Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe Net , Martie 2015 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe Net , Martie 2015

#121 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 31 March 2015 - 09:38 PM

Citeaza

unii zic că de fapt marina și aviația erau cele mai îndoctrinate arme.

Babacu eu as dori sa te contrazic aici :friends: , in ceea ce priveste aviatia .
In primul rand , fundamentul ..Pilotii germani erau atrasi la aceasta arma in primul rand din pasiune pentru zbor si nu din crez / ideologie politica .
Apoi sint foarte multe cazuri (mai multe decat in ce priveste Wehrmacht-ul) cand pilotii germani refuza chiar si sub amentzari sa indeplineasca ordine punitive la adresa populatiei civile , prizonierilor, militarilor din tarile ocupate , foarte adesea pe Frontul de Est . Exista cazuri in care comandanti cu prestigiu au fost mutati in spatele frontului sau trimisi in alte zone mai linistite fiindca refuzau categoric sa participe la ordinele directe de a contribui la decimarea populatiei rusesti sau a celei evresti ,in est . Alte exemple cum ar fi refuzul unui intreg grup de vanatoare de a mai purta simbolul svasticii pe coada avioanelor lor din cauza mutarii comandantului lor pe motiv ca era casatorit cu o evreica . Refuzul de a indeplini ordine directe , chiar si sub amenintare de a trage in parasutisti, aviatorii ce se salvau cu parasuta . Diverse cazuri de rebeliune si refuzul unor comandanti de a-si trimite la moarte sigura aviatorii atunci cand avioanele nu mai puteau face fatza din cauza vechimii acestora (comandantul si adjunctul au plecat la lupta singuri/neinsotiti pe cele mai obosite avioane impotriva cvadrimotoarelor americane) . Apoi atitudinea multor piloti diferita de imaginea impusa soldatului german in acele timpuri (ironismul ,sarcasmul ,zefemeaua la adresa regimului /partidului). .. etc..

Citeaza

Și apropo de parașutiștii sovietici, îmi aduc aminte ce uimit am fost cînd am văzut prima oară filmulețe cu ei zburînd și lansîndu-se prin alunecare de pe aripile avioanelor TB-3
:-D Si mie mi s-a intiparit profund in memorie acea faza . Ce-am mai ras cand i-am vazut . Erau ciorchine chiar si pe avion ... ce experientza trebuie sa fi fost ...

Aceasta postare a fost editata de dany: 31 March 2015 - 10:22 PM

#122 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 31 March 2015 - 10:18 PM

He he.
Dany...n-ai prins ...poanta.
Eu ma refeream la pilotii din prezent; mai precis , copilotii.
Sa zicem la cei de la...Germanwings.
Stiu ca sunt putin...cabotin.
Babacule...chestia aceea era o anecdota, nu-i asa ? :-o
Adica un Mercedes (Daimler Benz) cu motor...Renault ? Vorbesti serios ?
Atunci de ce as plati 40.000 de euro pe un C Klass, cand as putea cumpara un Megane, cu mai putin de jumatate pretul ??
Nu vreau sa supar eventualii colegi de forum proprietari de Renault, dar...

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 March 2015 - 10:21 PM

#123 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 10:26 PM

Citeaza

He he.
Dany...n-ai prins ...poanta.
Eu ma reteream la pilotii din prezent; mai precis , copilotii.
Sa zicem pe cei de la...Germanwings.

A, :-D .
Dar nu era austriac si cu bunici romani (?) din ce mi-au spus ai mei ( care se mai uita la tele) . S-o tzacanit saracu acolo ,la a 3 generatie ,probabil cand o dat de bine l-o luat depresia :lol: .
... Oricum cred ca nu mai dau prin Austria/Germania fara vreun "Red Bull" la mine...

Aceasta postare a fost editata de dany: 31 March 2015 - 10:47 PM

#124 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 31 March 2015 - 11:22 PM

Eu nu n-am gandit la RedBull(iti da aripi) :-(
La vara plec in vacanta,am deja rezervarile si biletele de avion sunt platite. Zbor cu...Lufthansa; pana la Neapole, via Munchen.
Sper sa nu-l mai apuce damblalele pe vreunul ! :help:

#125 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 11:34 PM

:lol:

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 5