Salut prieteni,
Se pare ca aceasta editie a fost cea mai mare de pina acum si au aparut participanti din Nigeria, Brazilia si Statele Unite. Majoritatea au fost concurenti din Europa, desigur ponderea cea mai mare a fost al celor din Ungaria, Rep. Ceha, Slovacia si Polonia. Spre surprinderea mea creste numarul participantilor din Federatia Rusa. Din pacate tara noastra nu este reprezentata in numar mare si anul acesta numarul participatilor a scazut in loc sa creasca. Pacat, potential exista, si stiu ca este mare, dar cred ca sunt doi factori care determina pe multi sa nu vina. Salut pe aceasta cale efortul celor doi participanti din Constanta care au mers pina acolo cu trenul!
Calitatea lucrarilor a fost ca la orice concurs cu machete mai bune sau mai rele, unele erau vorba lui Hind - dude, altele adevarate bijuterii. Dar multi care vin acolo, nu vin pentru a stringe premiile, vin in primul rind pentru a se inspira si pentru atmosfera excelenta care este acolo. Legi prietenii cu modelisti din alte tari si schimb idei si impersii cu acestia. Eu cred ca asta este unul din motivele pentru care concurs de la Moson este tot mai iubit de modelisti. Desigur mai este si tirgul din cladirea invecinata, fiind pentru multi dintre noi "locul fierbinte" al acestui eveniment.
Va las cu pozele si va asteptam in 30 - 31.05.2015 la concursul de machete statice organizat de Asociatia de Modelism din Alba Iulia.