Forum Machete,Modelism,Hobby: Old Floating Stringbag Mark I - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Old Floating Stringbag Mark I nici o masa fara peste oceanic

#61 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 23 February 2015 - 01:04 PM

Din pozele postate de Adi se vede clar ca firul antenei (sau sa-i zic firele) sunt pe sistemul ala Y.
Adica are 2 catarge mici spre capetele de plan.
Eu deja i-am pus catarg pe sectiunea centrala.

Ce mama zmeilor se intampla cu sarmele alea cand pliau aripile ??? Dar cand plia numai una ?
Atarna ca la cupola de FW190D9 ?

#62 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 24 February 2015 - 02:06 PM

Stadiu actual fuselaj.
Vopsit, decaluit, weatherit, tras comenzi si hobane la cracii flotoarelor.

Imagine atasata: 001-1200.jpg, Imagine atasata: 002-1200.jpg,

Imagine atasata: 003-1200.jpg, Imagine atasata: 004-1200.jpg

Acu ar urma un verni satinat pana sa scot mastile, dar am o senzatie din aia de "mi-am uitat buletinul acasa"...
Flotoarele si motorul sunt puse cu patafix, deci nu e asta.
Stiu sigur ca mai am de dat niste gauri in bot ca sa-i fac un racord la teava de esapament si o teava gen priza ceva mai sus.
Nici betele care tin profundoarele nu o sa ramaie asa .....
Trebuie sa ma dau un pic in spate.

#63 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 24 February 2015 - 04:12 PM

Foarte reusita macheta. Necunoscand avionul , nu pot zice nimic...
Mi se pare( foarte posibil sa ma insel) ca albastrul cocardelor e cam prea "electric" .
Da' poate sa fie lumina de vina .....

Aceasta postare a fost editata de busila: 24 February 2015 - 04:13 PM

#64 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1774
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 24 February 2015 - 05:32 PM

Arată foarte bine pīnă acum . Īmi place wethering-ul , erau destul de murdare de obicei...Și mie-mi pare albastrul de la cocarde cam "tare" , eu l-am "diluat" pe cel de la Fulmar cu un filtru de "praf" , să-i zic așa , am folosit farduri mate, maro / gri / negru, sīnt foarte bune la așa ceva , sīnt destul de discrete .
Spor să ai !
Sorin

#65 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 February 2015 - 10:47 AM

Alegerile erau astea:

Imagine atasata: unnamed.jpg

Imi pare rau dar poza e facuta cu telefonul. Oricum culorile se vad, in aceleasi conditii de iluminare.
Oricum, ar fi o idee buna sa le mai filtrez caci sunt prea noi pentru restul avionului.
Da' culoarea..... Zic...... Ce parere aveti ?

#66 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 25 February 2015 - 11:32 AM

Ce am gasit pe net.....
" Also note that type A roundels are carried - these feature a bright red and blue, not the more familiar dark colours of wartime usage. "
Se zice ca dupa inceperea conflictului au trecut la culori mai inchise .

Aceasta postare a fost editata de busila: 25 February 2015 - 12:14 PM

#67 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 25 February 2015 - 02:39 PM

Calin, departe de mine gandul ca mi-ai suflat subiectul. Oricum, pesti din astia cu flotoare au fost destui; numai buni de ales.
Cu siguranta Axor stia doar de doi pesti, insa de fapt sunt 3, doar unul urmand a avea flotoare.

Merci si pentru raspunsul privind cutia mecanismelor mitralierei; desi urmarisem fiecare imagine postata - nu am vazut-o pe nicaieri prin poze si asta m-a facut sa intreb de ea.
Oricum, eu mai raman pe aici sa mai arunc cate un ochi.
Culoarea albastra a cocardelor asa trebuie sa fie, vorbind de un aparat de dinainte de 1939, vezi spre exemplu imagini cu Blenheim-uri sau chiar Wallrus-uri din epoca, si ele poarta cocarde "batatoare la ochi".

Inainte de a raspunde intrebarii citata mai jos, am si eu o intrabare :
- cele doua benzi rosii de pe flotoare (pentru ca Tommy sa stie sa-si fereasca crengile de elice) nu erau de fapt 4 ? Doua in fata si doua in spatele zonei de antrenare a palelor ?
Nu sunt sigur dar parca asa retin, ca ar trebui 4 (cite doua pe fiecare flotor).
Oricum, o sa verific si eu cand ajung pe acasa.

Acuma, in legatura cu :

Vezi postareawurger, la 23 February 2015 - 01:04 PM, a spus:

...
Ce mama zmeilor se intampla cu sarmele alea cand pliau aripile ??? Dar cand plia numai una ?
Atarna ca la cupola de FW190D9 ?

Ai mai jos o imagine a/n si negativul ei, sa vedem daca putem deduce macar, cum era cu firul ala de antena.
Imagine atasata: Mark I aripi pliate 3-2000.jpg Imagine atasata: Mark I aripi pliate 3 negativ-2000.jpg

Mie-mi pare ca antena pleaca de pe extradosul planului drept si merge (cu o usoara curbura) spre fuselaj. Daca e asa, atunci inseamna ca tronsonul de cablu ce face legatura in zbor intre antena (Y) si echipamentul radio (cablul acela vertical/oblic) are undeva dupa intrarea in fuselaj un mosor pe care se rula/derula, in functie de pozitia aripilor, pentru a nu permite firelor ce veneau de pe extrados sa balabane atunci cand aripile erau pliate.

Acuma, o imagine editata de mine.
Imagine atasata: Mark I aripi pliate  editat.jpg

Cu rosu am reprezentat firul ce pleaca de la capatul de plan spre fuselaj, cu albastru ceva ce mie-mi pare a fi un fir de legatura intre extremitatile cablurilor (de la un plan la altul). Se vede ca si acela e destins, parca si mai mult decat cel ce coboara spre fuselaj.

Evident, daca imaginea ar cuprinde si T-ul de pe deriva, as spune ca ceea ce am scris mai sus e viabil sau nu.
Insa chiar si daca firul rosu ar pleca in fapt din spate (de la acel T) si ar intra in fuselaj , tot mi-ar intrari convingerea ca acel cablu oblic/vertical e mobil, cu un mosor/derulator in fuselaj.
Chiar si luand in calcul varianta ca firul " albastru" de fapt e chiar antena Y (semidestinsa) iar firul rosu e doar legatura intre T-ul din coada si fuselaj, ar trebui sa se vada acel cablu oblic/vertical, ce facea legatura intre Y-cul de la planuri si firul rosu ce venea de la coada.

Am scris asta si raportandu-ma la imaginile in care bucata aia verticala de cablu e mai lunga sau din contra mai scurta (aparatele fiind in zbor) iar firele de antena fac un unghi mai mare sau mai mic in zona de cuplaj cu acel cablu.
O sa mai verific in imaginile mele, poate gasesc un peste din asta dar fara "solzi" in acea zona pentru a vedea cum statea treaba.

Spor si sanatate,
Adi

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 25 February 2015 - 02:47 PM

#68 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 February 2015 - 05:07 PM

Esti formidabil dom'ne !
Unde le-oi gasi pozele astea !?

Pare logic ce spui.
Din matzaraia care atarna pe ala nu poti trage multe concluzii beton, dar de bun simt ar fi ca cele 3 extremitati ale Y nu ar fi avut unde sa se retraga.
Singura varianta viabila ramanand firul care intra in fuselaj.
Ma bucur, daca pot sa spun asa, ca pana acum n-am vazut nici o macheta cu aranjamentul asta.
In planurile pe care le am e data antena de pe sectiunea din mijloc chiar si la Mk I. Se pare insa ca la variantele astea early era utilizat cu precadere Y-ul.
Oricum mai aveam de lucru in zona aia, asa ca......

Cu cocardele, ramane cum am stabilit. o sa le mai invechesc putin. Nu mult - xcat sa se pupe cu restul.

Multumesc pentru interes si ajutor.
Spor si tie in toate !

#69 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 26 February 2015 - 07:48 AM

Imagine postata Imagine postata

#70 Useril este offline   vlad 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 07-March 08

Postat 26 February 2015 - 12:44 PM

Salut !
Īn ultima imagine postată de Adi chiar se vede că albastrul este ceva mai deschis decāt la aparatele de pe uscat.
Spor !

#71 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 26 February 2015 - 04:57 PM

Multumesc Vlad.
Problema cu luminozitatea era lamurita in capul meu.
Nuanta era problema. Adica un albastru spre cobalt, spre ultramarin, spre ceruleum.
E clar ca cel de la cocardele din RAF in WWII era bleumarin si mult mai inchis ca asta.

Azi dimineata am mai dat cu niste pigmenti pe el si deja se integreaza mai bine.
O sa pun poze in curand.

#72 Useril este offline   mdo 

• Membru senior
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 27 February 2015 - 02:50 PM

Un argintiu pe care vreau sa-l omor sa nu fie prea metalic, deci spre gri, si un gri de nuanta argintiului. -Care va sa zica cum ai facut cu aluminiu dope omorit ?
Zi si matale ce-ai amestecat pentru cei cu ochi de tabla....

#73 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 02 March 2015 - 02:24 PM

Argintiul initial era Humbrol 56 (parca). Zic parca pt. ca nu-mi amintesc numarul cu exactitate. Oricum nu era silver sau chrome. Aluminiu d-ala de ghidon de semicursiera sputnik sau de antena de bulgari - stiti.
Griul recomandat de Airfix era foarte potrivit (nici la asta nu-mi aduc aminte numarul), in sensul ca in grayscale nu se deosebeste mult de argintiu ca tonalitate, dar are o nuanta usor pamantie. Exact ce voiam.
Pentru ca griul de la Humbrol era cam dus, de 10 ani de cand sta nefolosit, am zis sa-l inlocuiesc cu Revell-ul dat ca si corespondent pe spatele chart-ului cu chip-uri de culoare de la Humbrol. Dar asta era prea spre beige, asa ca m-am chinuit cu Humbrolul.
Peste aluminiul ala am pulverizat foarte fin, mai mult pe centrul "panourilor", o spalatura de gri din ala cu o picatura de alb.
Peste toate am venit cu un wash din future cu tusuri - negru, maro si alb. il am facut intr-un borcanel si il agit mereu inainte de folosire caci tinde sa se decanteze.
Sub portiunile care urmau sa fie vopsite in gri am dat mai intai un argintiu rezistent iar in anumite locuri am pensulat Worn effects de la MIG.
Cum griul nu avea o priza grozava am zgariat pe ici pe colo (in punctele esentiale), cu diverse obiecte contondente, ca sa produc efecte variate - pensula aspra cu apa, scobitoare, bucata de plastic tare, unghie, bisturiu.

In weekend am fost calat pe alte subiecte potrivite perioadei asa ca nu prea am lucrat.
In plus, tot nu mi-e clar cum era treaba cu cablurile antenei.
In pozele de mai jos se vede cum venea antena la varianta mea. Nu stiu daca un mosor cu arc la firul vertical ajuta si cum. Si ce se intampla cu partea de la coada la firul vertical.

Imagine atasata: sarme color.jpg, Imagine atasata: Swordfish float.png

La Baffin-ul asta (sau Squal - conteaza mai putin) se vede ca se cam faceau fleashca.

Imagine atasata: release.jpg

In vederea plierii uneia din aripi, va trebui sa arestez capul de plan al aripii inferioare cu sistemul de sub profundor.
Ce da Airfix sunt ca niste stalpi de telegraf, asa ca i-am refacut pastrand carligele din capat si lipind la ele 2 craci din sarma de cupru. Am uitat insa sa le fac poze.

Imagine atasata: Carlige arestare-1200.jpg

Si am pus teava mitralierei la locul ei.

Imagine atasata: Mitraliera-1200.jpg

Cam bat pasul pe loc, dar am descoperit ca pe portiunea centrala a aripii in coltul din stanga fata mai avea un faruletz. Nu stiu la ce servea, dar o sa-l fac si o sa-l pun.
De asemenea cablul din mijlocul acestei sectiuni e prea gros la mine si o sa trebuiasca inlocuit.
Trebuie puse si firele de comanda pentru actionarea compartimentului barcii de salvare.

#74 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 03 March 2015 - 08:09 AM

Citeaza

In vederea plierii uneia din aripi, ....

Imagine postata

#75 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 04 March 2015 - 03:40 PM

M-am apucat de rigging.
Fir elastic gata colorat, burghiu infim, penseta, superglue si rabdare.

Imagine atasata: Rigging 1-1200.jpg

#76 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 16 March 2015 - 04:13 PM

Dupa ce am tras firele elastice si le-am asigurat cu superglue pe dos, ca sa nu las urme (da ma, asa fac eu, ca incepatorii), am aplicat partile care au acoperit lipiturile.

Imagine atasata: 001-1200.jpg

Apoi am finisat bordurile de atac si de fuga si am retusat cu vopsea.

Imagine atasata: 006-1200.jpg

Am verificat si felul in care va veni aripa pliata, am lipit piesele de PE care reprezinta manerele sigurantelor de pliere a aripilor, am pus decalurile si le-am dat cu pigment gri inchis ca sa semene cu cele de pe fuselaj.
Am mai pus elementele de vizare pentru torpile - Astea aveau becuri si le-am vopsit intai in negru si apoi am pus cate un punct de argintiu. Va trebui sa le trag si fire.
Am vopsit si decaluit elicea si i-am weterizat muchiile. Aluminiu agama, negru acrilic, pensula aspra si uda - se obtine exact acelasi lucru ca la AKA interactive - worn effects, dar fara a le folosi.

Imagine atasata: 007-1200.jpg, Imagine atasata: 008-1200.jpg
Imagine atasata: 009-1200.jpg, Imagine atasata: 010-1200.jpg
Imagine atasata: 011-1200.jpg

Apoi am "construit" mitraliera de la MiniWorld. Adica am pus pe ea elementele de vizare, si capacul si cureaua de la incarcator.
Mai jos aveti o poza cu ea construita si apoi o comparatie cu niste Vikers de plastic.

Imagine atasata: Vikers Miniworld-1200.jpg, Imagine atasata: Comparatie.-1200.jpg

Mai am de lucrat la sistemul de scoatere pe uscat.
Am facut si torpila. A trebuit sa-i tai conul pe care am pus separat elicele de PE de la Ace. Apoi am vopsit-o.
Am vopsit si rachetutele de semnalizare a tintelor si am subtiat cat am putut lansatoarele de plastic.

Imagine atasata: 012-1200.jpg

Sunt din ce in ce mai presat de alte lucrari si nu vreau sa ma grabesc nici la asta, asa ca fac ce pot, cand pot.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 16 March 2015 - 04:15 PM

#77 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 16 March 2015 - 06:10 PM

Acu' albastrul parca vireaza spre violet....

#78 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1774
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 16 March 2015 - 07:00 PM

Mie īmi place ! Iar grămada de amănunte adăugate ( fie PE , fie scratch ) īmi merge la suflet :dribble: Vickers-ul MiniWorld este o bijuterie , o să-mi procur și eu neapărat , cīnd o sa lucrez Swordfish-ul din stash .Spor sa ai !

#79 Useril este offline   vlad 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 07-March 08

Postat 16 March 2015 - 11:23 PM

Salut !
Impresionantă reproducerea plierii planurilor, iar "pușca" arată superb.
Spor īn contiunare !

#80 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 17 March 2015 - 11:11 AM

Vezi postareabusila, la 16 March 2015 - 06:10 PM, a spus:

Acu' albastrul parca vireaza spre violet....

Albastru, ca si alte culori vireaza in functie de foarte multi factori in ce vrea muschii lor.
Nu mai vana(ti) culori CORECTE, ca va trece viata modelistica.
Citeste asta ! http://calin-ungureanu.blogspot.ro/

Aceasta postare a fost editata de wurger: 17 March 2015 - 11:11 AM

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul