costeo, la 11 January 2016 - 08:18 PM, a spus:
Buna seara!
@Luarentiu
Iti multumesc pentru obseravatii, am trecut deja la remedieri... ma refer la cabestan. Desi e facut dupa ceva studiu si pe mine ma "racaia" inaltimea lui... chiar daca... sunt multe de vorbit aici. Atasez o poza dupa care m-am ghidat, acolo se poate vedea comparativ cu inaltimea unui om din acea epoca (zic eu cam 1.60 m, cabestanul are 26 mm la o scara de 1:60). Il voi micsora cu 2-3 mm... Cota finala trebuie data nu de inaltimea totala ci de inaltimea la care se afla manelele pe care eu o estimez la 1.10-1.20 m.
@Repulse
Salut! Abia astept sa vad cum ti-au iesit ferestrele!
Mda! Din schita asa pare!! Daca ma uit la schita de jos dupa cum sunt desenate acele persoane, cred ca numai in genunchi ar putea intra pe acele intrari bolate! Totusi e o schita facuta cu o adincime mult mai mare decit in realitate!
Nu stiu! Nu ai nici un fel de plan ptr nava?! La un desen facut la scara in desenul tehnic, in spatiu pe trei axe inaltimea unui obiect e aceeasi si in plan apropiat si in cel indepartat, nu?! (Deaia am si dus liniile alea paralele cu puntea)
Tu ai o schita, nu un desen la scara, care nu stiu daca respecta regula! Cred ca te complici prea mult in calcule!
Ca sa nu supar pe altii, imi dau parerea mai mult dpdv estetic, restul ma cam depaseste!
Uita-te si la Bosul cel cu palarie care sta pe scari ca inlatimea intrarii boltate sub puntea aia superioare ii vine deasupra bracinarului! Asa o fi nu zic nu! Deci studiile astea de caz...
Cu respect!
Aceasta postare a fost editata de laurentiu64: 11 January 2016 - 08:59 PM