Repulse, la 26 September 2015 - 01:53 PM, a spus:
Frumos.
Daca te razgandesti poti sa adaugi ornamente ulterior dar arata foarte bine asa.
Ai dat cu ceva ulei pe ea ? Asa imi pare in poza 2 sau poate e mai intunecata.
Ma tot bate gandul sa fac nistre ferestre ca ale tale pentru sib-ul meu...
E dificil ?
Salut.
Iti multumesc inca o data pentru incurajari. N-am dat cu ulei inca, la sfarsit...
... cine stie cand va fi. Nu se uscase inca agentul de innegrire si d-asta apare asa in poza.
Despre ferestre... mdaa... chiar si eu sunt multumit acum... Desi am pus poze la vremea respectiva pun cateva acum cu explicatii... e mult mai usor decat ar putea parea.
1. Baghete de prun(1x2 mm) bine inmuiate indoite intr-un sablon cu ajutorul unui letcon. Prunul este foarte obraznic si trebuie tratat cu rabdare.
2. (aici n-am poze complete) Pregatesti baghete ca pentru gratare. Eu am frezat canale pe o placa de prun groasa de 3 mm iar apoi am debitat baghete de 1 mm grosime. Primul canal, opus cu celelalte, e pentru cuplarea cu bagheta indoita.
3. Am folosit un stand de montaj. In acesta asamblezi si lipesti baghetele frezate si cea indoita.Apoi, cu un cutter am facut mici canale pe jumatatea ochiurilor formate de baghete in care am lipit sarma de cupru de 0,15 mm in prealabil arsa la bricheta ( e nasol daca nu fumezi, masina de frezat poate ai dar cu bricheta e o problema). La finalul acestei etape lipesti peste fereastra deja formata folie rigida de plastic.
4. Se taie capetele de sarma si se extrage toata isprava din stand... (te rogi tot timpul sa iasa fara incidente)
5. Am uitat... in stand folosesti o bagheta pentru aliniere.
In fiecare ochi am pus o picatura de lac de unghii transparent. Si aici e o problema... cumperi un cadou consistent cu oja, lac si altele pentru sotie si ai obtinut lacul de care ai nevoie. Dupa uscare inlaturi tot ceea ce este in plus si finisezi conturul si grosimea. Daca rugaciunile sunt ascultate ajungi la o grosime de 1 mm.
5 dar de fapt 6. Dupa ce indoi alte baghete tot 1x2 mm, eu am folosit nuc (mult mai prietenos), se obtine tocul cu care se imbraca fereastra deja facuta. Acesta bineinteles va fi ceva mai lat decat fereastra.
Acum era timpul de o bere... ma credeam mare modelist ... dar starea asta trece repede de tot.
P.s. Ornamentele o sa le ciuntesc si subtiez si voi mai face o incercare. Iconita nu stiu ce sa fac cu ea inca. Chitul prevedea acolo o poza de hartie cu sfantul Filip.
Aceasta postare a fost editata de costeo: 26 September 2015 - 07:56 PM