca acei oameni nu au acest drept !!!
Din cate stiu eu beneficiem de o libertate implicit de un DREPT DE EXPRIMARE LIBERA !!!
Pentru asta si au jertfit unii viata !!!
Atitudinea dvs din ultima postare e un fel de atitudine dintr o fabula , care se exprima cam asa " Ca noi vrem egalitate da nu pentru catei " .
Si aici ma simt personal jignit prin faptul ca daca de ceva timp nu am mai postat ceva ce construiesc sau nu am scris un articol sunt un " infumurat tupeist " ce isi exprima opinia fata de "machetele, articolele sau cartile altora " sunt un Infumurat si tupeist " a carui exprimare e fara valoare !!!
Si spun asta pt ca stiu destul de bine ca nu am mai postat ceva facut de mine , dar mi am EXPRIMAT DE MULTE ORI OPINIA FATA DE MACHETELE ALTORA !!!
Din cate mi aduc eu aminte am facut asta UNDE MA PRICEP ca domeniu ! In primul rand la blindate si ceva marina ! In aviatie nu mi aduc aminte sa fi spus altceva decat despre faptul ca imi place lucrarea unui coleg !!!
Dle Radub ca si alti colegi care ar vrea asta , adica un forum select in care numai unii sa faca parte din el pe baza criteriulu ca daca au construit scris ceva au dreptul de a se Exprima , atunci cereti asta si daca asa se va dorii sa fim eliminati CEI care ne exprimam DOAR OPINII !
Din cate stiu acest forum deocamdata e public si deschis pt multi indiferent de cum practica ei si ce domeniu acest Hobby ! Sau cum spunea un coleg odata ce publici ceva aici stii ca esti in "no mans land " si trebuie sa te astepti la tot felul de chestii !!! Asta nu inseamna ca sunt de acor cu orice fel de chestii pe care le pot spune unii , si oricum pentru asta exista Admini care pot aplica asa cum trebuie regulile chiar si drastic pe masura a ceea ce s a intamplat !!!
Tot colegul @Alexelu marinelu isi exprima opinia ca realitatea vietii e al naibii de dura si trebuie sa te astepti la orice !! Deci daca esti in stare suporti APROAPE orice se poate exprima pe aici atata timp cat nu se sare calul !!!
Eu din cate imi aduc aminte am sarit calul intr un felu intr un topic al colegului @Michi_Ro cu o gluma ce el nu a perceputo ca atare dar am fost in stare sa mi exprim SCUZELE DE RIGOARE ! !!
In rest mi am exprimat OPINIA si ma repet acolo unde ma pricep si am cautat sa o fac cat mai mult parere/cunostinta si nu critica !!! Daca s a mai intamplat ca sa fie si vreo parere mai acida este pentru daca cunosc o chestie am tot dreptul sa mi exprim parerea in legatura cu ceva ce nu imi place/ nu se incadreaza cu subiectul din pct ul meu de vedere !!!
Asa ca va rog sa nu mai jigniti si sa aveti aceasta atitudine superioara fata de mine ( si ma refer la mine , pentru ca sunt unul din cei care nu a mai construi publicat ceva dar si a exprimat opinia pe baza informatiilor ce le cunoaste ) pentru ca dvs habar nu aveti ce este in "spatele " acestei incapacitati de a mai posta lucrari personale !
Asta este mai mult opinia mea fata de postarea dvs in care am fost jignit si tratat precum "catelul Samurache" care nu are dreptul sa la egalitatea exprimarii !!

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 06 April 2015 - 12:36 PM

#36 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 06 April 2015 - 12:25 PM

Vezi postareacaporalmusat, la 06 April 2015 - 12:10 PM, a spus:

Salutare !
Dle Radub ultima dvs postare seamana cu a altui cpleg de prin alte parti car s a referit tot ca si dvs in principal ca cei ce " nu construiesc machete , nu scriu articole " si folositi un termen mai departe pentru IDEEA ca isi EXPRIMA OPINIA PERSONALA de parca acei oameni nu au acest drept !!!
Din cate stiu eu beneficiem de o libertate implicit de un DREPT DE EXPRIMARE LIBERA !!!
Pentru asta si au jertfit unii viata !!!
Atitudinea dvs din ultima postare e un fel de atitudine dintr o fabula , care se exprima cam asa " Ca noi vrem egalitate da nu pentru catei " .
Si aici ma simt personal jignit prin faptul ca daca de ceva timp nu am mai postat ceva ce construiesc sau nu am scris un articol sunt un " infumurat tupeist " ce isi exprima opinia fata de "machetele, articolele sau cartile altora " sunt un Infumurat si tupeist " a carui exprimare e fara valoare !!!
Si spun asta pt ca stiu destul de bine ca nu am mai postat ceva facut de mine , dar mi am EXPRIMAT DE MULTE ORI OPINIA FATA DE MACHETELE ALTORA !!!
Din cate mi aduc eu aminte am facut asta UNDE MA PRICEP ca domeniu ! In primul rand la blindate si ceva marina ! In aviatie nu mi aduc aminte sa fi spus altceva decat despre faptul ca imi place lucrarea unui coleg !!!
Dle Radub ca si alti colegi care ar vrea asta , adica un forum select in care numai unii sa faca parte din el pe baza criteriulu ca daca au construit scris ceva au dreptul de a se Exprima , atunci cereti asta si daca asa se va dorii sa fim eliminati CEI care ne exprimam DOAR OPINII !
Din cate stiu acest forum deocamdata e public si deschis pt multi indiferent de cum practica ei si ce domeniu acest Hobby ! Sau cum spunea un coleg odata ce publici ceva aici stii ca esti in "no mans land " si trebuie sa te astepti la tot felul de chestii !!! Asta nu inseamna ca sunt de acor cu orice fel de chestii pe care le pot spune unii , si oricum pentru asta exista Admini care pot aplica asa cum trebuie regulile chiar si drastic pe masura a ceea ce s a intamplat !!!
Tot colegul @Alexelu marinelu isi exprima opinia ca realitatea vietii e al naibii de dura si trebuie sa te astepti la orice !! Deci daca esti in stare suporti APROAPE orice se poate exprima pe aici atata timp cat nu se sare calul !!!
Eu din cate imi aduc aminte am sarit calul intr un felu intr un topic al colegului @Michi_Ro cu o gluma ce el nu a perceputo ca atare dar am fost in stare sa mi exprim SCUZELE DE RIGOARE ! !!
In rest mi am exprimat OPINIA si ma repet acolo unde ma pricep si am cautat sa o fac cat mai mult parere/cunostinta si nu critica !!! Daca s a mai intamplat ca sa fie si vreo parere mai acida este pentru daca cunosc o chestie am tot dreptul sa mi exprim parerea in legatura cu ceva ce nu imi place/ nu se incadreaza cu subiectul din pct ul meu de vedere !!!
Asa ca va rog sa nu mai jigniti si sa aveti aceasta atitudine superioara fata de mine ( si ma refer la mine , pentru ca sunt unul din cei care nu a mai construi publicat ceva dar si a exprimat opinia pe baza informatiilor ce le cunoaste ) pentru ca dvs habar nu aveti ce este in "spatele " acestei incapacitati de a mai posta lucrari personale !
Asta este mai mult opinia mea fata de postarea dvs in care am fost jignit si tratat precum "catelul Samurache" care are dreptul sa la egalitatea exprimarii !!

Draga Caporalmusat,
Multumesc pentru "exemplul pe viu"!
Si eu am dreptul la exprimare. Dar in loc sa imi "critici" spusele si ideile, ma critici pe MINE ca individ. Ce faci tu este sa "joci jucatorul in loc sa joci mingea". Cu alte cuvinte, tu preferi "atacul personal" in loc sa "critici". Cap in gura in careu. Se vede ca te crezi perfect indreptatit sa faci asta si vei avea si suporteri. Dar ce faci tu aici este EXACT cancerul care ucide acest forum. Unii prefera sa atace interlocutorul in loc sa adreseze subiectul si nu sunt de loc capabili sa inteleaga ca acest lucru e ceva rau!
Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 06 April 2015 - 12:54 PM

#37 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 06 April 2015 - 12:31 PM

Asta e pentru linistea de dinainte de Pasti....

Hai sa ne oprim aici, serios; pentru ca stiti si stiu unde o sa ajunga topicul asta.

In alta ordine de idei, am vazut pe Britmodeller o chestie foarte misto, la forum. Un fel de buton de like, care e acordat de cititori unei postari care place. Mi se pare un sistem de ranking mult mai real decit simplul numar de postari. Asa e mai evident poate, cite din miile de postari ale unui user nu sunt de fapt balast.

#38 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 06 April 2015 - 01:06 PM

Citeaza

Bine că n-am facut armata.:))))))

:-D Ei , te si distrezi in armata, Sven... Exceptand anumite momente ,nu mi-a lasat o impresie traumatizanta; eu o facusem si la T.R. . Acum, oricum , cred ca e altfel decat atunci cand era obligatorie .

Aceasta postare a fost editata de dany: 06 April 2015 - 01:09 PM

#39 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 06 April 2015 - 01:40 PM

Stimati colegi,

Am rugamintea sa ne raportam la subiectul articolului postat de mine, FARA INCRANCENARE sau JIGNIRI!
Sau, daca nu ne putem abtine, ne putem opri aici. Am intrat in Saptamana Sfantelor Pasti si, sincer, chiar nu tin sa-i spun duhovnicului meu ca am contribuit la invrajbirea semenilor mei, vrand sa fac un bine.
Am destule pe lista personala, asta-mi mai lipsea. As aprecia mult daca ma puteti ajuta la capitolul asta.
Edi a tras deja un binevenit semnal de civilitate si-i multumesc. Ca si pentru sugestia cu butonul de like. Poate moderatorii o pot avea in vedere pentru viitor.
Cu speranta ca ne putem bucura impreuna cu cei dragi de un Paste linistit,
Nicu

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 06 April 2015 - 01:59 PM

#40 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 06 April 2015 - 02:28 PM

Nicule , ai pus o intrebare fara a da niste definitii. Niste definitii valabile , unanim acceptate .
Doar asa se poate porni o discutie fara a bate campii si a jigni .
Ce definitii trebuia sa oferi ? Simplu ca buna ziua ( si probabil de aceea nu le-a sesizat nimeni ) .
O sa incerc eu sa pun niste definitii . Puneti si voi si sa discutam inainte de orice , pe ele.
1. CE ESTE MODELISMUL ?
Din DEX online "Activitate de construcție a unor modele de mașini și aparate la scara redusa"
Sau o alta definitie larg raspandita " Modelismul este reproducerea CAT MAI FIDELA , la o scara determinata , a unor lucruri/obiecte construite de om sau din natura , a unor personaje ,"
2. CE ESTE HOBBY-ul ?
Tot din dexonline " Îndeletnicire plăcută, în afara preocupărilor profesionale, exercitată în timpul liber"
3. CE ESTE PASIUNEA ?
Aceeasi sursa " Înclinație vie, însoțită de plăcere pentru obiectul studiat sau pentru profesiunea exercitată. ♦ Dorință, aspirație "( de autodepasire -zic eu )
Din ultimele 2 intrebari rezulta alte 2 :
1, Poti avea un hobby fara sa fi pasionat ?
2. Hobby=pasiune ?
De aici pornim sa vedem CE FACEM NOI .
P.S. Tovarase Caporal Musat , o bere de la mine !

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi