Directorul ziarului “Le Sport Velocipedique” a organizat primul concurs de “trasuri fara cai” pe distanta Paut de Neuilly – Versailles (31 km) invingator fiind Georges Bouton.
Ar fi fost culmea automobilismului sportiv ca Bouton sa se fi clasat pe locul doi sau trei avand in vedere ca a fost singurul participant.
26 mai 1923 – Franta
Emilie Coquille, directorul fabricii de roti Rudge, Georges Duran, secretar general al Aotomobile Club de l’Ouest si ziaristul Charles Faroux, se gandesc ei, asa, stand la o cafea la o terasa din Le Mans, ca nu ar fi rau sa puna la incercare rezistenta masinilor de serie intr-o intrecere pe un circuit inchis si o durata de 24 ore.
Astfel ia nastere una dintre cele mai mari curse de anduranta din lume.
Invingatorul primei curse este echipajul Lagache – Leonard pe o masina Chenard Walker cu o medie orara de 92 km.
Trecusera 36 de ani de la prima cursa automobilistica.
Date despre cursa de la Le Mnas se gasesc din belsug asa ca nu mai insit cu statistici, masini si piloti celebri, etc., etc., …
Avand in vedere ca sven_ss nu si-a inregistrat ideea de “Campanie” am zis ca nu ar fi rau sa-i copiez formatul asa ca am luat toate aprobarile necesare si m-am folosit de ideea lui michi-ro (sunt un profitor )
michi-ro, la 07 January 2015 - 01:41 PM, a spus:
daca ar fi vorba de o campanie LeMans. Cursa de 24h nu vreo batalie d'alu NeaPoleon...
Deci, prieteni ai cursei de 24 ore de la Le Mans, incepand de astazi este liber la inscrieri pe aceasta tema.
Se poate participa cu orice numai sa aibe legatura cu subiectul iar lucrarile pot fi din orice categorie: automobile construite de la zero, kituri si modificari ale modelelor existente, figurine, diorame, vignete … fara restrictii in ce priveste scara de executie sau materialul.
Cred ca perioada de 90 de ani de existenta a cursei este o sursa foarte buna de inspiratie pentru alegerea unui subiect, a unui moment ce merita sa fie reprezentat.
Ca sa nu facem nota discordanta hai ca perioada de derulare sa fie tot 01 martie – 30 iunie
Cat priveste regulamentul cred ca putem sa-l facem impreuna.
Important este sa nu fie stufos si restrictiv.
Ideile si sugestiile sunt bine venite.
Normal ar fi sa fiu primul inscris dar din cele cateva idei, foarte putine, pe care le am, inca nu m-am hotarat pe care s-o pun in practica.
Spoor!
Aceasta postare a fost editata de LDH: 20 February 2015 - 11:56 PM