Acetona este un dizolvant miscibil cu apa. Deci, fericirea comerciantilor care - o fac - la nemti 3/1 la romani 1/1 cu apshoara si se vinde la gagici.
Acetona - reactiv de analiza este intr-adevar precursor, alaturi de alcool izopropilic, cloroform si alte zemuri volatile.
De folosit ai voie sa folosesti. Singura chestie e ca daca iei "plusieur" blidoane de la o fabrica (chimopar, comchim) aia te pot RAPORTA la organe si te trezesti cu ei la usa cautandu-ti alambicu asa cum a patit Cantacuzino cand si-a luat ceva pe post de combustibil pentru zburatoarele lui.
Control nu inseamna imediat ca pune si coshul pe tine si te baga la "panda". Daca iei un bidon-doua si le arati ca faci avioane si ai depozit de inflamabile acasa ii lasa pe poNpieri sa te amendeze.
Intarire decal-uri
Postat 10 August 2006 - 08:59 AM
Da Wurger, acetona este intr-adevar precursor. Este vorba de trei categorii de substantele-precursor, cele facind parte din ultima categorie pot fi comercializate catre populatie, ca de exemplu acetona, toluenul, acidul sulfuric, acidul clorhidric, eterul etilic, izopropilicul.
Si iacacata ce putem detine, fara sa avem nevoie de prastie la servitul chiftelelor
"Art. 4. - (1) Persoanele fizice şi persoanele juridice pot deţine şi folosi, fără a fi obligate să obţină autorizaţie pentru operaţiuni cu precursori, următoarele substanţe şi cantităţi:
a) acetonă - 2 litri;
b) eter etilic - 0,5 litri;
c) metiletilcetonă - 1 litru;
d) toluen - 2 litri;
e) acid sulfuric - 2 litri;
f) acid clorhidric - 2 litri;
g) permanganat de potasiu - 0,05 kilograme. HOTĂRĀRE nr.540 din 9 iunie 2005
Acum ramine intrebarea lui Cartula: de unde acetona?????
Si iacacata ce putem detine, fara sa avem nevoie de prastie la servitul chiftelelor
"Art. 4. - (1) Persoanele fizice şi persoanele juridice pot deţine şi folosi, fără a fi obligate să obţină autorizaţie pentru operaţiuni cu precursori, următoarele substanţe şi cantităţi:
a) acetonă - 2 litri;
b) eter etilic - 0,5 litri;
c) metiletilcetonă - 1 litru;
d) toluen - 2 litri;
e) acid sulfuric - 2 litri;
f) acid clorhidric - 2 litri;
g) permanganat de potasiu - 0,05 kilograme. HOTĂRĀRE nr.540 din 9 iunie 2005
Acum ramine intrebarea lui Cartula: de unde acetona?????
Postat 10 August 2006 - 11:10 AM
Volans, la Aug 9 2006, 01:05 PM, a spus:
Eu imi inchipuiam ca este acetona(+/- ceva aditivi)...cel putin arata ca (si miroase ca) acetona din laboratorul de chimie din liceu(C3H6O,...remember?)
Daca stau sa ma gandesc bine, ceea ce se vinde in "jmecheriile" alea de sticlute mai are si ceva parfum si niste balarii pentru hidratarea (sigur ca da ... ) unghiilor...
Dimetil cetona, β-ketopropan sau propanona - CH3COCH3 - , popular cunoscuta si ca acetona se poate obtine si acasa cu putin noroc...asta daca exista destui curajosi sa incerce...
Oricum se pare ca acetona este un excelent remover pentru superglue ... de pe maini...ca de pe plastic se ia cu tot cu ... plastic :hammer:
Pentru cine mai vrea INFO
Postat 10 August 2006 - 02:46 PM
1. Future
2. lac Palux sau
Nu stiu daca gasesc ceva in afara de Palux prin Sibiu... dar incerc si prin Timisoara.
Apropo de plastic si acetona de gacici, am incercat sa curat niste super-glue de pe o cabina de plastic (transparent ) de a6m2 si uite ce a iesit.. zici ca au filmat scena xxx din titanic, fix in "zero" ... si super-glue-ul inca mai e la locul lui.
2. lac Palux sau
Nu stiu daca gasesc ceva in afara de Palux prin Sibiu... dar incerc si prin Timisoara.
Apropo de plastic si acetona de gacici, am incercat sa curat niste super-glue de pe o cabina de plastic (transparent ) de a6m2 si uite ce a iesit.. zici ca au filmat scena xxx din titanic, fix in "zero" ... si super-glue-ul inca mai e la locul lui.
Postat 10 August 2006 - 05:07 PM
Oh, my!....
Acum cred ca ai aflat singur(the hard way ) ca acetona (precum si: imensa majoritate a solventilor aromatici, superglue-ul, etc) nu fac casa buna cu plasticul transparent, care devine indata opac dupa un asa tratament. Sincer sa fiu, eu chiar nu cred ca exista vreo solutie sa cureti super glue de pe plastic transparent.
Sper ca mai si o cupola de schimb....
Acum cred ca ai aflat singur(the hard way ) ca acetona (precum si: imensa majoritate a solventilor aromatici, superglue-ul, etc) nu fac casa buna cu plasticul transparent, care devine indata opac dupa un asa tratament. Sincer sa fiu, eu chiar nu cred ca exista vreo solutie sa cureti super glue de pe plastic transparent.
Sper ca mai si o cupola de schimb....
Postat 10 August 2006 - 07:41 PM
Volans, cu putin noroc ar fi! Daca superglue-ul nu a patruns prea adinc in plastic ci doar l-a atacat superficial, dai bine cu o pila fina, apoi cu hirtie abraziva, la ud, de 600, apoi 800 si in final cu 1000. Dupa asta de dai bine pe linga sotie, (amanta, prietena, dupa caz ) si pui mina pe setul acela de trei (patru) dispozitive de slefuit ungiile si dai cu ele pe cupola, in ordinea indicata. La urma ii faci o baie in Future!
Postat 11 August 2006 - 12:57 PM
Era o cupola "te test" la care, dupa ce am vazut ca pata de super-glue si-a schimbat putin culoarea la o contactul cu acetona... am abordat o atitudine de genul "Mith busters" si am scufundat intreaga cupola in sticluta cu acetona.. pentru un timp scurt... trebuia sa cedeze ori plasticul ori super-glue-ul... si rezultatul...