Pagina 1 din 1
Messerschmitt BF 109 E4 Tot Airfix...tot 1/72
Postat 31 March 2015 - 09:33 AM
Inca nu terminasem Mustangul si ma frecam pe palme ca hiena..visand la asta mai mic. Kitul in sine s-a pupat perfect..practic n-am chituit nimic.De vopsit...am vopsit la pensula,lacul lucios(stiu...indicat era matul dar pentru a elimina surprizele cu decalurile am preferat lucios)s-a dat la spray.L-am"jegarit"putin cu sapun+negru...dar in poze nu vad mare lucru. Carlinga si elicea nu sunt lipite inca.Din cutia setului as mai avea Spitfire-ul dar nu ma atrage momentan.
Am sa revin cu poze in lumina zilei..ma bate gandul la un fetru verde sub...:)dar vedem.
Sanatate multa!
Andrei.
Am sa revin cu poze in lumina zilei..ma bate gandul la un fetru verde sub...:)dar vedem.
Sanatate multa!
Andrei.
Postat 31 March 2015 - 10:37 PM
Andrei- pașii pe care ii fac eu sunt:
1- vopsesc(la pensula si eu);
2-lac lucios;
3-decal;
4-lac lucios pt sigilat decal;
5-wash;
6- lac mat/ semi-mat.
Tu cum faci? Nu stiu de ce, dar am inteles ca pui decalurile dupa ce dai lac mat, ceea ce nu este recomandat, efectul fiind de obicei putina aderența a decalurilor si efect silvering.
1- vopsesc(la pensula si eu);
2-lac lucios;
3-decal;
4-lac lucios pt sigilat decal;
5-wash;
6- lac mat/ semi-mat.
Tu cum faci? Nu stiu de ce, dar am inteles ca pui decalurile dupa ce dai lac mat, ceea ce nu este recomandat, efectul fiind de obicei putina aderența a decalurilor si efect silvering.
Postat 01 April 2015 - 09:24 AM
JangBogo@ anakinu@ va multumesc!
Sven,pasii mei sunt urmatorii:
-vopsesc
-lac lucios(spray auto)pe intreaga macheta
-aplic decal
-murdaresc
-...stop
nu imi e familiar termenul sigilare.in ce consta?adica dupa ce am gatat totul pot sa aplic un spray mat pe intreaga macheta pt a o"inchide"?(inclusiv decal)??nu il va ataca..?daca nu...pai de acum incolo asa fac(unde e necesar lac mat,unde e necesar lucios)
La prima macheta(mil-ul) am pus decalurile direct peste vopseaua mata si am avut parte de acel silvering,habar nu aveam de efect dar m-am lecuit de atunci.
Sven,pasii mei sunt urmatorii:
-vopsesc
-lac lucios(spray auto)pe intreaga macheta
-aplic decal
-murdaresc
-...stop
nu imi e familiar termenul sigilare.in ce consta?adica dupa ce am gatat totul pot sa aplic un spray mat pe intreaga macheta pt a o"inchide"?(inclusiv decal)??nu il va ataca..?daca nu...pai de acum incolo asa fac(unde e necesar lac mat,unde e necesar lucios)
La prima macheta(mil-ul) am pus decalurile direct peste vopseaua mata si am avut parte de acel silvering,habar nu aveam de efect dar m-am lecuit de atunci.
Postat 01 April 2015 - 10:08 AM
Sigilare, in cazul ăsta, adica sa le "ajuti"(decalurile) sa rămānă la locul lor(nu toate aderă bine la suprafata vopsită, altele se rup) si sa le protejezi atunci cand murdaresti si/ sau dai lac mat.
Silveringul a apărut tocmai pentru ca decalul trebuie pus doar pe lac lucios/ sau pe vopsea lucioasă din fabricație(eu evit).
Silveringul a apărut tocmai pentru ca decalul trebuie pus doar pe lac lucios/ sau pe vopsea lucioasă din fabricație(eu evit).
Postat 06 April 2015 - 12:28 PM
...cred doar ca am avut noroc atat cu suprafata cat si cu vopselele.Multumesc Z-mare!
Am facut rost de o mica'cantitate"de guta(cred ca are undeva la 0,2 mm)pusa pe langa zburator pare imensa..nu o pot aplica dar am sa ma ocup si de treaba asta in viitorul apropiat.
o poza in"lumina zilei"..
P.S. decalurile imi sunt toate la locul lor.n-a fugit niciunul deci...nu a avut nevoie de acea sigilare.
Am facut rost de o mica'cantitate"de guta(cred ca are undeva la 0,2 mm)pusa pe langa zburator pare imensa..nu o pot aplica dar am sa ma ocup si de treaba asta in viitorul apropiat.
o poza in"lumina zilei"..
P.S. decalurile imi sunt toate la locul lor.n-a fugit niciunul deci...nu a avut nevoie de acea sigilare.
Aceasta postare a fost editata de andrei_ilie: 06 April 2015 - 12:31 PM
Postat 06 April 2015 - 02:10 PM
O sa pun o poza diseara cu firul respectiv langa german si astept o sugestie(sugestii)Sincer sa fiu...nici macar nu stiu cu ce as putea sa-l lipesc...eu folosesc contacta profesional.imi trebuie ceva ce"ingheata"instant..ehh...oricum,nu-mi bat capul prea tare.am altele de facut si lucrat(exemplu Corsarul)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1