Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, februarie 2015 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, februarie 2015

#61 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4820
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 18 February 2015 - 04:26 PM

^_^ . Pentru "Politie Aeriana ' .

#62 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 18 February 2015 - 04:39 PM

Citeaza

Bine ca nu s au apucat ai nostrii sa faca rachiu din olez ca sa fii vazut atunci oaresce sanje de chinez prin vinele unora !

Ei aici , Caporale , sa sti ca eu as fi vrut asta . Iti dai seama , cum incercau sa monteze o nenorocita de tigaie , cum iesea numa' Suhoi 30 pe partea ailalta . :pardon:

Aceasta postare a fost editata de dany: 18 February 2015 - 04:41 PM

#63 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 18 February 2015 - 10:01 PM

Pentru amatorii de AFV-uri (sa zic asa):
Imagine atasata: Allied-Vehicles-2.jpg Imagine atasata: Allied-Vehicles-1.jpg

Imagine atasata: Axis-Vehicles-1.jpg Imagine atasata: Automobile-MG-Platoon-Russia-1914-a.jpg

Imagine atasata: Automobile-MG-Platoon-Russia-1915-a.jpg

#64 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 18 February 2015 - 10:19 PM

Longinus, referitor la postarea ta in care apar cele doua foto colorizate. Cea de jos cu camionul am mai postat-o si eu, nu mai retin daca aici sau pe forumul 6Dorobanti. Poza este facuta in campania din 1919 si spuneam atunci ca acea emblema de pe usa nu are cum sa fie ruseasca, nu pastrau ai nostri o asemenea emblema intr-o campanie antibolsevica (chiar dac aceasta ar fii fost a a rmatei tariste anterior). Acea emblema cred ca genereaza idee ca aceaste camioane ar fii capturi de la rusii, alta sursa nu am vazut referitoare la provenienta. O poza recent intrata in colectia mea sper sa puna capat confuziilor referitoare la emblema. Se vede clar ce scrie. Poza:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG.jpg

#65 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 18 February 2015 - 10:53 PM

Horia, evident ca emblema nu-i ruseasca;
de fapt proprietarul pozei (sau cel de pe blogul caruia am luat fotografia) spune clar ca masina a fost capturata de la rusi.

#66 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 18 February 2015 - 10:57 PM

Proprietarul pozei originale sunt eu. Omul acela o fii citit ceva forumuri romanesti si le-a luat de bune! Evident nu are ceva clar pe care se bazeaza!

#67 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 19 February 2015 - 12:44 AM

Horia, daca omul acela (bloggerul spaniol) are aceea fotografie de pe forumuri romanesti, iar proprietarul pozei esti tu, atunci inseamna ca spaniolul are poza , practic, de la tine , nu ? In fapt nici nu pretinde ca ar avea vreo exclusivitate asupra ei.
In fine. Nu am niciun interes sau folos,direct sau indirect, in dezbatrrea dreptului de proprietate asupra respectivei.
Subliniez doar ca nu exista nicio dovada ca armata romsna ar fi avut in dotarea regulata, asemenea vehicule, masina din imagine fiind o exceptie, o captura refolosita. Fiind de productie engleza, putem lesne presupune ca a ajuns "romaneasca" pe filiera rusa.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 19 February 2015 - 12:45 AM

#68 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 19 February 2015 - 10:52 AM

http://www.aviationphotocompany.com/

Plin de poze inedite cu avioane, unele de care nu auzisem pana acum.
Protejate si ras-protejate.
De vanzare.Imagine postata

#69 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 19 February 2015 - 12:09 PM

Longinus, poti sa-mi indici te rog sursa pe baza carei afirmi ca masina aia este o exceptie, sau ca este o captura refolosita? Astept cu interes. Mersi!

Pana atunci poza completa din care spaniolul a decupat si a bagat pe toata lumea in ceata, plus alta poza din colectia mea pozata pe fuga.

Pe usa camionului scrie BATERIA 5 AUTO-TUN 3, deci cel putin 3, si cel putin 5 baterii. Acu ca nu or fii toate modelul ala e alta poveste, dar acel camion nu este o exceptie. A participat si la defilarea de 10 Mai 1925 in coloana. Deci...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cs 1.jpg
  • Imagine atasata: 20150219_081351.jpg

#70 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 19 February 2015 - 01:54 PM

Horia ,nu insist asupra subiectului,dar as putea sa pun intrebarea la fel, in sens invers: tu poti sa indici sursa conform careia armata romana a avut in dotare curenta(adica oficiala) camioane White, Peerless sau Packard ?

Cele doua masini (poate or fi fost mai multe) inarmate cu tunuri a/a (apropos,mie imi par tunuri germane Krupp,de 77 mm) sunt fie cedate ca material de razboi,de catre aliatii vestici, fie capturate din arsenalul rusilor(care le-au avut in dotarea armatei tariste),revopsite si reinmatriculate,in scopul utilizarii pe front. Vorbim,evident, despre perioada imediat urmatoare incetarii Primului RM.
Nu am gasit nicio sursa oficiala,care sa ateste ca statul roman a cumparat pentru dotare militara,asemenea masini, niciun tabel oficial.
Imagine atasata: 353894.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 19 February 2015 - 02:07 PM

#71 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 19 February 2015 - 02:23 PM

Stim pe surse ca englezi au cedat material aeronautic si vehicule (mai degraba le-au lasat aici de nevoie) prin 1916 (s-ar putea sa gresesc anul) undeva in zona Dobrogei. Au fost si ceva blindate daca nu ma insel (scria despre ele intr-un numar din MODELISM). Pe langa cele mentionate au existat si multe misiuni umanitare si medicale in zona in acea perioada cu material englezesc. Vezi detalii aici http://www.cetateade...Acnia-1916-1917
deci mai degraba pe filiera asta.

Surse oficiale nu cred ca vei gasi pentru aceste camioane asa cum nu vei gasi nici pentru Berliet (cele cu proiectoare de detectie noctura a avioanelor) nici petru Citroen-urile transmisionistilor si asa mai departe pentru simplu motiv ca acestea apar in arhive mentionate ca autoturism/ autcamion/ vehicul- era mai putin important tipul. La fel avioanele Nieuport, nu apar in arhive sau documente tipul lor ci suprafata aripii, asta fiind criteriul de diferentiere.

#72 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 19 February 2015 - 04:22 PM

Apropo, are cineva idee ce camioane sunt astea?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 486675_456772797743778_310704626_n.jpg
  • Imagine atasata: 934782_456773001077091_1193632158_n.jpg

#73 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 19 February 2015 - 10:23 PM

Horia, la cele doua poze postate de tine, o sa incerc eu un raspuns:
in prima cred ca este un De Dion Bouton sau un Packard frantuzesc. In schimb nu pot sa inteleg ce fel de afet/tun are montat .
In a doua foto, avionul "tras" este un Morane Saulnier MS 35 care s-a fabricat si la noi in licenta, cred ca incepind din 1927 (sau cam pe-acolo).
Camionul tractor, seamana foarte bine cu un Citroen

#74 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 19 February 2015 - 11:28 PM

Vezi postareahoria, la 19 February 2015 - 12:09 PM, a spus:

Pana atunci poza completa din care spaniolul a decupat si a bagat pe toata lumea in ceata....

De ce sunt totusi diferite unghiurile celor doua cadre ? Eu asa inteleg din asocierea de mai jos.

Imagine atasata: Untitled-1200.jpg

Sa fie totusi vorba de doua fotografii diferite, facute la scurt timp una de cealalta ?
Nu ma refer aici la aparitia personajului (in plus) din cabina "spaniola" sau peisajul ce putea fi adaugat ulterior.

#75 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 20 February 2015 - 12:30 AM

Vezi postareaAdiP, la 19 February 2015 - 11:28 PM, a spus:

De ce sunt totusi diferite unghiurile celor doua cadre ? Eu asa inteleg din asocierea de mai jos.

Atasament Untitled-1200.jpg

Sa fie totusi vorba de doua fotografii diferite, facute la scurt timp una de cealalta ?
Nu ma refer aici la aparitia personajului (in plus) din cabina "spaniola" sau peisajul ce putea fi adaugat ulterior.

In plus de asta, nici servantul de la tun nu sta in aceasi pozitie, daca luam ca reper tocmai teava tunului.
Ar mai fi copacul, primul din sir:intr-o poza ,are trunchiul indoit spre dreapta, in cealalta, nu.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 February 2015 - 12:32 AM

#76 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 20 February 2015 - 11:21 AM

AdiP- corecta observatia.
Longinus - nu cred ca ala e un MS35, are aripa prea lata, mai degraba un MS Type L, desi aripa pare de Bleriot. Acu nu-mi amintesc exact care tip de Bleriot avea capotaj la motor.

#77 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 20 February 2015 - 02:10 PM

Citeaza

De ce sunt totusi diferite unghiurile celor doua cadre ?

Deasemenea puteau fi o echipa de fotografi si cineasti ai serviciului de propaganda .
In fotografiile personale de cele mai multe ori apar aspecte din viata cotidiana , soldati in tinuta lejera ori in posturi naturale , etc .

#78 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 20 February 2015 - 03:43 PM

Dany, intrebarea din primul citat a aparut doar in urma a ceea ce a scris Horia in cele doua citate de mai jos, nu in raport cu cine ar fi putut face fotografia sau fotografiile.

Vezi postareaAdiP, la 19 February 2015 - 11:28 PM, a spus:

De ce sunt totusi diferite unghiurile celor doua cadre ?

Vezi postareahoria, la 18 February 2015 - 10:57 PM, a spus:

Proprietarul pozei originale sunt eu. Omul acela o fii citit ceva forumuri romanesti si le-a luat de bune! Evident nu are ceva clar pe care se bazeaza!

Vezi postareahoria, la 19 February 2015 - 12:09 PM, a spus:

...
Pana atunci poza completa din care spaniolul a decupat si a bagat pe toata lumea in ceata

Iar din cele doua imagini asociate, mie nu-mi pare a fi vorba de o singura poza (cea din colectia lui Horia) , ci de cel putin 2, dintr-o serie poate mai mare.
Ar fi frumos de vazut si alte unghiuri.

#79 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 20 February 2015 - 04:54 PM

Aheem , da , acum am citit si eu ( ref. la citate).

Citeaza

Camionul tractor, seamana foarte bine cu un Citroen

Longinule cand ai timp , te rog ,poti sa postezi vreo fotografie cu tipul tau de Citro ,ca sa vad cum arata .
Am gasit si eu un camion care seamana cu cel din poza > Fiat 15 ter
Cateva exemplare ale acestuia au ajuns sa prinda si WW2 -ul

Aceasta postare a fost editata de dany: 20 February 2015 - 05:19 PM

#80 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 20 February 2015 - 05:16 PM

Fiat .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fiat 15  ter.jpg