Forum Machete,Modelism,Hobby: Hongwell 1:72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Hongwell 1:72

#81 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 18-March 06

Postat 30 June 2008 - 08:00 AM

Ma duc in Selgros de 2 ori pe luna minim. De fiecare data vad marfa "proaspata" la Cararama. Dar, ca de fiecare data, aceleasi dude... Hai sa nu comparam puterea de cumparare a lui Nicoro cu a lui Olaf de exemplu... Daca Olaf ar avea banii lui Nicoro, sunt convins ca ar aduce si ce vrea sufletelul nostru (nu ca nu ar avea o gama infinit mai variata!).

#82 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 30 June 2008 - 08:26 AM

Probabil! Numai ca (,) Cararama nu se uita la purerea de cumparare (generica) a lui Noriel, ci la cantitatile comandate. Importam Cararama de cateva zeci de mii de euro pe an si asta nu inseamna mare lucru. De mai mult nu putem, pentru ca nu se vinde. Intelegi? Ceea ce vezi in Selgros reprezinta importul (nevandut) de anul trecut. In aceste conditii cam cat ai fi dispus tu (ca patron) sa mai comanzi (pierzi).

Noriel importa SI VINDE o gramada de alte brand-uri care merg de 10 ori mai bine decat Cararama. Si asta in conditiile in care preturile respectivelor produse sunt de 10 ori mai mari.

Asta-i piata in Romania. Nenea Olaf nu traieste din machete, si de adus, aduce ce, si cat poate. Adica aduce atat cat considera ca-l tine punga (a se citi atat cat isi permite sa riste/piarda). Si, mai ales, atat cat are chef sa-i dea producatorul.

"Cararama" vinde de (poate) sute de milioane de euro in intreaga lume. Noriel (cu cateva zeci de mii de euro) NU CONTEAZA. Daca au chef sa-ti dea si tie, in general ce le prisoseste, iti dau. Daca nu, nu!

Aceasta postare a fost editata de eugen: 30 June 2008 - 08:30 AM

#83 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior

Postat 30 June 2008 - 09:38 AM

Imi cer scuze daca nu o sa incep sa aplaud ce face Noriel si mai ales ce vinde. Pe mine (pe noi?) ma (ne) doare Cararama. Scuzele aduse aici sunt foarte discutabile. Imi pare rau, dar nu suntem multi din cei ce sciru aici, de ieri, de azi, pe piata, in diverse domenii. Nu s-a reinventat roata cu Noriel & Co. O sa imi rup din timp si o sa fac un mail elegant catre Hongwell, sa vedem si punctul lor de vedere. Si, avand in vedere ca lucrez cu asiaticii de multi ani, stiu sigur ca pentru ei conteaza orice client, cat de mic!

#84 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 30 June 2008 - 12:00 PM

Mai nou, am vazut pe niste produse cararama la 1:43 din Cora o eticheta autocolanta lipita si pe ea NU scria Noriel ci Hyperimpex si mai scria si un numar de telefon 205 36 99. S-a schimbat importatorul? Mai intra inca unul pe piata? Etichete lipite gresit? La acel telefon eu un am reusit sa dau decat de un ton de deranjat/ocupat.

#85 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 30 June 2008 - 12:09 PM

:whistle: Or fi piratii, ca de... Romania-i mare

#86 Useril este offline   ted78 

• Membru deplin
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 06-September 07

Postat 04 July 2008 - 09:26 PM

Apropo de colectii, are cineva un ford thunderbird de la cararama 1/72 varianta decapotabila? daca da se poate niste poze cu habitaclul ca as vrea sa vad dc se poate modifica un hardtop ca decapotabila mai putin prin tara pe la noi.

Aceasta postare a fost editata de ted78: 04 July 2008 - 09:26 PM

#87 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior

Postat 04 July 2008 - 11:08 PM

O sa ma uit daca ii pot da jos acoperisul si daca da, fac si poza.

#88 Useril este offline   AdyAero 

Postat 09 July 2008 - 03:37 PM

Chestia asta ma tenteaza si pe mine (motiv pentru care am luat un al doilea Thunderbird). Nu e rentabil ca l aceeasi masina sa faci 2 matrite, prin urmare interioarele sunt probabil identice. Am observat asta la variantele cabrio/hardtop/softtop.
Bafta cu modificarile si sa ne arati si noua poze :clapping:

#89 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 09 July 2008 - 10:47 PM

A propos de importatorii Cararama din Romānia, am mai multe remarci de făcut:
1. Īn perioada īn care machetele erau aduse de Peak Toys din Cluj-Napoca, oferta era mai bogată şi calitatea produselor mai bună (mă refer aici īn special la scara 1/43, preferata mea), diferenţele īntre produsele importate de Noriel fiind imensă faţă de machetele achiziţionate anterior (īn sensul că produsele importate de Noriel sunt net inferioare calitativ faţă de cele aduse de Peak Toys).
2. Preţurile, pe lāngă faptul că nu se raportează la calitate, sunt net superioare la Noriel (deşi absolut nejustificat).
3. Datorită "exclusivităţii" Noriel, fosta firmă importatoare a apelat la o strategie de marketing care presupune achiziţionarea aceloraşi produse sub alt brand, "Bumi Toys", īn realitate aceleaşi machete Cararama de calitate la preţ extraordinar de bun, importate din Ungaria, īnsă spre regretul meu importă doar 1/72, scară la care am renunţat de ceva vreme (īn Cluj există mai multe magazine care vānd Cararama 1/72 la preţuri de 5 lei bucata, īn cutie de plastic, probabil că le găsiţi pe net la DinoLand - aviz amatorilor).

#90 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior

Postat 09 July 2008 - 11:39 PM

Multumim de info, un drum la Cluj o sa se lase cu cheltuieli :D

Am cautat la DinoLand dar... Nimic...

#91 Useril este offline   AdyAero 

Postat 10 July 2008 - 08:49 AM

Asta cred ca e sait-ul dar nu am vazut rotita de 72 pe acolo :yahoo:
Despre Bumi Cars nu stiu exact care e povstea. Mi-am luat si eu din Ungaria (aproape la orice benzinarie Mol gaseai pe la ~7 lei echivalenti) dar tot Cararama scrie pe cutie si produsele sunt identice. Probabil o strategie de promovare a Hongwell.
Despre calitatea produselor, firma Noriel nu e vinovata aici. La modelele vechi nu se acorda la fel de multa atentie, au inceput sa apara multe modele cu faruri pictate pentru scaderea petului. In schimb cele noi am inteles ca sunt suuuper :clapping:

#92 Useril este offline   ted78 

• Membru deplin

Postat 10 July 2008 - 03:17 PM

Cine ajunge la Cluj si da de modele noi sa dea de veste pe forum iar apropo de modificari sunt posibile, am incercat si la bmw-urile z8 unde se potrivesc piesele, mai greu e la cabrio sa faci zona in care e strans acoperisu dar o sa incerc sa fac un negativ dupa unu apropiat si sa-mi mai torn unu. Orcum modelu cabrio de la thunderbird din cate am vazut eu e galben deci s-ar impune si niste vopsea....

Aceasta postare a fost editata de ted78: 10 July 2008 - 03:18 PM

#93 Useril este offline   AdyAero 

Postat 10 July 2008 - 05:08 PM

Pai nu esti obligat sa il faci galben. Presupun ca il ai pe ala negru, poti sa ii faci partea aia argintie.
iar acoperisul pliat poti sa il faci din cartela telefonica/placa de PP subtire de 0,5-1 mm taiata dupa forma.

#94 Useril este offline   ted78 

• Membru deplin

Postat 11 July 2008 - 09:11 PM

L-am desfacut e f simplu de facut dar trebuie facuta cumva acoperitoarea si parasolarele care se prind pe zona in care se prindea acoperisul, produsul finit ar trebui sa apara cam asa

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 02H_Cyelo07.jpg
  • Imagine atasata: 02H_Cblk07.jpg

Aceasta postare a fost editata de ted78: 11 July 2008 - 09:12 PM

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic