Salve Longinus
E Marder III, varianta initiala (sd.kfz. 139), cu tun de 7,62 (sovietic), variantele H si M (sd.kfz. 138), aparute ulterior, cu tun de 7,5 (PaK) sunt usor diferite.
M-am intrebat de ce varianta initiala, intrata in productie la inceputul lui 1942 este seria 139, iar celelalte, intrate in productie in nv. 1942, respectiv mai 1943, sunt 138.
Multam de informatia cu cutia de scule montata in spate. Din ce am vazut pare totusi alt model de trusa, fata de cea de pe aparatori asta e aproape triunghiulara in sectiune transversala (cealalta e nu trapezoidala) si nici nu are capac. E posibil ca cele doua sa fi fost aplasate simultan pe masinarie? Adica echipajul a pastrat-o pe aia din spate pentru pus diverse chestii si i-a mai adaugat una "standard" pe aparatori? Pentru ca mi-ar placea sa le amplasez pe amandoua...
Din ce se vede in link (pg.4, foto 43-45) cele 4 prezoane de pe apratoare in dr. spate ar putea fi cele de prindere a suportului?
Ca tot veni vorba de link, poza nr. 7 e in plus, m-am tot chinuit sa o localizez, pana mi-am dat sema ca e un galet de pz. IV.
Inca o data multumesc,
Longinus.
Multumesc si lui
dan2du pentru documentatia trimisa (cu scuzele de rigoare, pt. intarzieire)
Aceasta postare a fost editata de panzerseba: 01 May 2015 - 11:06 AM