Forum Machete,Modelism,Hobby: Vought F4U -1A Corsair - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vought F4U -1A Corsair Revell 1/72

#21 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14

Postat 08 April 2015 - 10:34 AM

A iesit foarte bine. Liniile de demarcatie dintre culori par destul de nete si in fotografiile făcute avioanelor reale. Pentru cupolă, asa cum ti-au spus si ceilalți, e mai bine sa o maschezi, banda Tamiya e mai buna, tai-o in fasii mai subtiri, se asează mai bine pe zone curbe. Iar daca intră pe dedesubt, foloseste o scobitoare ca sa razui cu atenție excesul.

Aceasta postare a fost editata de sven_ss: 08 April 2015 - 10:35 AM

#22 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 08 April 2015 - 10:38 AM

Am zis "destul de neta "- nu neta.
Asa-i , este usor gazata. Cu aerograful iasa usor. Cu pensula , nu stiu. Probabil o sa-ti iasa , dar cu mult exercitiu.
Tufuirea facuta , zic eu , nu prea merge .
Uite niste profile Corsair profiles

Aceasta postare a fost editata de busila: 08 April 2015 - 10:41 AM

#23 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 05-January 15

Postat 08 April 2015 - 11:00 AM

Ok busila.am bagat la cap.
Nu stiu inca ce si cum..cea neta e prea"neta"pentru mana mea...gazat nu am cum,tufuirea e cam chicioasa....habar n-am.dar multumesc pentru profile.

#24 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 08 April 2015 - 11:11 AM

Stai bland , e doar parerea mea ( si poate sa nu fie buna ) . Oricum pentru mine , vopsirea cu pensula e un ultrasuper chin.
De-aia , in 2 ani , mi-am luat aerograf si compresor.
Dar recomand calduros sa faci cat mai multe exercitii de vopsire ( nu pe machete) si pana la urma iasa ok.
Am vazut avioane vopsite la pensula care aratau superbine.

Aceasta postare a fost editata de busila: 08 April 2015 - 11:11 AM

#25 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 08 April 2015 - 11:42 AM

Vezi postareaandrei_ilie, la 07 April 2015 - 07:54 AM, a spus:

Da,dar asta incercam sa spun:este "varianta"veche(adica inainte de a cumpara acel BronzeGreen)In prezent fuselajul e inchis...nu prea mai am ce-i face.Regret totusi....simt ca"nimerisem"nuanta in poza de mai sus...
O sa stiu pe viitor.Dupa asta ii vine randul altui american
Update poze pe seara!
P.S. LiviuM (dupa cum spuneai, gemuletzul respectiv nu e prezent)..super! te apuci si tu de treaba?Imagine postata

Pai... cam da, ma mananca si pe mine sa mai fac un american, dar oscilez inca intre un Hellcat si un Corsair, ambele kit-uri Academy. Sau poate-am sa aplic metode observate pe acest forum, si sa le lucrez in paralel. Mai vedem, mai citim, mai studiem...

Aceasta postare a fost editata de LiviuM: 08 April 2015 - 11:48 AM

#26 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 April 2015 - 02:11 PM

Problema vopsirii cu pensula, peste masti, cere ceva experienta, dar prin egzercț se rezolva. Un sfat pentru vopsitul cupolelor. Pentru ca in interiorul ramelor cupolei ai alta culoare decit in exterior, trebuie ca ramele se le vopsesti prima data, pe exterior, in culoarea din interior. Abia apoi vii cu a doua culoare, cea de la exterior. Daca nu faci asa, prin transparenta, pe rame, se vede doar culoarea din exterior. Daca incerci sa vopsesti ramele pe interior, pe linga ca e dificil de facut acest lucru, privind din exterior se vad doua culori separate, asta din cauza grosimii mari a cupolei.
Daca vopseaua iti intra pe sub masca, sau vopsesti direct cu pensula, fara masca, si mai scapi o lecuta pe linga, treaba se rezolva destul de simplu. Cu o bucatica de plastic subtire (obtinut prin spargerea unei cutii de Tic-Tac, de exemplu) cu muchiile ascutite, indepartezi usor surplusul de vopsea. Plasticul pe plastic nu se zgire, asa ca poti lucra linistit. Trebuie doar sa tii cont ca aceasta operatie sa nu o faci mai tirziu de a doua zi dupa vopsire, daca folosesti emailuri.In cazul acrilicelor poti sa faci treaba asta la citeva ore de la uscare. Daca lasi mai mult la uscat, vopseau devine casanta si pot aparea zimti nasoli.

Inca un sfat, de data asta de alta natura. Cind mai pui poze cu machete facute de terti, specifica asta, te rog.

#27 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 08 April 2015 - 03:22 PM

Z-mare in primul rand multumesc tare mult pentru sfaturile legate de cupola.am sa aplic in seara asta treaba respectiva
in al 2lea imi cer scuze pentru greseala,am sa tin cont...(aveam in minte sa specific dar am uitat)

#28 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 13 April 2015 - 12:05 PM

Prefer sa scriu asa cat mai putin..dezamagit vreau sa"uit"cumva buildul asta.Nu am fost suficient de pregatit si documentat,lucrat uneori pe fuga..neatentia si-a spus cuvantul.probabil dupa ce timpul va mai trece voi reface lucrarea cu un kit nou...sau probabil ca nu.
Timid....voi posta imagini cu produsul final.
Sanatate multa tuturor&spor!
Andrei

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_3844.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3837.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3846.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3848.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3850.jpg

#29 Useril este offline   ABBEY 

• Membru deplin
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 18-December 13

Postat 13 April 2015 - 11:03 PM

Felicitari .

#30 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14

Postat 14 April 2015 - 04:40 AM

A iesit bine, are personalitate.stii tu mai bine unde poti îmbunătăți lucrurile pe viitor. Spor

#31 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 14 April 2015 - 10:22 AM

Salut, cum spuneai si tu, alta data, alt proiect... E bine totusi c-ai incercat, si acum ai mai multa experienta, care-ti va prinde bine mai incolo.

Spor!

#32 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 14 April 2015 - 02:16 PM

Orice experiement de genul acesta este pas inainte, asa ca n-ai de ce sa fii nemultumit.
Si arata mai bine decat crezi! Pune-o la colectie si o sa te uiti altfel la ea, altfel, peste ceva timp. Chiar daca vei ajunge la un nivel superior.
Spor in continuare!
Nicu

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 14 April 2015 - 02:16 PM

#33 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 14 April 2015 - 03:51 PM

Chiar nu ti-a iesit rau deloc.Cu exercitiu , urmatoarele o sa-ti iasa foarte bine.Bravos !

Aceasta postare a fost editata de busila: 14 April 2015 - 03:51 PM

#34 Useril este offline   andrei_ilie 

• Membru deplin

Postat 15 April 2015 - 07:20 AM

Va multumesc tuturor pentru cele scrise.Tind sa cred ca am mai inteles una alta referitor la constructie,vopsit,lacuit(nu se observa f bine in poze dar lacul de pe aripi mi-a cam omorat detaliile.cu ocazia asta m-am lecuit si cu vopsitul la spray,cel putin cu lacurile auto)Washul a fost exagerat..."rugina"ce am incercat sa o reproduc e mult prea pronuntata..in unele cazur"washul"a usca pana sa ajung sa-l indepartez cu betisorul de urechi sau servetelul umed..ehh..sunt inca "mic"
Cu toate astea,i-am facut loc in micuta mea colectie dp raft :)
Sanatate tuturor,ganduri bune si spor!
Andrei

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi