Nasul unde nu ferbe oala
#22
Postat 09 August 2006 - 06:48 PM
Imi plac mult, mai ales cea cu camuflaj de iarna !
Improvizatia cu "trunchiurile subtiri de copaci" foarte inspirata.
Poate dai jos lazile de pe capota ... :-?
Felicitari !
Am si eu o nelamurile/intrebare: nu e prea groasa antena ?
Asa, strict vizual, pare ca un par, rigid ....
#23
Postat 09 August 2006 - 06:52 PM
Z-mare, la Aug 9 2006, 03:06 PM, a spus:
O mica paranteza: in timp ce la adunam, vine o batrinica si ma intreaba: la ce-s bune maica, la ceai? . Ei, pas de-i raspunde, ca nu la ceai ci la ...machetism
Baba aia era Misu Gainusa deghizat ... :hammer:
Bag mana in foc .. !!
#24
Postat 09 August 2006 - 08:55 PM
Da, trebuia sa ma gindesc inainte la cutii! Sint lipite si nu prea mai merge sa le dau jos! Poate intr-o mica dioarama sa se schimbe situatia, adica cutiile alea sa para puse acolo, asa provizoriu!
#27
Postat 10 August 2006 - 05:08 AM
EXCELENT ! Sunt minunate, dupe ce o sa transpiri la Do335-urile alea, sa mai faci "eseuri" d'astea brailliste !
Iar pentru cadoriseala cu bagajele rasinoase, nici ca se putea "multumire" mai faina !
Lada aia mare... era plina cu sticle de bere in ghiata pisata... nemtoteii erau in pauza si le trebuia la indemana...
Sa nu le dai jos, altfel se supara Fritzii pe matale !
#28
Postat 10 August 2006 - 08:04 AM
Am si eu un 222 de desert "in developing" dar nu reusec sa lucrez nimic vara asta se pare...
Cat despre crengutele alea, le zice "fascine", din italiana, se pare ca de acolo vine si cuvantul fascism (simbolul fascistilor fiind chiar un astfel de buchet de crengute...)
P.S. Ce fain ar fi daca le-ai gasi si cate o mica baza...Incearca cu cate o bucata de polistiren extrudat, cum am facut la sd.kfz.260-ul meu, e ieftin si simplu.
#29
Postat 10 August 2006 - 08:57 AM
Ahmed, la Aug 10 2006, 08:04 AM, a spus:
In liceu proful de istorie ne-a spus ca vine de la latinescul fascia care inseamna nuia, era de fapt o nuia simbolica pe care o purtau patricienii in mana, exact cum tinem noi un bat la munte De aici intr-adevar vine cuvant fascism.
Si o intrebare pentru Z-Mare, din curiozitate: cum ai facut sefu' plasele de la Sd.kfz 260, Divizia Grossdeutschland, primul blindat care se vede in poze?
#31
Postat 10 August 2006 - 09:50 AM
Citeaza
FASCÍNĂ, fascine, s.f. Mănunchi de nuiele sau de ramuri subţiri, legat din loc în loc cu sârmă, uneori umplut cu piatră, moloz sau pământ, folosit la întărirea terasamentelor, la construirea digurilor sau a drumurilor în regiunile mlăştinoase şi la alte lucrări făcute în terenurile desfundate; fascie1 [Var.: faşínă s.f.] – Din it. fascina, fr. fascine.
Citeaza
FÁSCIE, fascii, s.f. l. (La pl.) Mănunchi de nuiele de mesteacăn, legat cu o curea, având la mijloc, în partea superioară, o secure şi purtat de lictorii care însoţeau pe unii magistraţi romani. 2. Fascină
#32
Postat 10 August 2006 - 12:07 PM
Foarte reusite Z-mare!
Am sa ma duc totusi un pic la extreme si am sa spun (am spus si atunci) excelent folosite cracutele si arata superb pe macheta. Asemanarea acelui manunchi de "craci" cu unul de fascine este pur si simplu intamplatoare. "Cracile fascinelor" nu sunt mai groase decat un deget (am lucrat cu asa ceva la mandrul Canal :-x ) spre deosebire de cele de pe masina care au aproximativ 1mm - 1mm si ceva. Adica, real, ar avea ~70 - 100mm.
Asta la extrema de sus. La cea de jos se afla doua dintre cele trei roti de rezerva, respectiv cele neinvelite cu folie de plumb. Ei bine, la alea doua, producatorul a avut grija sa arate (daca le folosesti ca atare) ca niste puluri de table (table din alea cu zaruri, nu din alea cu nituri).
Bafta!
#33
Postat 10 August 2006 - 01:20 PM
Am mai vazut o astfel de legatura, intr-o poza facuta in desert, acelea insa erau mult mai subtiri, pareui mai degraba trestii si banuiesc ca erau folosite in caz de impotmolire in nisip.
Cit despre husele rotilor de rezerva, e si aici o ...discutie. Am vazut in multe fotografii aceste huse destul de bortoase, atirnind in partea de jos. Banuiesc ca intre huse si roata erau virite oarce acareturi, boarfe de, trebuia folosit fiecare locsor!
#36
Postat 10 August 2006 - 02:40 PM
Pe de alta parte stau in c..r si ikmi pun intrebari retorice de genul: eu cand o sa fac ca nenea Alexandru ???
Foarte frumos, ce sa mia zic ca au zis altii destul... :hammer:
#38
Postat 10 August 2006 - 11:37 PM
Si iata ce se ascundea in colectia Wurgerului cel hraparetz.
Eu nu-mi pot permite sa descriu ce a facut altul la model dar am sa va atrag atentia la locurile din care a sarit vopseaua si se vede otelul (care nu e argintiu); la felul in care decalul nu a facut silvering (cat a fost el de mic si de aer inghitzitor)...