Forum Machete,Modelism,Hobby: Vought F4U -1A Corsair - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vought F4U -1A Corsair Revell 1/72

#1 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 05-January 15

Postat 02 April 2015 - 08:16 AM

Las Airfixul de-o parte si trec la ceva putin mai serios :)..inca nu am reusit sa adun toate necesare pentru el(kitul asta are nevoie de vreo 17 acrilice) dar incerc usor usor sa adun majoritatea iar unde se poate am sa incerc un amestec din ce detin deja.Am studiat vreo 3 zile goagelul sii...imi fac curaj din seara asta..ce sa fac si eu :))
Am observat prin planuri niste culori"dubioase"...si anume din cele 3 nuante primare,toate obtinute prin amestec(bleu mat56+antracide grey 09 ; grey mat 57+bleu mat 56 ; white mat 05+light green 55).Pe langa asta,interiorul,bronze green 65+yellow 15(72%+25%)....Imagine postata teroare!cam greu sa le obtin ochiometric..acrilic fiind,se va usca foarte repejor deci...am de tras.Ahh...ca eu sunt plin de intrebari..are cineva idee ce face acel Revell AQUA COLOR MIX..?adica...are caracteristici de retarder asa vreun pic?intreb sa nu-l cumpar degeaba...daca are cineva idee si vrea sa share-uiasca..as fi recunoscator.
Stirenul e de culoare alba(muuuulte piese,63 mai exact)detaliate foarte fain,mi-a placut ce am apucat sa observ in fuga aseara.
am sa"desfasor"aces proiect si aici pe forum,poze cu etapele constructiei.
Sfaturi...?!?...ochii si urechi sunt!Va multumesc!
Andrei

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_3684.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3683.jpg

#2 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 02 April 2015 - 11:10 AM

Salut, pare destul de buna macheta, stii cumva daca e un 'new mold' de-al lui Revell, ca mie asa-mi pare? Voi urmarii cu interes topic-ul tau.

P.S. Incearca sa-ti iei un aerograf pt. lucrarea asta, te-ar ajuta foarte mult. Mess-ul postat mai devreme e un pic cam trist la capitolul vopsire.

Aceasta postare a fost editata de LiviuM: 02 April 2015 - 11:18 AM

#3 Useril este offline   gabrielglodean 

• Membru senior
  • Postari: 437
  • Inregistrat: 07-August 12
  • Interests:???

Postat 02 April 2015 - 11:16 AM

Vezi postareaLiviuM, la 02 April 2015 - 11:10 AM, a spus:

Salut, pare destul de buna macheta, stii cumva daca e un 'new mold' de-al lui Revell. Voi urmarii topic-ul tau.

Pai ia ce zice scalemates-ul:
https://www.scalemat...-f4u-1a-corsair

Si color mix-ul e un combo de diluant si retarder. Nu e obligatoriu, se poate folosi f bine apa distilata in loc. Daca cumperi totusi sa amesteci in borcan separat si doar cata vopsea vei folosi.
Daca iti ramane sa nu torni inapoi in vopsea fiindca va grabi coagularea in plastelina a vopselei.

Aceasta postare a fost editata de gabrielglodean: 02 April 2015 - 11:19 AM

#4 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 02 April 2015 - 12:02 PM

Salut,

Vopselele revell sunt foarte prietenoase dpdv al timpului de uscare in aerograf.
Nu am avut probleme cu infundarea sau uscarea pe ac.
Singura mare problema la ele este realizarea dilutiei pentru aerograf. Le gasesti in cutii de la gata de a fi date pana la consistenta mierii.
Poti folosi ca diluant clasica apa distilata, chiar si cea de la robinet.

bafta,
George

#5 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 02 April 2015 - 04:10 PM

@'gabrielglodean
Aha, deci trebe luat...

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 April 2015 - 07:16 AM

#6 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 02 April 2015 - 06:45 PM

Si aici cate ceva despre kit:
http://www.themodell...e-of-bucks.html

#7 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 02 April 2015 - 08:59 PM

Scuze pt absenta.
Am sa incerc sa le iau in ordine:
Kitul e intr-adevar 2014(e stantat chiar in interiorul intradosului
In ceea ce priveste aerograful...LiviuM am sa te dezamagesc..:)(chiar si pe mine).nu intentionez sa investesc intr-unul momentan..dar e acolo undeva,in plan!:) in schimb voi face ce a spus Gabriel si anume color mixul si depozitarea unei cantitati mixate de cerneluri intr-un mic borcan(o idee f buna)pe care n-am s-o amestec(chiar daca ramane)cu cea din flaconul original.
Acestea fiind spuse...ma apuc de treaba!:)
Va multumesc tuturor pentru sugestii!
Sanatate multa!
:)

#8 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 03 April 2015 - 11:09 PM

Cam asta am reusit sa fac pana acum.M-a incapatanat sa nu folosesc decalurile pt cockpit....acum regret putin.nu sunt mandru de ce a iesit.nici lumina nu ajuta poza..o sa incerc maine pe zi alte poze(in cazul in care nu ma apuc de modificat si pus decaluri)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_3721.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3725.jpg

#9 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 04 April 2015 - 03:36 PM

Salut, daca ai de gand sa mai modifici ceva, poate-ar fi bine sa schimbi si nuanta cockpitului. Corsarul avea ca nuanta de interior un Interior Green (F1) sau un Yellow Zinc Chromate (F2):
Imagine atasata: cockpit-02-lg.jpg Imagine atasata: yellow zinc chromate.jpg
Daca nu ai o vopsea dedicata, poti face un mix de galben cu negru, si obtii ceea ce trebuie. Din astea doua nuante preparau si baietii in WW II grundul de aviatie (ca asta era de fapt acest Interior Green). Si apropo de constructie, aparatul acesta avea dedesupt, sub cockpit, un gemuletz prin care se uita pilotul cand larga bomba. Daca te descurci cu scratch-ul, poate-ar fi bine sa-l figurezi, ca da foarte bine.

Spor!

Aceasta postare a fost editata de LiviuM: 04 April 2015 - 04:09 PM

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 06 April 2015 - 11:51 AM

Subscriu la cele spuse de Liviu, schimba culoarea interiorului cocpitului.

#11 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 06 April 2015 - 12:09 PM

LiviuM , Z-mare, va multumesc pentru sugestie.Din pacate am dat-o in bara..si anume am inchis fuselajul(nu apucasem sa citesc cele scrise).Ideea e in felul urmator: pe plan scrie Bronze green 75%+25% yelow.Initial,dupa ce am deschis cutia si am constatat ca acel bronzegreen(65 cod revell)nu il aveam am cautat ceva pe net si am incercat eu un galben cu putin negru.nu mi-a placut ce a iesit asa ca am facut rost de acel 65 si fara niciun fel de mix cu galben am bidinit mai tot ce tinea de interior.de acum n-am ce sa-i mai fac...sa-mi fie invatatura de minte si sa fiu mai atent pe viitor.Revin cu ceva poze pe seara.Am sa incerc sa continui ce am inceput desi mi-a cam pierit entuziasmul dupa greselile facute...:)
Va multumesc amandurora pentru cele scrise!

#12 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 06 April 2015 - 12:13 PM

asta iesise in prima faza.nici asa nu era corect...dar cred ca se aprop. mai mult de ceea ce trebuia sa iasa.sa descfac fuselajul nu cred ca e o idee buna..cred ca l-as rupe..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_3688.jpg

#13 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 06 April 2015 - 06:19 PM

Incepi sa te apropii de realitate, cu nuanta, si apare si ceva weathering. In ceea ce priveste gemuletz-ul de care vorbeam mai devreme, se pare ca nu toate modelele de F4U-1A le aveau, Mai tebuie de cercetat... Apropo, am achizitionat si eu jucaria de la Revell, si studiind culeele, am fost foarte incantat, e chiar piesa.

Spor sa ai!

#14 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 07 April 2015 - 07:54 AM

Da,dar asta incercam sa spun:este "varianta"veche(adica inainte de a cumpara acel BronzeGreen)In prezent fuselajul e inchis...nu prea mai am ce-i face.Regret totusi....simt ca"nimerisem"nuanta in poza de mai sus...
O sa stiu pe viitor.Dupa asta ii vine randul altui american
Update poze pe seara!
P.S. LiviuM (dupa cum spuneai, gemuletzul respectiv nu e prezent)..super! te apuci si tu de treaba?Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de andrei_ilie: 07 April 2015 - 08:08 AM

#15 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 08 April 2015 - 07:26 AM

Am reusit sa fac cateva poze aseara.
Ideea e in felul urmator: am incercat o"tufuire"intre albastru si gri..a iesit ceva dar nu stiu exact ce..
Albul are asa..2 nuante..asta oentru ca in unele cazuri am avut si acel gri dedesubt dar voi corecta.
De ce nu sunt sigur(sper sa nu gresesc in exprimare)sunt baile trenului de aterizare.Kitul indica vopsirea lor in alb...dar pe net am gasit dif variante in care acesta era interior green.Nu stiu daca pot modifica treaba asta"elegant"in asa fel incat sa nu manjesc si restul pieselor..si am nevoie de o confirmare(sa nu fac alte mizerii)din partea voastra.
Alte obiectii?Adica va rog...da-ti cu pietre acum,intentionez sa lacuiesc pe seara..Imagine postata

Era sa uit...culorile sunt facute ochiometric...iar in unele cazuri,unele"maini"sunt cu diferente si abateri...asta se observa in special la acel albastru care mi-a mancat noptile si nervii

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_3777.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3779.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3781.jpg

Aceasta postare a fost editata de andrei_ilie: 08 April 2015 - 07:42 AM

#16 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 April 2015 - 08:47 AM

Culoarea alba fiind data pe "cimpul" de batalie, este posibil ca si baile sa fi fost vopsite in alb.
Mai acum ceva ani buni (sa tot fie vreo ...20???), intr-o carte de modelism, englezeasca (copiata si rascopiata), primita de la Wurger, se recomanda ca zonele de demarcatie sa fie vopsite cu o dunga in care se amestecau fifti-fifti-un-pui-si-un-cal cele doua culori alaturate, in cazul tau, alb si albastru. Nu va explic ce iese, incercati voi! :whistle:
Cum ai rezolvat problema, avind in vedere ca lucrezi la pensula, arata foarte bine.
Spor!

#17 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 08 April 2015 - 09:56 AM

Z-mare,iti multumesc!
In kit daca imi amintesc eu bine(??)culoarea alba este de fapt o combinatie de alb si un light green(este posibil sa ma insele memoria vizuala)La alb albastru nu m-am gandit...as putea totusi sa incerc.vedem ce iese si share-uiesc aici.
O ultima intrebare ar fi...cupola as vrea o maschez.vopsind la pensula sigur vopseaua va"trece"de acea masca si vor aparea acele urme.pot sterge acele urme cu Alcool Izopropilic?(nu propolic)
Nu am incercat pana acum pentru ca nu mi-a dat prin cap.

#18 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 08 April 2015 - 10:03 AM

Din cate am vazut eu (da' n-am aprofundat problema) linia de demarcatie intre nuantele de albastru era destul de neta.

#19 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 08 April 2015 - 10:06 AM

Salut,

pentru a micsora sansele de a intra vopseua pe sub masca (nu poti sa le anulezi :) ) sa dai cu pensula dinspre masca spre cupola, si nu invers. NU in raspar...

astfel nu bagi tu cu pensula vopseau sub masca.

si sa folosesti o banda de mascare buna, gen Tamiya sau Revell.

sau pui o bere la rece si vii la unii colegi care au aerograf... ps prefer vin rosu :D

bafta

Aceasta postare a fost editata de George_B: 08 April 2015 - 10:07 AM

#20 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 08 April 2015 - 10:30 AM

Busila ,am postat 2 imagini pentru ambele cazuri(scuze pt calitatea pozelor)primul este chiar kitul de la revell unde este vorba de aerografiere,linia fiind"gazata"
Al 2 lea(sincer e un caz cam nefericit dupa parerea mea)din cate imi dau seama e vorba de pensula si intr-adevar trecerea e dreapta.Tufuirea am bagat-o pentru a-mi ascunde liniile tremurate.
George B :)) in regula,s-a notat,pe varianta vinului as fi si eu,iti multumesc!:)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: f4u1a72dw_2.jpg
  • Imagine atasata: 029-2.jpg

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi