AdiP, la 19 February 2015 - 11:28 PM, a spus:
Nu cumva "spaniola" este de fapt un al 3-lea vehicol aflat in fata celor doua din poza lui Horia ? Adica undeva in stanga (in afara) fotografiei lui Horia ?
Argumente:
- este clar ca unghiurile sunt diferite - e adevarat ca nu foarte mult
- vedeti liziera (gardul) care pare sa fie pe malul unui lac (pare sa existe un colt al imprejmuirii in dreptul celor doi copaci din fundal); la Horia este la marginea extrema din stanga pozei la spaniol este mult mai vizibila (mai in cadrul pozei). Ca sa aiba aceeasi vizibilitate a lizierei (si a coltului de care ziceam) in poza lui Horia, ar trebui ca fotograful sa fie mult mai in dreptul masinii si atunci s-ar fi obtinut o poza aproape "profil" (laterala).
- de observat si drumul (sau ce-o fi zona de pamant mai deschisa la culoare) care vine dinspre liziera (mai vizibila la spaniol)
- cred ca in poza spaniolului acel "trunchi" dintre cei doi copaci de pe marginea drumului (mai apropiat de copacul din dreapta) desi pare a fi stalpul de telegraf cred ca este de fapt copacul uscat si golas din stanga extrema a pozei lui Horia
- la Horia lipsesc sticlele de pe cutia laterala din spatele soferului
- fat(z)a soferului lui Horia pare mai prelunga decat la spaniol
- la spaniol este un "barzaune" lipit pe radiator (s-ar putea sa fie de la prelucrarea foto)
- zona alba (harta ??) de sub inchizatorul tunului (la Horia) lipseste de la spaniol
- aripa rotii stanga fata la Horia parca are coltul mai lasat
Ar fi totusi si ceva contraargumente:
- cam seamana asezarea preletelor din spatele soferului (desi la umbre difera putin)
- farul dreapta la ambele
Nu m-am referit aici la personajele din poze care ar fi putut sa se miste chiar si intre momentele fotografierii aceleiasi masini (desi servantul ala cu ciorapii albi cu dungi galbene si pantaloni trei sferturi din poza spaniola nu stiu cand s-ar fi schimbat)