P 51 Mustang Airfix 1/72
Postat 16 March 2015 - 09:48 AM
Asta ar fi a 2-a macheta a mea.kitul este de fapt un set de la Airfix,alcatuit din P 51 Mustang,109 Bf E 4 si Spitfire.
Cum totul e la nivel de "relax" (relax asta e de forma,cred ca tinde spre obsesie pe-alocuri)nu am inca un aerograf,ma bazez pe pensula si mici artificii
Artificiu*=vopsit la spray tub.Prima gresala majora a fost grunduirea(tot spray)a machetei.Mi-a dat prin cap sa grunduiesc o piesa,apoi acel Silver.dupa ce vopseaua s-a uscat si am aplicat lacul mat acesta a scos in evidenta acel maro al grundului(habar nu am de ce si care ar fi explicatia)E totusi ok ca nu m-am apucat de lacuit intregul proiect.Ma gandesc sa aplic la pensula lacul.e singura varianta de altfel.
Proiectul e inca in desfasurare.in prezent ultima poza reprezinta punctul in care ma aflu.
Am "incurcat" putin voit culorile...anume am ales schema de vopsire "Red Tails"
Urmeaza inmatricularea si...Daca ma tzine instalatia,un panel wash(am in plan un amestec de sapun lichid cu negru tus)
Vedem ce iese
Pentru orice tip de corectie..sfat..sunt ochi si urechi!Va multumesc!
Sanatate si sport tuturor!
Postat 16 March 2015 - 12:51 PM
Sa auzim de bine!
Postat 17 March 2015 - 01:43 PM
Totusi...ma intreb care sa fie explicatia pt"transparenta"silverului.Sa fie din cauza grundului...??!Am cautat un tub cat de cat calitativ...(nu stiu daca am dreptul sa-i fac reclama aic)e acel tub pt Grafiiti-uri
Mai am o varianta..si anume lacul ce-l ofera acelasi producator.Am sa fac o proba in urmatoarele zile pe o piesa mica sa vad cum se comporta.
Postat 18 March 2015 - 03:19 PM
Cu siguranta e nevoie si de "ciurucuri" acolo deci...de ce nu as participa?!?
Sanatate multa!
Postat 18 March 2015 - 06:49 PM
sven_ss, la 16 March 2015 - 02:49 PM, a spus:
imageRTS0001.jpg Picture3_vallejo_model_wash_B.jpg
*nu mi-a dat prin minte treaba cu negru after*...BEFORE poate
Domnilor, eu cu washul de la vallejo mi-am luat teapa. E derept ca al meu e qiuck-dry, dar daca dai pe o suprafata mai mare, pana apuci sa-l stergi risti sa ti se intareasca (vopseaua, evident), si-l mai stergi din parti. Eu functionez ori cu vopsea obisnuita, diluata mult+sapun, ori cu washurile email de la AK. wash email, pe lac gloss (acrilic, no problem), merge struna, se usuca mai greu si ai un control f bun asupra lui (poti sa-l incarci in mai multe straturi, iar ulterior sa-l corectezi). deasemenea, ak ofera mai multe washuri, f realiste (engine oil, fuel stains, etc)
Aceasta postare a fost editata de pruteanucristian: 18 March 2015 - 06:51 PM
Postat 18 March 2015 - 08:34 PM
Postat 29 March 2015 - 05:37 PM
A avut insa vreodata "Old Crow" coada si botul vopsite astfel?
Ma duce cu gandul mai degraba la aparatele pilotate de aviatorii negri ( ...e drept are un nume ... ).
Tineam minte ca B6/S avea in varianta argintie doar directia vopsita rosu iar caserola elicei rosie cu o banda galbena si primul inel al botului rosu cu sah galben .
Aceasta postare a fost editata de dany: 29 March 2015 - 05:39 PM