Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe Net , Martie 2015 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe Net , Martie 2015

#101 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 30 March 2015 - 06:59 PM

Niki, dacă mi-amintesc bine, textul era ceva de genul "Aglomeraţie pe Calea Victoriei īn timpul războiului". De-aia am zis şi eu că e "īn timpul războiului".

Şi o poză cu o improvizaţie pe care, sincer să fiu, n-o prea īnţeleg:

Imagine atasata: 5395829094_4ac36f3a27_o.jpg

#102 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 30 March 2015 - 07:45 PM

Vezi postareaflorin44, la 30 March 2015 - 06:59 PM, a spus:

Niki, dacă mi-amintesc bine, textul era ceva de genul "Aglomeraţie pe Calea Victoriei īn timpul războiului". De-aia am zis şi eu că e "īn timpul războiului".

Şi o poză cu o improvizaţie pe care, sincer să fiu, n-o prea īnţeleg:

Atasament 5395829094_4ac36f3a27_o.jpg

Lipsa piese de schimb = remotorizare. Poza este din timpul razboiului din Kosovo.

#103 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 30 March 2015 - 08:02 PM

Florin,

Pana una-alta iar ai postat o imagine dar niciun link de unde ai luat-o...

#104 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 30 March 2015 - 11:53 PM

https://www.youtube....d&v=GbTXWXj2CYE

Un link de pe Ro Military . Se pare ca a aparut si noul BMP pe sasiu de Armata .(BMP 15)
E foarte uratzel , fatza de masinariile lor din anii '70 . Sa vedem cat e de practic
Ma intreb de ce nu au folosit pentru acest proiect ( Armata) o masina cu motor in fatza , pentru a-l putea transforma mai usor dupa necesitati ( Tanc , BMP , artilerieautopropulsata *). Ceva gen Merkava .
Schimbau doar armamentul ,inlocuind plafonul cu inelul turelei cu unul adegvat rolului pe care l-ar fi indeplinit .
--- * Aici ar fi fost mai interesant ,ma gandesc ca probabil ar fi fost necesare anumite kituri de ranforsare a suspensiei sau roata din spate pivotanta ( ca si la autopropulsatul acela ucrainean ,sau vreun plug(grapa) in spate ,etc.

#105 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 12:03 AM

Oricum sasiul ,spun eu ,seamana cu cel de Leo la o prima vedere .Cine stie ce schimburi de experienta or fi avand cu germanii . Ma gandesc aici la motor , cutie de viteza , tranmisie , tipuri de blindaj , electronica , computere pentru armament , etc . Nu m-ar mira avand in vedere ca nemtii le antrenau si soldatii . Imi vine in minte colaborarea stransa , clandestina ,a rusilor cu nemtii din perioada interbelica , ce a dus pana la urma nu doar la aparitia unor noi masini de lupta dar si a tacticilor puse in practica ulterior in WW2 .

Aceasta postare a fost editata de dany: 31 March 2015 - 12:04 AM

#106 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 31 March 2015 - 07:57 AM

Salutare !
@ Camarade Dany dihania de care vorbesti (acel BMP 15 ?!! cum de sarira tocmai la 15 la BMP ) e cam diferita de Armata . Sasiurile cu galetii si restul trenului de rulare seamana dar dupa aceea apare o diferenta mare de tot ! Cel putin eu vad ca asta are motor pe fata ca la Merkava ! Tancul insa are motorul tot pe spate !!!! Acu asta de aparu eu mai degraba l as incadra ca o Merkava ruseasca o "corcitura " intre BMPT si BMP De fapt la cum are turela pozitionata pe spate la prima vedere pare a fii un pic cam dificil sa imbarce si debarce si infanteristi ! Dar ramane de vazut pe viitor ce si cum ! Mie asta mi se pare ca va fii o masina de lupta de insotire sprijin gruparii de tancuri !! Pentru viitoarea masina de lupta a infanteriei BMP rusii vor scoate Kurganets 25 !!! http://www.military-...urganets_25.htm Asta deja este si ea in carti pt 9 mai !!! Cred ca sunt multi care asteapta sa vada respectiva parada din 9 mai a rusilor !! Pana atunci mai apare catesceva o poza , un filmulet care sa tina fiertura in care stau unii ca ce vor mai scoate rusii sau altii care precum vb romaneasca cu vulpea ce nu ajunge la struguri se vor "autolinistii ' cu vechea meteahna cum ca rusii is prosti si nu s capabili de nimic astea deja desii is aparitii noi is fumate bla bla !
Inca ceva Dany ai ceva sigur cum ca nemtii i au instruit pe rusi ?! Eu stiu ca le au facut.niste poligoane dar mai mult ma indoiesc . Oricum intr o vreme rusii participau la unele exercitii nato sau cu diferite state nato . Posibil si colaborari pt tehnica de varf dar nu cred ca de genul in care rusii sa cumpere niste componente de care acum nu ar mai putea beneficia si acum sunt cu productia in pom dupa cum zic unii !!!
Amu om traii si om vedea ce va fii pe 9mai !!! Sanatate si cer senin !

#107 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 31 March 2015 - 10:03 AM

Inca ceva Dany ai ceva sigur cum ca nemtii i au instruit pe rusi ?! Eu stiu ca le au facut.niste poligoane dar mai mult ma indoiesc . Oricum intr o vreme rusii participau la unele exercitii nato sau cu diferite state nato . Posibil si colaborari pt tehnica de varf dar nu cred ca de genul in care rusii sa cumpere niste componente de care acum nu ar mai putea beneficia si acum sunt cu productia in pom dupa cum zic unii !!!

Salutare bunule Caporal.
Dany se referea la perioada de dinainte de inceperea ww2.
Intr-adevar, nemtii au "exportat" anumita tehnologie militara catre sovietici, inainte sa inceapa balamucul general.; acum, cata au exportat si cata au furat rusii...este o poveste la care inca se mai discuta.
In vremea in care germanii nu puteau detine aviatie militara,in baza Tratatului de la Versailles, pilotii lor se antrenau in scoli germane deschise pe teritoriul Uniunii Sovietice.
Nemtii cu rusnacii erau buni prieteni si pe plan politic si isi imparteau Europa, o imparteala din care faceam parte si noi,Romania. Prin pactul Ribbentrop Molotov, incheiat in 1939, Regatul Romaniei urma sa piarda Basarabia, asa cum se stie,desigur.
In 1940 (28 iunie, parca),atunci cand bolsevicii au dat tarii noastre ultimatum, pe langa Basarabia, mai aparea si Nordul Bucovinei(mai tarziu data Ucrainei, unde se aflta si in prezent), ceea ce a fost o surpriza pana si pentru germani (ei nu "semnasera" asta, insa stalin a gasit de cuviinta sa puna singur conditia.).
Cat despre Tarile Baltice si Polonia...asta iarasi se stie.
Bun.
Deci: nemtii si sovieticii erau buni prieteni, am putea spune chiar aliati, rusii "dadeau" petrol, iar nemtii livrau tehnologie militara (chiar arme,ca de pilda bombe de aviatie)-nu vreau sa intru in detalii.Cat despre aceasta "buna prietenie"...de fapt se cunoaste ca atat unii,cat si ceilalti, se pregateau de un razboi,intre ei.Hitler dorea sa desfiinteze Rusia, iar stalin sa ocupe Europa.Razboiul a fost,practic, de neocolit, doar ca nemtii au tras "primul foc'
Ce a urmat...se stie.

#108 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 342
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 31 March 2015 - 10:55 AM

Ai uitat să adaugi că inclusiv trupele de tancuri se antrenau īn U.R.S.S., strategiile lor acolo s-au dezvoltat.

#109 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 11:39 AM

Da, este adevarat, si trupele de tancuri au fost "gazduite" pe teritoriul sovietic.
Colaborarea dintre cei doi tirani, cu regimurile lor cu tot, a imbracat mai multe forme si parea atat de ...buna, incat stalin , in iunie '41,pur si simplu n-a vrut sa creada ca Hitler chiar il ataca.Era convins ca "aghenturile straine/capitaliste" incearca sa dezinformeze si sa destrame "prietenia de nezdruncinat" dintre cele doua popoare.
Nu vreau sa intram in detalii, pentru ca nu este cazul aici, in topicul acesta.
Oricum,istoria ( in primul rand cea nationala) pe care o avem si o putem discuta astazi, cu zeci de ani in urma era un subiect tabu.

Un exemplu de istorie falsificata, mituri,etc:

A fost supralicitată multă vreme o pretinsă zicere a lui Lucreţiu Pătrăşcanu într-un discurs ţinut la Cluj, în faţa studenţilor, în anul 1946. Lui Pătrăşcanu i se atribuie fraza “înainte de a fi comunist sunt român” când, în realitate, el a spus “sunt comunist pentru că sunt român”. Propoziţia cu pricina i-a fost răstălmăcită lui Pătrăşcanu de însuşi călăul său, Gheorghe Gheorghiu-Dej, care voia să îl acuze astfel de naţionalism într-o perioacă când cuvântul de ordine era “internaţionalismul proletar”.

fragmentul,pentru cei care vor sa-l citeasca complet, l-am desprins de aici:
http://www.historia....re-iu-p-tr-canu

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 March 2015 - 12:32 PM

#110 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 31 March 2015 - 11:57 AM

Vezi postareadany, la 31 March 2015 - 12:03 AM, a spus:

Oricum sasiul ,spun eu ,seamana cu cel de Leo la o prima vedere .Cine stie ce schimburi de experienta or fi avand cu germanii . Ma gandesc aici la motor , cutie de viteza , tranmisie , tipuri de blindaj , electronica , computere pentru armament , etc . Nu m-ar mira avand in vedere ca nemtii le antrenau si soldatii .

Don Longinus eu de la asa ceva am plecat cu intrebarea respectiva !!! Ca , prietenul Dany contnua cu " imi vine in minte .... "
Despre buna colaborare a nemtilor cu rusii inainte de WW2 stiam catesceva ; mai ales ca germanii si au creat Fallschimjagers dupa ce dl Student a studiat bine cam cum si au creat rusii diviziile aeropurtate , care la declansarea ww2 erau cele mai puternice si numeroase ca astfel de arma doar ca nu le au folosit asa cum le era destinatia ! Nemtii insa au furat meserie si le au folosit .
Revenind la ce intrebam eu , si vb si camaradul Dany se pare ca germanii si rusii revenisera la o foarte buna colaborare economica intre cele duoa foste tari beligerante ! Cand au inceput sanctiunile cei care le au facut noile poligoane chiar au refuzat la inceput sa se supuna pt ca pierdeau bani abia apoi s au conformat !!!!
Dupa parerea mea cred ca Germania si Franta deabia asteapta sa se linisteasca apele in zona pt a revenii la colaborari cu rusii !!

Si daca tot am citat ce spunea colegul Dany , despre colaborare as vrea doar sa spun ca un coleg ( ce este de prin Mapn ) de pe acel blog spunea intr o postare "germanii si rusii au fost si sunt singurii ce se s au /se pricep sa faca tancuri , restul s au luat dupa ei " si cred ca omul cam stie ce spune !

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 31 March 2015 - 12:03 PM

#111 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 12:43 PM

Bunule Caporal,inteleg.
Cat despre colaborarea pe plan economic dintre cele doua state (ce ma enerveaza limbajul acesta !! ), da a fost reluata , pana intr-acolo incat fostul cancelar german Gerhard Schroder a ajuns presedintele consiliului de supraveghere (nu ma intreba ce dreaq e asta, dar cu siguranta ca este un job platit regeste, presa europeana vorbeste despre un milion de $ pe an) la... Gazprom.
Deci...se poate.
Cat despre tancuri, nu vreau sa-l contrazic pe omul din M.Ap.N dar eu spun ca singurii care stiu sa faca tancuri, sunt(si au fost intotdeauna) nemtii.Exceptii sunt, desigur.
Rusii... nu cred sa fie la nivelul germanilor,decum sa-i depaseasca, decat la schnaps (pardon, vodca) sah, patinaj artistic si balet.
Tot mai cred ca un Jiguli sau o Volga nu se vor compara vreodata cu un Daimler Benz, Audi ori BMW.
S-ar putea totusi sa gresesc.Cine stie ?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 March 2015 - 12:46 PM

#112 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 31 March 2015 - 12:51 PM

Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic dar singurii care au stiut sa faca tancuri - si stiu sa faca - sunt rusii. Ei au fost cei care au achizitionat sistemul de rulare pe galeti cu raza mare (parca christi se numea) de la americani, ei au fost cei care au facut primii blindajele inclinate la 45 de grade (germanii s-au luat dupa T34 cand au facut Panther-ul si au si avut, de captura T 34 pe care le-au utilizat si destul de multe). In anii 50, 60, 70 tancurile americane au fost net surclasate de cele sovietice.

#113 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 01:05 PM

Bogy...de gustibus non disputandum. :hi:
Tu zici ca ei, rusii.
Eu zic ca altii...germanii.
Oricum,americanii NU.
Poate un pas inainte sa fi fost facut cu Abrams-ul lor.
Cat despre proiecte...da, insa sovieticii le-au imprumutat de la altii.Totusi ,Christie era...american.
De fapt cam peste tot in tehnica, sovieticii au copiat,furat,spionat,etc.
Exista insa un domeniu in care pana si americanii ii recunosc superiori: cursa spatiala,si in special rachetele purtatoare ...Energhya,parca asa se numesc.Ei,acolo da.
In rest...sincer prefer tehnologia germana decat pe cea sovietica...si asta cam in toate ramurile tehnicii militare (ca despre asta vorbim).

#114 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 04:24 PM

Citeaza

Cel putin eu vad ca asta are motor pe fata ca la Merkava ! Tancul insa are motorul tot pe spate !!!!

Salut , camarade . :wave: Mie mi sa parut ca e exact acelas sasiu ca si cel al tancului , dar intors cu spatele . Adica merge cu spatele inainte , cum ar veni .La partea din spate au adaugat un blindaj in unghi ,( >) iar in partea din fatza au amenajat compartimentul pentru trupa .
Legat de colaborarea , poate nu chiar antrenamentul efectiv al soldatilor rusi ,de care faceam referire .
Ma refer acum la vremurile noastre.
Citisem pe undeva , dar chiar nu mai gasesc respectivul pasaj , cum ca soldatii rusi veniti in Crimeea in actualul conflict pareau ca imprumutasera ceva din tacticile /"miscarile" trupelor speciale germane ,sau ca oricum difereau de tacticile lor obisnuite ,iar aceasta m-a dus cu gandul ca ar fi posibil o colaborare mai extinsa intre cele doua state si spre nivelul tehnologiilor .
Posibil sa ma fi inselat ,sau sa fi fost o dezimformare , desi , adevarul e ca nu stim exact ce intelegeri s-au fi semnat intre cele doua ( poate mai multe >Franta) state ce au permis unirea celor doua germanii si evolutia ulterioara a europei.

Aceasta postare a fost editata de dany: 31 March 2015 - 04:56 PM

#115 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 05:31 PM

Citeaza

Tu zici ca ei, rusii.
Eu zic ca altii...germanii.

Longinus eu cred ca trebuie luat in vedere si tactica sau doctrina si deasemenea mediul in care trebuiau sa evolueze acele masinarii .
Englezii bunaoara au fost chiar "tatucii" noului concept intuind foarte corect felul in care se vor purta mai tarziu luptele de blindate , dar s-au fraierit , pastrand o doctrina invechita .Sau cum ar spune ...neamtzul > "Ghinion." :pardon:
Americanii erau tributari unui concept invechit si unei rigori de comanda ce nu permitea flexibilitatea manevrelor in teren si asta sa vazut mai tarziu,in ciuda cantitatii de armament pe care-l produceau . Daca nu ma insel , abia in primul razboi din golf au schimbat tactica .
Nemtii se pregatisera pentru un razboi de scurta durata foarte rapid ,in conditiile purtarii luptelor in spatiul european ,astfel ca blindatele lor corespundeau acelui concept .
Aici nu trebuie uitata instructia echipajelor si a nivelului de comunicatie intre centrul de comanda si trupe ce oferea si un nivel ridicat de flexibilitate si manevra .

Cu rusii e mai interesant , fiindca acestia zice-se se pragateau pentru invazia europei , iar blindatele lor erau corespunzatoare (aproape perfecte) unui astfel de razboi , din toate punctele de vedere ( a doctrinei , tacticii , conceptului , constructiei , fabricarii) .
Parca pe RoMilitary citisem un articol foarte interesant care dadea drept cauza a esecului major al apararii rusesti de la inceputul atacului german ,tocmai faptul ca unitatiile erau asezate in dispozitiv ofensiv ( deci pregatite pentru atac) si nu defensiv ( pentru aparare) .
Sufereau insa la instructie, comunicatie si flexibilitate , mai mult din cauza regimului (controlului acestuia) care reusea sa anuleze avantajul dat de concept sau tactica .

Aceasta postare a fost editata de dany: 31 March 2015 - 05:49 PM

#116 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 06:14 PM

.

Aceasta postare a fost editata de dany: 31 March 2015 - 06:18 PM

#117 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 31 March 2015 - 06:19 PM

Dacă interesează pe cineva un convertor de culori, există şi varianta īn romānă, nu doar īn engleza:

https://play.google....ycolorconverter

Şi apariţii noi de la AIRFIX:

http://www.airfix.com/uk-en/

Aceasta postare a fost editata de florin44: 31 March 2015 - 06:28 PM

#118 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 07:42 PM

Dany,sigur ca da, atunci cand esti dedicat unui anume scop, se presupune ca esti cel mai bine pregatit ca sa-l atingi(cel putin in teorie).
Si daca tot vorbim despre tehnica si tehnologie, chiar aici la "de pe net" in ultimele ore ale acestui topic( maine e deja aprilie ), eu tot mai continui sa-i laud pe germani si tehnica germana ( dar nu si pe toti pilotii lor !!! ), trec intr-un alt domeniu in care au fost cei mai buni din lume si unde,se pare ca vor fi din nou: submarinele.
Este vorba despre noile submarine de atac,cu raza lunga de actiune, Projekt 212 (Dolphin Class), sau U212.
Am vazut un reportaj despre ceva ce se dorea un clasament mondial al submarinelor de atac, in care incercau sa-l stabileasca pe "tata"lor, in functie (si) de silentiozitate si capacitati stealth.In finala au intrat americanii cu clasa Virginia si nemtii cu al lor U212Projekt
Inginerul sef al proiectului german,i-a spus reporterului cam asa:

" cand vorbiti despre clasa Virginia, vorbiti despre secolul XXI; eu va vorbesc despre SciFi"
Si a zambit superior.

Israelul a cumparat 4 sau 5 exemplare de la nemti, ultimul dintre ele doar ce l-au primit de curand.

Uite, o descriere a clasei U212, de pe site-uri dedicate
http://www.naval-tec...ojects/type_212
http://edition.cnn.c...brid.submarine/

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 March 2015 - 07:45 PM

#119 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 31 March 2015 - 08:34 PM

Citeaza

dar nu si pe toti pilotii lor !!!

:-) Mie imi plac mai mult chiar decat cei aliati , nemaivorbind de cei rusi (dar aici e deinteles ) . Nu doar ca erau foarte buni piloti (afara de ultimii 2 ani de razboi si conditiile ce au dus la acea situatie ) ,dar cu foarte putine exceptii erau cavaleri , luptau "fair play" si ce e mai important aviatia era cea mai putin nazificata arma . Ori asta e ceva ! E usor sa fii patriot intr-o democratie , dar e foarte greu sa-ti pastrezi umanitatea intr-un regim dictatorial si sa te lupti atat pentru aceasta cat si pentru tara ta . Iar aviatorii nemti au dovedit asta ,chiar si in perioada victoriilor fulger .
P.s.

Citeaza

( maine e deja aprilie ),

Intai ! ^_^
Sint curios ce o sa apara la "de pe net" :-D ;-)

Aceasta postare a fost editata de dany: 31 March 2015 - 09:01 PM

#120 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 342
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 31 March 2015 - 09:05 PM

”

Citeaza

si ce e mai important aviatia era cea mai putin nazificata arma
unii zic că de fapt marina și aviația erau cele mai īndoctrinate arme.

Citeaza

Tot mai cred ca un Jiguli sau o Volga nu se vor compara vreodata cu un Daimler Benz, Audi ori BMW
acum ca o anecdotă, Mercedes folosește motoare Renault, BMW motoare japoneze, iar motoarele grupului VW nu sīnt chiar cele mai reușite motoare din lume și vorba aia „sufletul” unei mașini e motorul.

Citeaza

mai ales ca germanii si au creat Fallschimjagers dupa ce dl Student a studiat bine cam cum si au creat rusii diviziile aeropurtate , care la declanșarea ww2 erau cele mai puternice si numeroase ca astfel de arma doar ca nu le au folosit asa cum le era destinatia ! Nemtii insa au furat meserie si le au folosit
Rușii nu au mai avut unde să folosească trupele de parașutiști pentru destinația lor normală, īn Polonia și Finlanda nu a fost cazul, apoi au luptat īn apărare, iar parașutiștii au fost folosiți ca infanteriști pentru a umple golurile, o parte din unitățile pe care Stalin părea că le scoate ca prin magie pentru a acoperi teribilele pierderi ale Armatei Roșii, atunci cīnd nimeni nu se mai aștepta, erau tocmai celebrele divizii de parașutiști. Și apropo de parașutiștii sovietici, īmi aduc aminte ce uimit am fost cīnd am văzut prima oară filmulețe cu ei zburīnd și lansīndu-se prin alunecare de pe aripile avioanelor TB-3

Aceasta postare a fost editata de Babacu: 31 March 2015 - 09:13 PM

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi