Forum Machete,Modelism,Hobby: Hongwell 1:72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Hongwell 1:72

#61 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 18-March 06

Postat 16 January 2007 - 03:17 PM

continuare:

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Sper sa le putem lua si noi de undeva... Imi plange inima dupa multe dintre ele...

#62 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 16 January 2007 - 04:16 PM

Singurul pe care am putut eu sa pun mana a fost asta:
Imagine postata
am avut in mana mai demult neste Saab-uri dar nu le-am luat atunci... aveam colectie mica de vre-o 10 pe vremea aia... restul... :whistle:
Am trimis si eu un mail la Noriel mai de mult iar recent site-ul www.noriel.ro face un redirect, deci s-ar putea sa ne pasca vremuri grele :-D
Aici se gasesc multe bunatati, poate facem un colet mai mare jumi-juma.

#63 Useril este offline   AdyAero 

Postat 21 February 2007 - 09:36 PM

Toyota RAV4 s-a dat. Restul sunt disponibile :whistle:

#64 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior

Postat 21 February 2007 - 10:13 PM

Ufff, trebuie sa ne vedem cumva...

#65 Useril este offline   AdyAero 

Postat 15 November 2007 - 02:07 PM

In continuare sunt de vanzare:
Imagine postata
Imagine postata
si din spate
Imagine postata
Imagine postata

De la stanga la dreapta: Alfa Romeo 156 Sportwagon bleu metalizat, Aston Martin DB7 gris metalizat, Ford Focus WRC alb, Subaru Impreza WRC rosu (Toyota RAV4 nu mai este de vanzare).
Pret 4,5 RONi/bucata! Fara cutie, doar cu sistemul de prindere pe baza, anuntul e valabil doar in Bucuresti.

#66 Useril este offline   corgi 

• Membru senior
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 27-November 07

Postat 07 December 2007 - 03:57 PM

Vezi postareaMichael_Wittmann, la 14 Aug 2006, 16:51, a spus:

Ca să nu mai faci pe alţii "mincinoşi"

pun cāteva poze cu Hongwell cumpărate exclusiv din Romānia (Cluj, Bucureşti şi drumul īntre)

Ai cumva si Touareg-ul 1/72 de la Real-X? Ala cu breloc, de care s-a gasit acumn vreun an si ceva prin benzinarii... La 1/72 ce modele de epoca ai?

Poti sa vezi ceva din colectia mea la Auto...

Vezi postareaVIPER, la 16 Jan 2007, 15:15, a spus:

Sper sa nu te superi daca postez aici... Am trimis un mail la Hongwell cu rugamintea sa ne zica exact care e distribuitorul pentru Romania. Domnii de la Noriel m-au ignorat de 2 ori pana acum, si ei apar ca distribuitor. Nu de alta dar uite ce mai produce Hongwell la 1/72 si la noi vin tot timpul aceleasi si aceleasi modele...

Corect, Viper, si eu am acceasi problema... Cei de la Noriel nu inteleg ca mai trebuie sa diversifice importurile... Ma abtin sa mai comentez aceasta atitudine... Eu am luat cele mai multe modele de afara... Ai colectie de 1/2?

Vezi postareaMichael_Wittmann, la 14 Aug 2006, 16:55, a spus:

...

Ai de vanzare ceva dein ce apare in pozele tale? M-ar interesa niste camioane la 1/80... Sau la schimb...

#67 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 07 December 2007 - 04:06 PM

Vezi postareacorgi, la 7 Dec 2007, 15:57, a spus:

Cei de la Noriel nu inteleg ca mai trebuie sa diversifice importurile... Ma abtin sa mai comentez aceasta atitudine...

Vorbim de Cararama?
Sa-ti spun un secret: Cei de la Noriel sunt interesati de produsele astea, din pacate producatorul este sub orice critica. O comanda de import lansata acum vine tocmai la vara! In general ce vezi prin cataloage sunt poze, ca produse ioc.

P.S. In plus, Noriel este importator. Nu se ocupa cu vanzarea lor "en detail".

P.P.S Cam asta e ce mai are Noriel pe stoc.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled_1.jpg

Aceasta postare a fost editata de eugen: 07 December 2007 - 04:28 PM

#68 Useril este offline   AdyAero 

Postat 07 December 2007 - 04:34 PM

Din contra, importatorul este sub orice critica...
Am trimis mai multe mail-uri catre Noriel dar nu am primit absolut niciun raspuns. In Romania se gasesc doar o mica parte din seriile Hongwell, in tarile din Europa si nu numai se gaseste o diversitate mult mai mare de modele. In timp ce in Olanda, Spania, Portugalia, Italia, Germania, modelele noi au intrat deja pe piata. La noi inca se vind seriile de asta vara. Imi aduc aminte de perioada in care Peak-Toys din Oradea se ocupa de importuri. Atunci am reusit sa gasesc modele din seriile clasice (singurele pe care le am eu acum in colectie).
Noriel considera produsele Hongwell niste jucarii de importanta secundara. Vedeti voi aici vreo referire la Hongwell?

#69 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 07 December 2007 - 04:50 PM

AdyAero, lucrez la Noriel - nu la "Importuri" sau "Vanzari" - dar crede-ma ca totusi stiu ce zic. Poate ca asta e politica producatorului fata de Romania comparativ cu "restul lumii". O sa ma interesez mai in detaliu cum sta treaba.

Iar referitor la link-ul dat de tine, gresesti fundamental. Ala nu este un site de prezentare de firma si/sau produse. Are ca target exclusiv copii, si in cu totul alt scop decat cel comercial. Mi-e greu sa explic acum ce e cu respectivul site... Ai totusi dreptate, Cararama nu e pe site si deocamdata asta e din vina mea. Nu am facut poze, si nici n-o sa fac prea curand ;-) . In plus acum sunt in timplu liber... Programul meu s-a terminat la 16.30. Mai vorbim.

#70 Useril este offline   AdyAero 

Postat 07 December 2007 - 05:14 PM

Ha, acum te-am prins ;-) Sper ca nu te-ai suparat pentru cuvintele mai dure de adineauri, dar sunt suparat sa vad coelctionari din restul lumii cum reusesc sa isi gaseasca la ei tot felul de modele dupa care mie mi se scurg ochii. Vreau sa vad si eu un set de masini clasice la vanzare. Ele sunt inca produse de catre Hongwell. De ce la noi nu se aduc ?

#71 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 07 December 2007 - 07:39 PM

@AdyAero:
Te asigur ca e forate greu sa ma superi, vreodata, cu ceva! Sunt de acord ca e extrem de frustrant sa vezi ca la altii "este", si la noi nu! Incearca totusi sa intelegi un aspect: noi nu suntem "ombelico del mondo". Oricat am vrea! Niciodata n-o sa fiu de acord cu asta, m-am certat cu multi pe tema asta, dar... au dreptate...

#72 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior

Postat 07 December 2007 - 07:45 PM

Vezi postareacorgi, la 7 Dec 2007, 15:57, a spus:

Corect, Viper, si eu am acceasi problema... Cei de la Noriel nu inteleg ca mai trebuie sa diversifice importurile... Ma abtin sa mai comentez aceasta atitudine... Eu am luat cele mai multe modele de afara... Ai colectie de 1/2?

Ia vezi aici: http://www.cartula.r...wtopic=1875&hl=

Vezi postareaeugen, la 7 Dec 2007, 16:50, a spus:

AdyAero, lucrez la Noriel - nu la "Importuri" sau "Vanzari" - dar crede-ma ca totusi stiu ce zic. Poate ca asta e politica producatorului fata de Romania comparativ cu "restul lumii". O sa ma interesez mai in detaliu cum sta treaba.

Sa ma ierti, dar un mail de raspuns se poate da... Nici eu, nici AdyAero nu au primit vreun mail. In mailurile mele scriam clar ca vreau mai multe, nu 2. Ma asteptam sa mi se zica macar "lasa-ne". Si eu lucrez la o firma gigantica ce produce (atentie, produce!) componente de PC. Cu toate astea raspund fiecarui end-user care imi trimite mail sau PM pe forumulnostru, chiar daca de fapt eu lucrez strict cu cei 4 distribuitori din Romania.

#73 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 07 December 2007 - 09:01 PM

Vezi postareaVIPER, la 7 Dec 2007, 19:45, a spus:

Si eu lucrez la o firma gigantica ce produce (atentie, produce!) componente de PC. Cu toate astea raspund fiecarui end-user care imi trimite mail sau PM pe forumul nostru, chiar daca de fapt eu lucrez strict cu cei 4 distribuitori din Romania.

Iata un caz fericit si laudabil! Fara misto... "E" unele firme care fac asta, altele nu! Ca n-au de ce!
Cine naiba crede ca Microsoft s-ar incurca sa-i raspunda lu' Gogu srl ot Romania cand intreaba despre viitorul Windows 2010? Sau cand cere 10 licente din viitorul... Incearca sa fii tolerant...

Vezi postareaVIPER, la 7 Dec 2007, 19:45, a spus:

Nici eu, nici AdyAero nu au primit vreun mail. In mailurile mele scriam clar ca vreau mai multe, nu 2.

Cat de multe? 1 box? 2, 3, 5? Voi chiar nu faceti distinctie intre importator si vanzator "cu bucata"?
Noriel vinde prioritar catre marile lanturi de magazine cantiati (cu valorile aferente) care v-ar lasa cu gura cascata. Asta e...
Si ca sa fiu cat se poate de rautacios: cineva dintre noi caruia i-am propus sa vanda produse Cararama, in conditiile valabile pentru oricare client Noriel, a zis "ba pardon, nu mere"! Si va garantez omu' ala ar fi cerut mult mai multe decat "mai multe"

Vreau sa intelegeti ca n-am nici un interes sa sustin sau sa critic cauza "Noriel". Acum si aici exprim o parere strict si personala, care nu implica in nici un fel firma. Si este ultima interventie a mea pe aceasta tema.

#74 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior

Postat 07 December 2007 - 09:40 PM

Vreau 100 de bucati. Imi da firma? Daca ai cum sa vezi primul meu mail o sa vezi ca lista avea vreo 30 de intrari. Nescriind nicaieri limita minima, am intrebat si eu ce si cum, asteptand orice forma de raspuns... Aia e buba la noi, ca nu dam importanta si unui client mic. Cine stie daca e mic... Acum de exemplu o sa iau cu 6-7 euro bucata de afara. Deci o sa dau pe 1 bucata o suma echivalenta cu pretul a 3-6 bucati de la Noriel. Si cum lista are vreo 10 bucati (raritati, ce e drept), si se mai pune si transport, iese de vreo 80 de bucati de la importatorul din RO...

P.S. am lucrat si la importatori, fac foarte bine diferenta... Macar sa fi facut un mesaj de autoreply "va contactam noi", chiar daca asta nu s-ar intampla... Un semn, ceva, ca mailul a ajuns undeva...

Imi zici sa fiu tolerant... De ce? In urma nepasarii firmei Noriel am incetat sa mai cumpar produse cu eticheta lor. Chiar daca ma arde sa le cumpar, caut cai alternative...

P.S. normal ca ce scrii tu pe forum nu are cum sa reprezinte pozitia firmei, e logic. De aia si stam de vorba ;-)

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 07 December 2007 - 09:44 PM

#75 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 07 December 2007 - 10:55 PM

;-) Offf, nenea Viper... sper sa ne intalnim si sa vorbim... E altceva cand vorbim cu vorbe si altceva cand vorbim in scris. O sa intelegi. Poate ne vedem pe 15. Sper sa nu ma injuri prea tare pana atunci...

Incearca sa intelegi ca pe firma n-o intereseaza sa cumperi tu 100 de bucati din modelul X, pentru ca nu poate sa-ti dea asa cum vrei tu.
Produsele vin ambalate in cutii/box continand cate X modele inmultit cu Y bucati din fiecare model. Se vand numai la "unitatea de comanda" (cutii/box).
Adicatelea: 1 box/cutie = X modele * Y bucati * pretul pe model. Mata poti sa comanzi 1-2-3-n cutii/box (unde n e mai mic decat...), dar, marile lanturi de magazine cumpara (cel putin) n*10. In limita unui stoc nu foarte mare, a unor anumite conditii de plata si a unei anumite "bonitati", se face diferenta intre tine si ceilalti.

Avem anumite produse pe care niste lanturi de magazine si le-au dorit si nu le-au primit! Au fost rezervate exclusiv pentru altele... "Nu incerca sa intelegi aceste legi".

Il stii pe Olaf (machete.ro)? Intreaba-l de ce n-a acceptat sa fie vanzator Cararama...

P.S. La chestia cu "autoreply, va contactam noi", strict personal, n-am ce sa zic. Ai dreptate. Poate daca ar fi fost firma mea ai fi primit un raspuns (oarecare). Dar cum spuneam: "Cine naiba crede ca Microsoft s-ar incurca sa-i raspunda lu' Gogu srl ot Romania cand intreaba despre viitorul Windows 2010? Sau cand cere 10 licente din viitorul Win 2010?"

Aceasta postare a fost editata de eugen: 07 December 2007 - 11:19 PM

#76 Useril este offline   VIPER 

• Membru senior

Postat 10 December 2007 - 03:07 PM

Stai linistit, nu am cum sa fiu suparat pe tine. Dimpotriva, tu macar ai reusit sa faci un pic de lumina. Da, am vorbit si cu Olaf. O sa caut alternative pe afara sa imi aduc de acolo asa cum am zis. Ata ete. Buba e ca peste tot deja vad aceleasi si aceleasi modele 1/72 Cararama si nu mai am ce cumpara... Am vreo 80 deja si e greu sa gasesc in RO in magazine ceva ce nu am.

Pe 15 din pacate sunt bagat intr-o cupa de iarna la automodele in miniatura, 1/28. Poate va mutati voi, machetistii statici, dincolo :D

#77 Useril este offline   RyCyU 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 28-June 08

Postat 29 June 2008 - 09:27 PM

Un Vw Passat cat este si dak e cum facem tranzactia?

#78 Useril este offline   saber 

• Membru senior
  • Postari: 214
  • Inregistrat: 25-June 08

Postat 29 June 2008 - 11:09 PM

wow!! super
Pretty collection
good looking

#79 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 30 June 2008 - 12:19 AM

Deci ca sa intelegeti fratii mei colectionari (si eu mi-as lua 10 BMW Isetta si 5 Porsche din alea rosii, dar...):

Noriel nu e firma de pasionati.
Noriel face import si distributie la paradeala. De aici rezulta concluzia ca nu are timp sa raspunda la mailul "nemultumitului Viper" nu din rea-vointa.....Nu, mult mai grav - din cauza ca nu le sare in ochi dintre celelalte 2000 de mailuri cu plangeri care se aduna intr-un inbox parasit.

Pe Noriel, care de fapt e un nene cu mai multe vile si limuzine si amante decat aveti voi masinute in colectie, nu-l intereseaza cate spite are janta gresita de la nu stiu ce troaca, sau ca nu se importa decat Peugeot 206 albastru. Pe el il intereseaza cate peugeoturi adevarate tre' sa traga la nea judecator ca sa-l ierte de frauda ix, sau cate tre' sa impinga la donshoara model Tzuca Perishoara care nu se lasa deloc bagata in asternut.

Daca pentru rezolvarea acestor probleme niste negrii romani de la dansul din firma trebuie sa vanda machete rasuflate din anii 60, sau jocuri de nutesuparafrate rebotezate doi scheleti se trag de piele (si care contin carton in valoare de 30ron), atunci asa se va face.

Care Hongwel ba baieti !?! :wub: :whistle:

#80 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 30 June 2008 - 07:47 AM

:whistle: As incerca sa va explic cum sta treaba cu Noriel si Cararama, din pacate este mult prea mult de povestit. Pe scurt, situatia este (aproape) similara cu cea a machete.ro, parcmodels.ro, nicoro.ro etc., etc. V-ati pus intrebarea de ce nici la ei nu gasiti tot ce vrea sufletu' vostru? De ce sunteti nevoiti sa apelati la moduni? Importul de Cararama se face cam o data pe an.

Ca persoana fizica, (sau mic distribuitor) n-are rost sa bombardati Noriel-ul cu mesaje de soiul: "vreau aia, cand aduceti ailalta?". Noriel este importator si distribuitor en-gros. N-o sa bage niciodata in seama pe cineva care comanda 2-3 cutii cu masinute.

Pe de alta parte, nici pe noi nu prea ne baga in seama porducatorul. Pe de alta parte se importa ceeea ce se considera vandabil.

Aceasta postare a fost editata de eugen: 30 June 2008 - 08:00 AM

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi