Citeaza
@Michi_ro ai grija cu apropierea asta de artistii sau arta Plastica , nu de alta da a fost unu cu zambaccianu si stii ce a patit si acu mai e unu cu fo suta de tablouri si o picteze pe la domiciliu deci arta plastica e cam periculoasa !!!
Aia nu erau artisti !
Si mie imi place foarte mult cum arata acum , Michi .
Citeaza
Si faptul ca nu exista acele afurisite de standarde in modelism, eu zic ca il apropie de arta si pe noi de artisti plastici, sau ceva gen, ca sa zic asa...
La dioramisti apropierea de arta plstica mi se pare foarte evidenta!
De fapt , in opinia mea cred ca nu conteaza atat talentul sau cunostinta de a aplica anumite tehnici invatate . Diferenta dintre o macheta frumos realizata data cu toate fainosagurile si arta , in modelism , la fel ca si in domeniul caruia ai spunem generic arta , depinde foarte mult ( subliniez) de ceea ce iti transmite acea lucrare , sau daca reuseste sa transmita (transpuna ) privitorului o traire ( senzatie, sentiment) , care se intinde adesea dincolo de obiect , dincolo de rama/cadru. Daca reusesti sa implici privitorul in povestea pe care doresti sa o spui fatza sau cu acel obiect .
De exemplu .
Doresti sa creezi un tanc care a luptat sa spunem in Africa ( am o afinitate fatza de acest t.o.) .
Iti cumperi tancusorul , citesti cateva tutoriale , esti talentat , il lipesti corect , il vopsesti ( cu sau fara cateva procedee invatate de pe undeva sau gasite de tine). Ai pui decalurile si mai dai o mana de praf fiindca ai vazut ca asa se face > asta nu e arta . Poate fi talent artistic, abilitate mestesugareasca , manierism , etc .
Arta zic eu este atunci cand cu ajutorul acestor abilitati/tehnici , reusesti intr-un mod unic, personal sa-l transpui pe privitor in povestea acelui tanc ( obiect). Sa-l provoci , de oriunde s-ar afla sa sa vada ceea ce se vede dincolo de acel obiect , cu ajutorul acelui obiect .Nisipurile africii , palmierii , caldura ,farmecul ( sau din contra) perioadei in care se desfasoara actiunea etc .
Ma gandesc ca e la fel cum ai desena un portret sa spunem . Daca ai abilitatea sa faci un catralion de fire de par sau ai citit/testat pe undeva ca daca intinzi cu guma creionul poti obtine un anumit efect , nu ai facut nimic , daca ajutat de acele abilitati acel portret nu exprima nimic .
Trebuiesc astfel cautate particularitatzile ce caracterizeaza acel obiect ( portret) , care il fac sa fie ceea ce este il evidentiaza .
Acesta este si motivul pentru care postez multe fotografii sau incerc sa atrag atentia asupra anumitor detalii specifice .
Aceasta postare a fost editata de dany: 27 March 2015 - 01:46 PM