Kit KP 1:72 numarul 001, anii se vad, interior inexistent( am sa incerc sa înghesui 2 scaune de la un MiG29 ParcModels), totul in pozitiv. Bineinteles ca nu am sa ma apuc de regravat sau alte minunatii, la care sunt buni altii aici pe forum. Deasemenea nu vreau sa discut prea mult despre corectitudinea reproducerii miniaturii de catre cehi, pe mine nu ma prea mănâncă palmele cu add-onuri.
Foto cutie, culee, decal inutilizabile, nu am hotărât daca o sa fie aluminiu cu stele sau usn ghost grey cu cocarde.
Gata! Pe data viitoare cu actualizare lucrari.
Am decis sa nu folosesc scaunelele si pilotii furnizati de catre KP, ci o pereche de scaune si console de la un MiG29 mort. Vopsit interior cu Blue Green Vallejo, centuri tăiate din Tamiya tape, o sa le colorez in kaki. Oricum prin cupolă se vede totul distorsionat si nici nu am cum sa o fac deschisa. O sa am nevoie de mult chit si pilă si cu toatee încercările mele nu cred ca am cum sa evit distrugerea multor linii de panou(in pozitiv). Astfel că, am hotarat sa il epilez complet, vor ramane doar liniile zonelor mobile. Spatiul pentru contragreutati este foarte mic, find nevoit sa ma folosesc de zona din spatele scaunelor, totul lipit cu vinavil. Pentru zona exhaust, care in kit e doar o gaură am tăiat pe măsură un pai de băut si l-am vopsit cu natural steel. Nu am numere negre si am sa le folosesc pe cele din foaia kitului pentru 42, aluminiu cu stele. (Probabil noi nu l-am avut pe 42, dar nu am nici 5,6 sau 7 negru).
După o discuție constructivă cu goposaurus si Mgc151184 am ajuns la câteva concluzii:
L-29 1968-1975: aluminiu; stele pe derivă, fuselaj, intrados; bot rosu; tips aripi rosii; antireflex negru mat.
L-29 probabil1975- 1985: aluminiu; stele pe derivă, fuselaj, intrados sau derivă, intrados, extrados; banda rosie pe fuselaj; tips aripi rosii; banda antireflex negru mat.
L-29 dupa '85: USN Ghost Grey, cocarde pe derivă, intrados, extrados; banda rosie fuselaj; tips aripi rosii; banda antireflex negru mat.
Toate cu numere roșii
Incepusem sa gravez cateva panouri in zona cockpitului, dar am renuntat, nu am sculele necesare. Liniile deja incise, marcate cu rosu vor fi chituite. Asa ca acum urmeaza operatiunea Depilarea.
In plus, o sa dau jos pitoturili si antena, urmand sa le inlocuiesc poate cu ac de siringa ceva, vad eu.
Aceasta postare a fost editata de sven_ss: 09 March 2015 - 02:39 PM